Сензациите в пресата: Левски хареса бивш нападател на Ливърпул

Менди заведе дело срещу ЦСКА, Лудогорец оцени Реал двойно по-скъпо от Барса, Гаджев отказа Лех с претенции за заплата, спрягат куп треньори за Славия

Сензациите в пресата: Левски хареса бивш нападател на Ливърпул
Сензациите в родната преса на 1 септември, понеделник:

Тема спорт: Левски хареса унгарски национал

Ръководството на Левски ще направи опит да привле­че Кристиян Немет, пише "Тема Спорт". Сините спешно искат да вземат качест­вен нападател, защото треньорът директор Георги Иванов не е доволен от фор­мата на Валери Домовчийски и Валери Божинов. Той ве­че е обсъдил няколко вариан­та за атаката с Димитър Димитров, който ще поеме отбора от зимата. Сред тях е и унгарският национал Кристиян Немет.

Той е ро­ден на 5 януари 1989 година, висок е 180 сантиметра. За­почва кариерата си в един от кошмарите на ЦСКА - МТК. През 2007 година пра­вата му са откупени от анг­лийския гранд Ливърпул, ко­гато там отидоха няколко млади играчи, между които и Николай Михайлов. Немет прави силни мачове за вто­рия тим на мърсисайдци и през сезон 2007/08 е избран за Играч №1 на дубъла на червените и на цялото първенство. После обаче започ­ват да го преследват конту­зии и така и не записва офи­циален мач за първия отбор - играе само в контроли. През 2009 година е прео­тстъпен в Блекпул, а след това и в АЕК. В последния тим се представя добре и след това Олимпиакос отку­пува правата му от Ливър­пул. Но и клубът от Пирея предпочита да го дава под наем - праща го последова­телно в Олимпиакое Волос, МТК и Ваалвайк. От лятото на 2012-а до края на минала­та кампания Немет е бил част от Рода Керкраде. За холандския отбор има 45 ма­ча, в които е вкарал 10 гола.

Пред Левски има още два варианта за нападател - те са румънци. Първият е Александру Йоница. Той е роден на 5 август 1989 година в Бу­курещ, висок е 185 санти­метра. От 2006 до 2010 го­дина е част от Рапид Буку­рещ. След това е продаден на германския Кьолн. През се­зон 2012/13 се връща в Рапид и в 24 срещи за първенство реализира 5 попадения. През миналата кампания е бил част от турския Ордурспор. В момента е свободен агент.

Другият е 32-годишният бивш национал Даниел Никулае, който за последно е бил в Рапид Букурещ.

Меридиан мач: Лудогорец оцени Реал двойно по-скъпо от Барса

Лудогорец оцени своя съперник в групите на Шампи­онската лига Реал (М) на двойно пове­че от големия му враг Барселона. Според неофициал­ни информации най-скъпите биле­тите за мача на 1 октомври ще струват 80 или 100 лева.

За справка, когато каталунците госту­ваха в София в ка­чеството си на ев­ропейски шампион през 2006 г., то най-скъпият пропуск бе 45 лева Тогава „Васил Левски" бе пъ­лен до почти краен предел. Очакванията на Лудогорец са и сега националният ста­дион да бъде пре­пълнен, тъй като Реал (М) пристига в София за пръв път от 65 години.

Освен това у нас има хи­ляди фенове на „кралете", които със сигурност ще са на стадиона. Много други пък ще дойдат само за да зър­нат на живо Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Хамес Родригес и другите звезди в тима на Карло Анчелоти.

Заради това от Разград са решили цените на билетите да бъдат по-високи, тъй като така или иначе „Васил Левс­ки" ще се напълни.

Ако са предполо­жи, че билетът за сектор „А" ще стру­ва 80 лева, то тога­ва тези за странич­ните сектори „Б" и „Г" ще бъдат между 30 и 40 лева. В сек­тор „В" ще се влиза срещу 60 лева.
 
Меридиан мач: Менди заведе дело срещу ЦСКА за неполучени заплати
 
Защитникът Джаксън Менди, който през лятото избяга от ЦСКА в Литекс, е завел де­ло срещу „армей­ците" в Софийския районен съд. Бра­нителят претенди­ра за неполучени две заплати и по­ловината от трета.

Интересно за отбе­лязване е, че и „ар­мейците" съдят иг­рача, а също така и сегашният му от­бор - Литекс, във ФИФА. Твърде лю­бопитно е и изда­дената от „Армия­та" заповед за прекратяване на трудовия договор на Джаксън Менди. В нея пише, че из­пълнителният ди­ректор Александър Тодоров разпореж­да да се изплатят дължимите трудови възнаграждения на играча, а също така и дължимото обез­щетение. Тя е изда­дена в деня,в кой­то „червените" са сезирали ФИФА.

Крайният изход от казуса ще стане из­вестен съвсем ско­ро, но шансовете на французина са по-големи. От „Ар­мията" не могат да преглътнат начина, по който Менди из­бяга.

Меридиан мач: Гаджев изгони Лех с огромна заплата
 
Халфът на Левски Владимир Гаджев е блокирал трансфера си в Лех Познан с ви­соките си финансови претенции. Това твър­дят медиите в Полша, които преди няколко дни обявиха, че капи­танът на „сините" е тред сигурен транс­фер в Лех.

Владимир Гаджев призна за офертата, но медиите в Полша пишат, че сделката няма да се осъществи.
Твърди се, че род­ният национал иска прекалено висока зап­лата за клуб от класата на Лех. Все пак ме­диите уточняват, ако има развитие по сделката, то трябва да е до понеделник ве­черта, когато затваря пазарът за играчи.

Според запознати Владимир иска близо 25 000 евро на месец, за да подпише с поляците. Това е около три пъти по-висока запла­та в сравнение с това, което   националът прибира на „Герена".

Иначе в Полша пи­шат, че Гаджев се вписва идеално в профила на търсените от Лех играчи. В Познан искат да разполагат с национали на страните си, които имат яс­но изразени лидерски качества. Основна цел пред клуба е въпрос­ният футболист да е евтин, а цената на Га­джев е 200 000 евро, които са фиксирани в договора му.

Стандарт: Славия преговаря с Кокала и Стойчо

6-7 имена на треньори обсъжда "Славия" след оставката на Милен Радуканов. Видинчанинът не издържа след четвъртата поредна загуба на "белите" без вкаран гол, този път от "Литекс". Радуканов се срещна с Венци Стефанов и го помоли да бъде освободен. Едва ли босът ще го задържи. Спецът е недолюбван от феновете, които искат оставката му от няколко седмици.

"Стандарт" научи, че вече се обсъждат имената на Стойчо Стоев, Николай Митов и Емил Велев.

Кокала вече имаше престой на "Овча купел" и дори игра финал за купата срещу ЦСКА, който загуби 0:1. "Белите" са погледнали и към друг свой бивш кадър - Стевица Кузмановски. Македонецът е ценен и от шефовете, и от публиката. На Венци Стефанов са предложени още два варианта от чужбина. Новият треньор ще има време да поработи с тима през паузата, но тръгва с тежко гостуване срещу "Левски" макар и пред празни трибуни.
 
Меридиан мач: Бивши левскари и Стевица Кузмановски чакат за Славия
 
Въпреки че Милен Радуканов все още не е официално освободен като треньор на Славия, вече дузина родни специалисти се точат за не­говия пост. Повечето от тях са свързани по един или друг начин с Левски.

Не е изключено на първо време „белите” да бъдат поети от един от асистентите на Радуканов досега - Петко Петков. Той е работил в школите на Септември и Левски, както и в Литекс. За последно бе асистент на Христо Стоичков в краткия престой в ЦСКА.

Според информация „Меридиан Мач" най-сериозен кандидат за постоянен треньор е Ангел Славков, о бе част от щаба на „сините" през миналия сезон. Той бе един от коментаторите на све­товното по БНТ.

Иначе по традиция се спрягат имената на Николай Митов, Тони Здравков, Николай Тодоров-Кайзера, Воин Войнов, Александър Станков и още куп треньори. Не са за подценяване и шансовете на Стевица Кузманоски да поеме отново тима. 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки