Сензациите в пресата: Левски увисна със 100 бона към феновете

"От УЕФА потвърдиха на ЦСКА: Можете да продавате" и още

Сензациите в пресата: Левски увисна със 100 бона към феновете

Сензациите в българските спортни издания от днес, 11 септември 2014 година: 

 

"Меридиан мач": Левски увисна със 100 бона към феновете

 

Финансовата криза в Левски достига нови неподозирани измерения, научи „Меридиан Мач“. Поредният дълг, в който клубът изпадна, е към „сините“ фенове. Става въпрос за парите за охрана, които по договор Тодор Батков дължи ежемесечно на стюардите.

От касата на клуба излизат по около 15 000 лева на месец, с които се обезпечава охраната на двубои от стюарди. Тази сума обаче не е плащана вече повече от 6-7 месеца и поради тази причина феновете вече не могат да осигуряват собствена охрана на двубоите. Това важи най-вече за гостуванията.

Припомня се, че именно на последната визита на Левски, която бе в Ловеч, се случиха сблъсъци с полицията в сектора за гости, при които имаше и пострадали.
 

Така на този етап не е ясно кога в сектор „Б“ ще има отново стюарди. Следващото гостуване на тима е в Хасково след малко повече от седмица, а дотогава проблемът едва ли ще бъде изчистен.
 

 

"Меридиан мач": "ЦСКА Завинаги" отсвири Лупи, дава отчетите на държавата"

 

От “ЦСКА Завинаги” планират да предоставят документи на държавните институции за инвестиции в стадион “Българска армия”, разкрил представител на сдружението пред вестник "Меридиан мач". По този начин от организацията ще пренебрегнат Александър Томов. Доскоро двете страни имаха спор за компенсацията от страна на клуба към „ЦСКА Завинаги“. В крайна сметка преговорите стигнаха до задънена улица. Приблизителната сума, изразходвана от сдружението за реконструкциите, възлиза на 1,5 млн. лева.

От „ЦСКА Завинаги“ вече изградиха два терена на съоръжението в Борисовата градина. Работата по третия продължава. На него ще могат да се провеждат мачовете на ДЮШ на клуба. След дебат между членовете на “ЦСКА Завинаги” е решено и той да бъде с изкуствена настилка. За завършването на игрището все още се набират средства и не е ясно кога ще бъде напълно готово.

Сдружението, ръководено от Александър Чакмаков, направи тоалетни в сектор “А” на стадион “Българска армия”, също така плати и определен брой седалки за сектор “Н. “ЦСКА Завинаги” няма претенции за акции на ПфК ЦСКА за направените инвестиции и ще предостави финансовите отчети за тях на държавата, разкриха от сдружението. Може да пропадне и възможността да бъде изграден нов вход на стадион “Българска армия”. Според настоящия договор ръководството на ЦСКА е длъжно да влага по 40 000 лева на година в базите.

 

"Тема спорт": При класиране за Евро 2016 националите си делят 1.5 млн. евро

 

1,5 милиона евро - толкова ще си разделят националите, ако се класират за Евро 2016 във Франция, твърди "Тема Спорт". Президентът на БФС Борислав Михайлов все още не е водил преговори с играчите за премията, но е бил категоричен, че това е таванът, който може да даде при краен успех.

 

Предварителната идея е била сбирката за обсъждането на стимулите да се проведе след мача с Азербайджан, но заради отсъствието на двама от водещите футболисти - Ивелин Попов и Иван Иванов, тя не се състояла.

 

Въпросните 1,5 млн. евро ще бъдат разпределени според участието и приноса на играчите. При класиране за финалите в касата на футболната ни централа ще влязат малко над 8 млн. евро от УЕФА. Селекционерът Любослав Пенев и екипът му пък са договорили индивидуални бонуси при изпълнение на целта.
 

 

"7 дни спорт": От УЕФА потвърдиха на ЦСКА: Можете да продавате

 

ЦСКА ще може безпроблемно да продава футболисти и през следващите два трансферни периода въпреки наложената забрана от УЕфА заради неспазване на финансовия феърплей, научи „7 дни спорт". Веднага след като от Нион обявиха санкцията, международният отдел на ЦСКА е пратил писмо, за да получи разяснения за рестриктивните мерки, които трябва да предприеме.

На практика УЕФА забранява на ЦСКА само да купува футболисти в следващите два трансферни периода. Това се прави, за да могат „червените“ по-бързо да влязат в необходимите финансови параметри. Забраната не се отнася за експорта. Нещо повече, подобни изходящи трансфери са препоръчителни за отбори във финансова криза. Това ще им позволи първо да изкарат свежи пари, с които да чистят дългове, а освен това и да намалят фонд „работна заплата".

Точно разяснението от УЕФА е накарало Стойчо Младенов и Александър Томов да се откажат от две планирани сделки до края на отминалия август. Едната от тях - тази за Тони Силва, ще бъде осъществена на спокойствие през зимата. Освен това Младенов вече ще внимава повече с продажбите, тъй като няма възможност да привлича нови състезатели. Това ще е причината и през зимната пауза за първи път от много време насам да няма освободени играчи от Борисовата градина.

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки