Кметът на Монтана за Novsport.com: Не търсим влизане в А група на всяка цена, но трябва да сме в челото +ВИДЕО

Стадион "Огоста" ще разполага с модерно осветление, ново табло и седалки, заяви Златко Живков

Кметът на Монтана за Novsport.com: Не търсим влизане в А група на всяка цена, но трябва да сме в челото +ВИДЕО
Футболният Монтана за първи път в своята история ще разполага с напълно модерен стадион още за началото на сезона в „Б” група. Това сподели кметът на града Златко Живков специално за Novsport.com. Той подчерта, че Монтана ще търси място в челото, но промоция в А група не е задължителна цел, която трябва да се постигне на всяка цена.

„На този етап целта не е непременно и на всяка цена А група. По-важно беше, че направихме най-сериозното ремонтиране на базата на комплекс Огоста. В Монтана има футбол от 93 години, но за първи път в момента условията на стадиона са такива каквито не са били никога в историята на нашия град и нашия клуб. Ще имаме ново електрическо осветление, ново светлинно табло, нови седалки, нова писта, ново обзавеждане на академията. Очаквам да сме готови с осветлението още за първото домакинство с Верея следващата седмица, но има някои допълнителни процедури, които сме задължени да изчакаме. Изпълнението на проекта беше за ноември тази година, но натиснахме малко по-рано, за да можем да домакинстваме в Монтана, а не да се скитаме немили, клети, недраги, както беше през пролетния полусезон заради ремонта. През август ще бъдем готови със стадиона, а до края на август и с осветлението”, заяви Златко Живков за Novsport.com.

Градоначалникът смята, че целите за сезона ще се определят според финансирането, което е нормално за втория ешелон към този момент. Живков изтъкна, че засега повече фирми, които помагат на клуба не са от Монтана.

„На фона на всички политически и банкови кризи и проблемите в професионалните клубове, ние се надявам да нямаме проблеми. Подкрепата от една страна е от общината, тя не е голяма – до 180 000. Търсим и средства от спонсори, надявам се да има повече. На този етап хората от Монтана почти ги няма, повечето от хората, които помагат, са отвън. Както успея да намеря и осигуря спонсори, така и ще се движим през годината. На фона на останалите отбори Монтана няма от какво да се притеснява. Мерки са предприето извън проекта, който е на стойност 900 хил. лева. Търсим подкрепа.”

В чисто спортно-технически план Монтана ще разчита на млад отбор, който трябва да бъде воден от тримата най-опитни в състава – Електричката, Йордан Тодоров и Христо Иванов.

„Ангажирахме сериозни хора и в школата, което е изключително важно. Там нещата ще се пренаредят още веднъж, а и при мъжете сменихме екипа, който работи. Ферарио Спасов е добро име в нашия футбол, сериозен човек е. Екипът с който работи хич не е малък. Надявам се да изградим добър отбор и всичко друго освен класиране в челото би било изненада след подготовката, която направихме. Отборът е силно подмладен, имаме само трима човека над 30 години, най-опитните – Здравко Лазаров, Йордан Тодоров и Христо Иванов. Само по себе си това нищо не означава, но разчитаме на опита на тези хора, които трябва да внесат спокойствието и увереността в отбора”.

В събота Монтана стартира в „Б” група с гостуване на Черноморец, а кметът очаква точки от този мач.

„Ако не се върнем с точки от морето, за мен би било огромна изненада. Не подценявам нито един отбор и давам сметка, че отборът гостува на най-богатата община (Бургас), на която обаче сега сякаш футболът не й е най-големият проблем. Не трябва да се подценява Черноморец, Бургас е спортен център. Не трябва да има никакво отпускане, но съм убеден, че отборът ни е по-подготвен от този на Черноморец и преди началото на сезона им казах, че който не мисли за трите точки в Бургас, по-добре да не се качва на автобуса.” 

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки