Пламен Марков отново поиска оставки в БФС

Бившият селекционер Пламен Марков не спести критиките си към националния отбор и управниците след загубата от Англия

Пламен Марков отново поиска оставки в БФС

Бившият селекционер Пламен Марков не спести критиките си към националния отбор и управниците след загубата от Англия. Ето какво каза той пред „Тема Спорт” вчера.

 

„Стана това, което очаквах. Загубата ни е логична. Какво значение има резултатът. Дали е 2:0, или 4:0, разлика не виждам. И в двата случая не дават точки. Дано да ги вземем срещу Черна гора. Истината е, че това е потенциалът на този отбор, няма какво да се залъгваме. Преди година и половина сегашното ръководство на националния отбор ме обвини, че съм играл защитно. Едва ли не равенството срещу Италия се смяташе за провал. Ако си спомняте, треньорът обеща пo-атакуващ и разкрепостен стил на игра. Е, ето го резултата. Едно е да обещаваш, съвсем друго е да изпълняваш. Станимир Стоилов каза, когато стана селекционер, че манталитетът и отношението на футболистите трябва да се променят”.
 
„Мина вече една година, че и повече дори. Като поведение на терена не ми хареса националният отбор. Англия игра изключително мудно и бавно през първото полувреме, но ние и от това не се възползвахме. Не си даваха зор да правят скоростни атаки по фланговете. Вярно, че имахме някои положения, които ако бяхме ги реализирали, можеха да дадат съвсем друг развой на двубоя. При 1:0 Станислав Ангелов направи пропуск и веднага след това последва контраатака и 2:0 за Англия. Имаше и други пропуски на Ивелин, Валери, Димитър Рангелов. Не съм човекът, който трябва да казва дали Стоилов и Сираков трябва да си тръгнат. Вижте, в БФС отдавна съм на мнение, че управляващите трябва да си ходят”, сподели специалистът от Севлиево.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки