Атлетико би без проблеми с 3:0 Розенборг (видео)

Арис и Леверкузен направиха скучно 0:0

Атлетико би без проблеми с 3:0 Розенборг (видео)
Отборът на Атлетико (Мадрид) се поздрави с победа 3:0 при домакинството си на норвежкия Розенборг. Испанците играха пестеливо през първото полувреме, макар и да поведоха още в 17-та минута с гол на защитникиа Диего Годин. През втората част след смяната на Форлан със Серхио Кун Агуеро нещата сякаш се раздвижиха и Розенборг получиха още два гола, след което бяха безпомощни при опитите си да постигнат нещо повече.

В другия мач от група „В” на Лига Европа гръцкият Арис (Солун) продължи чудесното си представяне като домакин и не позволи на немския Байер (Леверкузен) да си тръгне с нещо повече от точка. Така начело в групата са Байер с пет точки пред Арис и Атлетико с по четири и Розенборг с три.
 
През първата част в Мадрид домакините с нищо не показаха, че са носители на Купа Лига Европа и не впечатлиха с играта си. По-голямата част от времето играта се развиваше в центъра на терена, като гостите се чувстваха достатъчно стабилни, за да разиграват топката и да атакуват.
 
В 17-та минута Шимао спечели корнер от ляво и след центрирането домакините вече водеха. Голът бе дело на Диего Годин, който с глава вкара за пръв път в шест мача за „рохибланкос”.
 
Четири минути по-късно Валера получи контузия и беше заменен от Переа. В 45-та минута Розенборг бяха близо до гола на два пъти. Първо Мьолскред уцели гредата, а след това Хенриксен имаше шанс да стреля, но топката отиде в аут.
 
В първите минути на втората част гостите се събудиха и започнаха да атакуват повече. Те задържаха топката и атаките им бяха по-остри. В 62-та минута след центриране отдясно отбраната на Атлетико се пропука, топката отиде в Прика, но той не можа да отправи удар и тя беше изчистена.
 
Три минути по-късно в игра влезе Кун Агуеро на мястото на Диего Форлан. Секунди след влизането си, Агуеро отбеляза за 2:0 след многоходова акция на домакините и чудесна асистенция по земята от Рейес.
 
В 78-та минута Розенборг центрираха добре отляво, но Годин беше на висота и изчисти. В контраатаката Коста получи по лявото крило, направи чудесно двойно подаване с Агуеро и вкара за 3:0.
 
В 84-та минута Дорсин от гостите имаше възможност да стреля, отправи удар, но топката излезе в корнер след рикошет. От ъгловия удар не последва нищо опасно и до края на срещата Атлетико владееха инициативата, така мачът завърши с класическа победа за мадридчани.
 
Атлетико (Мадрид) – Розенборг (Трондхайм)
1:0 Годин 17’
2:0 Агуеро 66
3:0 Коста 78’
 
Състави:
 
Атлетико: Жоел, Валера (Переа 21’), Тиаго (Гарсия 71’), Форлан (Агуеро 65’), Асунсао, Луис, Годин, Уйфалуши, Рейес, Шимао, Коста
 
Розенборг: Йорлунд, Лустиг, Дорсин, Анан, Бярсмир, Мьолдскред, Демидов, Иверсен (Иамтфал 82’), Скиелбред (Саре 69’), Хенриксен, Прика
 
 
Жълти картони: Скиелбред (Розенборг)
 
Стадион: „Висенте Калдерон”, Мадрид
 

Рефер: Сирил Цимерман, Швейцария 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки