"Син" юноша счупи зловещо на 2 места крак на талант в Беларус

Искат жестоко наказание за Любен Николов

"Син" юноша счупи зловещо на 2 места крак на талант в Беларус

Закъсняло влизане на бъл­гарски защитник стана причи­на за зловещо счупване на крак в последния кръг от пър­венството на Беларус. Виновник за инцидента е Любен Николов от „Динамо" (Брест), а потърпевш - един от най-големите таланти в бившата съветска република Артьом Биков. При гостуване­то на „Динамо" в Минск юно­шата на „Левски" се вряза с шпагат в 21-годишния офанзивен халф в опита си да из­бие топката. Той обаче закъс­ня и отнесе левия крак на младока, пише в. "24 часа".

Още при падането му се ви­дя, че той е пострадал жесто­ко. Николов, явно разбрал какво е причинил, се хвана от ужас за главата. Биков бе из­несен на носилка, а още по време на мача стана ясно, че кракът е счупен на две места и талантът ще отсъства дълго време от терените. Това не­минуемо доведе до лудо ос­виркване и обиди от трибуните за българина.

За шпагата си в крака на противника той получи само жълт картон. Жестокият ин­цидент се случи в 14-ата мин при резултат 1:0 за домаки­ните от Минск. Двубоят за­върши 3:1 за тях, а второто попадение бе дело на бившия футболист на ЦСКА Шикозе Удоджи.

Николов обяви, че в ника­къв случай не е искал да при­чини подобно нещо на коле­гата си. Срещу него обаче се надигна голям ропот заради случилото се. От „Динамо" (Минск) са убедени, че бълга­ринът нарочно е контузил тежко техния футболист и пуснаха специална позиция по случая до дисциплинарна­та комисия на футболната централа в Беларус.

„Обръщаме особено внима­ние на това, че футболистът на „Динамо" (Брест) действа умишлено при въпросния ин­цидент с цел да контузи на­шия играч. Затова „Динамо" (Минск) се надява на спра­ведлива присъда за Любен Николов, който извади от игра за дълго време национал на Беларус", се казва в обръ­щението.

В Беларус обаче има и ме­дии, които смятат, че Николов не е действал с умисъл да контузи Биков, а наистина е засънял с шпагата.
 

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Шльонск с двамата българи направиха важна крачка в битката за титлата (ВИДЕО)

Отборът победи Радомиак с 2:0

Феновете на Апенините избраха Петко Христов за най-добър в Серия Б

Бранителят получи сериозно признание

Георги Русев и Сион са на малка крачица от елита на Швейцари

Тимът на нашенеца с нов успех

Ники Тодоров номиниран за №1 през сезона в Шотландия

Може да гласувате за него

В Турция: Ердоган поздрави Мъри и Гьозтепе

Президентът пожела успех на тима, воден от Стоилов

Георги Костадинов спечели титлата на Кипър с неговия АПОЕЛ (Никозия)(ВИДЕО)

Това се случи по доста любопитен начин

Здравко Димитров с много силен мач при ключов успех на Сакаряспор (ВИДЕО)

Отборът на българина може да спечели промоция

В Гърция: Десподов се контузи, под въпрос е за дербито

Българското крило с травма на тренировка преди мача с Олимпиакос

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки