Григор Димитров: Мога да вляза в топ 50

Сравненията с Федерер ме дразнят, признава тенисистът

Григор Димитров: Мога да вляза в топ 50

 В събота Григор Димитров спечели деветата си титла при мъжете и трета за последния месец. 19-годишният хасковлия взе две купи в турнири от сериите "Чалънджър" в Банкок (Тайл). С тях титлите на Гришо през 2010 станаха общо шест. Ето какво каза Григор, след като спечели втория трофей в Тайланд.

- Какви са целите ви до края на 2010?

- Още преди края на тази година искам да вляза в топ 100 на световната ранглиста, за да мога да играя на Australian Open. Следващата година ще бъде вълнуваща за мен, нямам търпение да дойде. Имам големи очаквания към играта си и ще атакувам топ 50, но най-важното е да съм здрав и да съм в добра форма.

- В Тайланд спечелихте първия си турнир на твърди кортове. Какво се промени в играта ви?
- Радвам се, че вече имам трофей и на твърди кортове. Получих помощ и от треньора Питър Макнамара. Партньорството ми с него върви много добре. Ще продължим така и в бъдеще.

- В Банкок имахте много фенове. Как ги приехте?
- Честно казано, бях изненадан. Но е хубаво да има хора, които ме подкрепят. Вълнуващо е да знам, че някой вика за мен.

- Феновете ви подариха нещо след първата купа. Какво точно ви дадоха?
- Огърлица, която да ми носи късмет и да ме пази.

- Често ви сравняват с Роджър Федерер. Как приемате такива коментари?
- Хубаво е да чуеш подобно нещо, но аз съм себе си. Не мога да бъда Федерер. Той е един от най-великите тенисисти, може би и най-великият. В един момент обаче тези сравнения стават леко дразнещи. Предполагам, че просто не трябва да обръщам внимание на тези неща. Иначе съм се учил от Федерер и Сампрас. Подходът на Роджър е невероятен.

- Каква е картинката на телефона ви "Блекбери"?
- Черно-бял плакат на Ню Йорк, направен от Хенри Силбърман.

- Какъв е стилът ви извън корта?
- Не знам откъде да започна. Харесвам много дрехи. В края на деня свалям тенис екипировката, когато отивам на вечеря или пък си почивам. Обичам магазините, можеш да намериш много хубави неща и в аутлет магазините, както и в тези на скъпите марки. Лично аз харесвам ретро стила, както и бунтарските дрехи. Любимият ми дизайнер е покойният Александър Маккуин. Всичките му модели са различни и можеш да намериш собствения си стил и да показваш себе си по начина, по който искаш. 

- На чий концерт бихте отишли?
- Харесвам всякаква музика, но ако трябва да избирам само един, то това ще е рапърът Лил Уейн. Следя го от известно време и харесвам живота му и начина, по който е стигнал върха.

- Какво ви харесва в ракетата "Уилсън"?
- Много просто: това е най-добрата ракета в историята!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки