Херо след дългата среща с Гонзо: Това, което се бяхме договорили, остава - ще бъда треньор от Нова година

"Задачите, които имам през този период, са по-важни, отколкото да помагам в учебно-тренировъчния процес”

Херо след дългата среща с Гонзо: Това, което се бяхме договорили, остава - ще бъда треньор от Нова година
Димитър Димитров ще бъде треньор на Левски от Нова година, а не от сега, потвърди самият Херо след дълга среща с настоящия наставник и спортен директор Георги Иванов на „Герена” след мача с Черно море. Двамата изгледаха запис на двубоя, спечелен от „сините” в 95-ата минута с гол на Валери Божинов от спорна дузпа. До края на 2014 г. бившият треньор на Черноморец ще наблюдава футболисти и на практика ще прави селекция.  
 
„Имаме договорка от Нова година, имаме доста неща да решаваме и да правим, смятам, че времето което остава до Нова година, ще го оползотворим в търсене и намиране на нови футболисти и обновяване на нашия състав, защото имаме крещяща нужда от нови хора”, каза Херо, предаде репортер на Novsport.com от стадион "Георги Аспарухов".
 
В петък се заговори усилено, а и Гонзо го потвърди, че Левски иска Димитров да започне веднага. Херо обаче изключи подобен вариант.
 
„Да, изключен е друг вариант. Това, което се бяхме договорили, остава. Задачите, които имам през този период, са по-важни, отколкото да помагам в учебно-тренировъчния процес”, добави специалистът. 
 
„Смятам, че това е по-важно на този етап. В това състояние, който и да бъде треньор, ще му бъде изключително трудно и тежко, и трудно може да подобри нещо с наличния потенциал, възможности, с нарушената подготовка, хората, които са били около клуба. Ще бъде трудно на всеки. Не се притеснявам и не се страхувам да дойда.” 

Херо изключи вариант той да стане спортен директор, а Гонзо да си бъде само треньор.
 
„Не съм го мислил това изобщо. Тази уговорка е била в началото, аз съм си казал моите мотиви, ръководството на Левски се е съгласило, така че няма промяна в това отношение.”
 
„Дал съм дума на Левски и смятам, че ще я изпълня. Човек не трябва да съжалява за нещо, аз съм дал дума. Това, което смятам, че е правилно, съм го направил.” 

Херо не пожела да коментира мача на Левски с Черно море, който изглежда на живо.
 
„След като са спечелили, значи са заслужили, не е важно моето мнение, важно е на Георги Иванов.”
 
Играчите, които Левски ще привлече, „естествено” ще бъдат свободни агенти.
 
„Позиции не искам да конкретизирам, имаме нужда за почти всички линии, хора, които да вдигнат нивото, за да може Левски да играе далеч по-добър и атрактивен футбол.”
 
В отговор на въпрос дали пък има позиция, на която Левски не се нуждае от нови футболисти, бургазлията призна: „Има и такава позиция, но не искам да конкретизирам.”
 
55-годишният специалист подчерта, че няма да се меси в работата на Гонзо и спортно-техническия щаб, но „когато искат съвет, винаги ще давам, но никога няма да досаждам и да давам, без да искат.”
 
„Не вярвам да има в света треньори, които да не слагат футболисти, които да са готови, а да пускат други хора. Така е и Гонзо, той е преценил, че още (някои юноши) не са узрели. Не влияя по никакъв начин в това време, в което не съм треньор. Преценката е само и единствено на Георги Иванов.”
 
Помолен да сподели какво са си казали с Иванов по късни доби, Херо отвърна: „Много неща има да си казваме, като начин на игра, като функции на играчите, изобщо много неща, както и за бъдещето.”
 
Димитров търси футболисти от чужбина, защото в България няма добри свободни агенти.
 
„В България кажете къде са добрите свободни, бих ги взел на секундата. Няма такива. Знаете състоянието на Левски. Естествено, че ще търсим от чужбина.”
 
Херо смята, че и с този състав все пак може да се гонят призовите места.
 
„Смятам, че в Левски, въпреки проблемите, които има като състав, като потенциал, като възможности, дисбаланс в определени позиции, играчите не са толкова за отписване и пренебрегване. Има възможности в този състав отборът да се измъчи още малко и Левски е в състояние и с този състав да гони призовите места.”
 
Що се отнася до така търсения централен нападател от Георги Иванов, Димитров каза: „Естествено, че съм запознат. Търсим такива футболисти. Надявам се да го уцелим този човек. Гонзо смята, че на този етап най-нужен му е такъв човек. И редно е да търсим и да намерим. Аз ще гледам да помагам, да гледам мачове, да присъствам и да не допускам грешки в това отношение.”
 
„До Нова година е трудно да говорим за някакво освобождаване (на футболисти), защото групата не е толкова голяма. Вариативността не е голяма, скамейката не е дълга. Трудно можем да говорим на този етап за някакво освобождаване. Силно се надявам, и на тренировки ще присъствам, и на мачове често ще бъда, дано го покажат това развитие, еволюиране на техните качества и възможности.”
 
Относно думите на Георги Иванов след мача с Черно море: „И ще ви кажа на всички вас, които се упражнявате на гърба на Левски - Левски ще го бъде!”, Херо коментира:
 
„Естествено, че се надявам да го бъде. Не обичам високопарните думи, силните думи. Доколко ще успеем, бъдещето ще покаже.”
 
„Всеки човек идва с някакви амбиции, времето и бъдещето ще покаже колко ще успея да помогна. Искрено се надявам да помогна.”
 
Херо призна, че се чувства доста приятно на „Герена”.
 
„Приятно ми е, доста пъти съм бил, и от другата страна съм бил – и като противник. Винаги ми е било приятно да играя на Герена. Чувствам се сред приятели, в добра обстановка.”
 
„С Наско Сираков съм си запазил добри отношение и такива ще останат и за в бъдеще.”
 
Бъдещият треньор на Левски не пожела да говори за финансовите проблеми на клуба.  
 
„Когато не съм вътре в кухнята, ми е трудно да отговоря на този въпрос. Когато съм по-навътре в нещата, тогава, сега не се наемам.”
Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки