Сензациите в пресата: Четирима готвят бягство заради Лупи, Левски близо до Лазар

И още: УЕФА глобили Левски заради Батков; Бият шута на Ахил; Бутат „Лазур” след европейското за юноши; Алексиев напуска обиден...

Сензациите в пресата: Четирима готвят бягство заради Лупи, Левски близо до Лазар
Сензациите в родната спортна преса на 17 септември 2014 г.:
 
„Меридиан Мач”: Четирима готвят бягство заради Лупи
 
Четирима футболисти подготвят бягство от ЦСКА заради неполучени заплати. Играчите вече са влезли в контакт със своите мениджъри и с адвокати. Те са уведомили и част от подчинените на Александър Томов, поставяйки ултиматум. Ако босът не им плати парите най-късно до 25 септември, ще разтрогнат автоматично договорите си с клуба. Лупи вече няколко пъти лъже играчите, че ще плати. Всички нови играчи, които пристигнаха през лятото, не са взели нито една заплата. „Тези момчета са отлични професионалсти. Откакто пристигнаха в ЦСКА, дават всичко от себе си клубът да върви напред. Уцелихме десетката с тяхното привличане, дано всичко се оправи", заявиха пред „Меридиан Мач" хора от щаба на ЦСКА.
 
Въпросните футболисти първоначално имали намерение да поставят по-кратък срок - този петък, след което, ако няма заплати, да си съберат багажа. Адвокати обаче ги посъветвали да изчакат до 25 септември, когато е крайният срок за изплащане на парите в ЦСКА. Силният човек на „Армията" е категоричен, че няма да има проблем и ще преведе дължимото на футболистите преди мача с Локо (Сф).
 
Нов спонсор на фланелките още от събота
 
Ръководството на ЦСКА подписа договор с букмейкърската къща Efbet. Логото на компанията ще бъде щамповано на "червените" екипи най-вероятно още за предстоящия домакински мач с Локомотив София. То ще стои отзад на фланелките, под номерата на играчите. Преговорите вчера от страна на 31-кратните шампиони бяха водени лично от Александър Томов. В касата на ЦСКА ще влизат малко под 200 000 лева на сезон. Очаква се споразумението да бъде оповестено официално в близките дни.
 
Реклами на Efbet вече могат да бъдат видени на съоръжението в Бори-совата градина. Те бяха сложени още преди срещата с Металург Донецк.
 
„7 дни спорт”: Всичко се плаща - от УЕФА глобили Левски заради Батков
 
В Левски са могли да избегнат проблемите, които имат с УЕФА. Както е известно, от средата на май „сините“ са под надзор заради неспазването на правилата за финансов феърплей и до края на годината трябва да представят първия си доклад за състоянието на клуба. „7 дни спорт" разбра, че всичко това се е случило заради нелепа грешка на ръководителите. От офисите на „Герена“ са забравили да оправят документи, чрез които собственикът Тодор Батков се отказва от задълженията, които клубът е натрупал към него. Както е известно, през последните години адвокатът наля сериозни суми от собствения си джоб, които в момента се водят като задължения на Левски към него. Това е могло да бъде избегнато, като чрез съответните документи тези задължения са били превърнати в капитал на клуба.
 
До момента „сините“ се справят доста добре с изискванията на УЕФА. Те намалиха сериозно фонда за заплати, което беше и основна точка в приетите от клуба рестрикции. По друг от параграфите Левски бе глобен с 200 хиляди евро, които бяха приходите от срамните мачовете на сините в Лига Европа срещу казахстанския Иртиш.
 

 
„Меридиан Мач”: Левски близо до Лазар
 
Левски е близо до румънския национал Константин Лазар, научи „Меридиан Мач". 33-годишният вътрешен халф е бил предложен на спортния директор Георги Иванов. Играчът, който има 32 мача за националния отбор на родината си, е оил титуляр в ПАОК през последните три сезона. Преди това Константин е и истинска звезда и капитан на родния си Рапид (Букурещ).
 
Лазар се слави като непримирим биткаджия в средата на терена, а тъкмо от такъв играч има нужда Левски от отказването на Даниел Боримиров насам.
 
Константин Лазар не е препоръчан на „сините" от Димитър Димитров и няма да идва на проби. Ако на „Герена" го одобрят, той ще дойде, за да подпише директно договор с клуба.
 
Притесненията в Левски са относно напредналата възраст на Константин Лазар, която го превръща във временно решение. Иначе „сините" не се съмняват в класата на халфа и знаят, че той ще свърши работа до края на сезона.
 
Очаква се днес или утре да стане ясно
дали Константин Лазер ще облече фланелката на Левски. Самият играч има огромно желание да играе при „сините", а отделно от това е съгласен на финансовите условия, който му предлагат на „Герена". Към днешна дата шансът трансферът да се осъществи е малко над 50 процента.
 
Бият шута на Ахил
 
Нападателят Ахил Анани стана поредният футболист, минал за кратко на тестове в Левски. 19-годишният нападател дойде на проби на „Герена" в понеделник, но набързо беше обявен за негоден. Очаква се днес Ахил да направи последна тренировка с Левски, а след това да си събере нещата и да си замине. Ахил стана поредният абсолютно анонимен играч, който беше изпратен на проби на „Герена" от Димитър Димитров, който би трябвало да поеме Левски от януари. Именно Херо, който прави някакви опити да превърне „сините" в Черноморец, изпраща последните няколко централни нападатели на „Герена", които се провалят при тестовете си. Най-емблематичен в тази листа е близо 100- килограмовият фредерик Нимани, който дойде в Левски миналата седмица. Въпросният централен нападател нямаше официален мач от година и не беше вкарвал гол от две. Въпреки това Херо настояваше „сините" да подпишат с него, но според запознати от „Герена" са му отговорили: „вземи си го ти, когато дойдеш".

 
„Меридиан Мач”: Бутат „Лазур” след европейското за юноши
 
Стадион „Лазур" няма да бъде разрушаван догодина заради европейското за юноши през 2015 г., което ще се проведе в България, научи „Меридиан Мач". След това футболните фенове съвсем скоро ще трябва да се сбогуват с един от символите в града -стадион „Лазур". На негово място ще бъдат издигнати суперлуксозни жилищни сгради. Те ще бъдат продавани предимно на руски богаташи, тъй като ще са супер луксозни, каквито малко наши сънародници биха могли да си позволят. Комплексът ще има още казина и басейни. Както вече „Меридиан Мач" съобщи .стадион „Лазур" е капариран от руски олигарх, чиято самоличност обаче все още остава загадка. Именно негова е и ексцентричната идея за този проект. След като стадионът бъде бутнат, отборът, който в момента играе на него - Черноморец, ще приема гостуващите отбори на стадиона в кв. "Акациите".

 
„Меридиан Мач”: Алексиев напуска обиден
 
Тодор Алексиев най-накрая ще съблече националната фланелка, както се заговори преди дни. Капитанът напуска отбора, обиден от факта, че не е получил достатъчно шанс за изява на световното първенство в Полша, научи „Меридиан Мач". По време на шампионата треньорът Пламен Константинов често оставяше посрещача на пейката, като залагаше на младоците Тодор Скримов и Николай Пенчев. Това никак не се понравило на Алексиев, който споделил пред близки, че мондиалът е последното му състезание с националния отбор.
 
Близки до тима обаче ни довериха, че това не е единствената причина за решението на Тодор. Волейболистът иска да се съсредоточи в клубния си отбор Газпром-Югра (Сургут), където играе и централният блокировач Теодор Тодоров, а основният му мотив е финансов. Алексиев получава доста солидна сума от руснаците на сезон, докато в националния отбор играе почти без пари. Освен това посрещачът бесен заради случващото се с Корпоративна търговска банка, където има вложени немалко средства.
 

Същевременно разбрахме, че Пламен Константинов почти сигурно ще продължи да бъде треньор на националите. В тима засега остава и разпределителят Андрей Жеков, който ще наследи капитанската лента от Алексиев.  

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки