Шеф в "Лев Инс": Ако след Нова година дойдат по-големи спонсори в Левски, може да работим само за ДЮШ

Понеже в Разград няма студентски град, затова техният отбор върви по-добре кондиционно, шегува се Дилян Петров

Шеф в "Лев Инс": Ако след Нова година дойдат по-големи спонсори в Левски, може да работим само за ДЮШ
Изпълнителният директор на застрахователната компания „Лев Инс”, която преди около месец стана генерален спонсор на Левски, Дилян Петров заяви, че на „Герена” се очаква да влязат доста по-големи спонсори.
 
Когато бе попитан защо договорът между „сините” и „Лев Инс” е до Нова година, той отвърна: „Принципно ние подпомагаме много спортове, в този момент Левски се обърна към нас. Очаква се да влязат доста по-големи спонсори. От доста време това се говори. Ние подадохме ръка в този много тежък период. След Нова година ако дойдат по-големи спонсори, предстои предоговаряне, ние разговаряме с наши партньори, които може да се включат, дали ще бъдем пак генерален спонсор или не, предстои да се разбере.”
 
В партньорството между „Лев Инс” и Левски е заложено специално внимание към развитието на детско-юношеската школа. Развитието на ДЮШ е водеща цел в социалната политика на „Лев Инс”.
 
„Ако искаш да мотивираш бизнеса да спонсорира нашите деца, това е начинът, вече е въпрос на политически решения. Ние сме се старали винаги да помагаме и това, което ни убеди… Ние сме голяма групичка от Лев Инс, която ходи по мачове. Не знам защо беше на 23 май, политическо решение ли беше? Тогава бяхме отишли на стадиона да видим нашите любимци от миналото, защото тези, които са ни радвали, предизвиквали са толкова трепети в нас, ни подтикнаха с тази култова фланелка, реплика на първата фланелка. Изпълниха ни с гордост и спомени. В недалечното минало бяхме играли пак с Лацио, след мача на 23 май се бяхме събрали на по биричка. Коментарът ни беше не за нашите любимци от миналото, а започнахме да говорим за онова младо момче Станислав (Иванов), който пое топката, финтира двама мощни защитници на Лацио и вкара в мрежата. Той за мен е за Челси, а не за Ливърпул, мое мнение. Тогава се зароди желанието, идеята да подпомагаме тези млади таланти, да се развиват, да се налагат в първия отбор на Левски. Защото няколко таланти на Левски отидоха по други отбори, даже вкараха на Левски, тях не сме намерили начин да ги наложим. Според мен много от чужденците, които през годините се извъртяха в Левски, нямаха тези данни, да не говорим за мотивацията и духа. Та тогава се зароди това решение. Аз споменах и на пресконференцията, когато ни представиха, че има и сантиментален момент”, каза Петров в Актуално студио „Дерби”, предаде репортер на Novsport.com.

 
Изпълнителният шеф на застрахователната компания допълни, че известна част от сумата, която се отделя за Левски, отива към ДЮШ за хранителни добави, витамини и т.н. „За да имат сили тези млади момчета не да се впускат в дискотеката, а да се представят добре на терена. Искаме да подпомагаме и събития, договорили сме няколко турнира. Ако се случи, че се появи голям спонсор, то ние може да продължим да работим само в ДЮШ.”
 
„Ако произведат съответния конвертируем продукт, който да се продава, е ясно, че ще се отделят средства за тази школа и може да се стигне до момента, когато родителите да не плащат абонаментна такса”, не изключи той подобна възможност.
 
Петров подчерта, че в „Лев Инс” не възнамеряват да стават акционери в Левски.
 
На този етап не е ставало дума изобщо за акции. Ние не сме предявявали изобщо такива претенции. Ние сме в сферата на небанковите финансови услуги. Миналата година завършихме на първо място. Дано Левски като се отърка от нас, да тръгне към първото място. На този етап нямаме такива планове.”

 
Дилян Петров е лекар, анестезиолог. Той се усъмни в качеството на възстановяване на футболистите в България.
 
„Като анестезиолог смятам, че всеки има шанс, дори когато са посинели устните, може да се възстановят нормалните жизнени процеси във всеки организъм, в случая Левски. Едва ли състоянието е толкова тежко, за запалянковците е болно. Лошото е, че това не е новина. Може би хората, които управляват дружеството, би трябвало да са се замислили и вече променят нещата отдолу нагоре, от базата. Като лекар се замислям дали проблемът не е при възстановяването, които водещите отбори в Европа използват, а при нас няма достъп до това. Може би проблемът е, че при нас е голяма паузата, т.е. организмът излиза от този позитивен стрес на регулярните мачове и в този период не знам дали футболистите получават някаква специална програма, която да поддържа едно ниво. Ясно е, че не може един организъм да е на 100% готов през цялото време. Може би понеже в Разград няма Студентски град, затова техният отбор върви по-добре кондиционно. Това се шегуваме с мои колеги. Нека не залитаме по чужденците. Това е моят апел през последните години. Парите не са решаващи. В годините, когато тези отбори играха в евротурнириите, скелетът беше съвсем друг, с българи”, каза още той.

    

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки