"Розите" се върнаха от лагера си в Белмекен

Уреждат силни съперници за контроли

"Розите" се върнаха от лагера си в Белмекен

Представителният женски тим на "Казанлък Волей – Багира" се завърна от високопланинската си лятна подготовка на Белмекен. „Розите“ вече тренират при домашни условия – на своята спортна база „Багира“, която предлага отлични условия за тренировки и възстановяване.

Всички състезателки от отбора са здрави и бързо навлизат в необходимата спортна форма, преди подновяване на волейболното първенство в женския елит, съобщиха от ръководството.

По време на престоя си в Балкана момичетата на старши треньора Петър Дочев наблегнаха повече на общо-физическата подготовка и на тренировките за сила, обем и издръжливост.

Сега, след завръщането си в Казанлък, „зелено-червените“ тренират повече на техниката и тактическите занимания и "работят" повече с топка. Новите попълнения бързо се приобщават към новата обстановка.

За обиграване на тима наставникът Петър Дочев е предвидил серия от двустранни контролни и тренировъчни игри. Освен това, шефовете усилено уреждат и класни противници за серия от контролни мачове в Казанлък и извън града. Това е така, защото стартът на женското волейболно първенство в елита наближава. Новият сезон 2014/2015 тази година започва на 18 октомври (събота).

През това първенство отборите ще бъдат с един по-малко - шест, които ще се борят за титлата при дамите.

Освен „розите“, участинци се бъдат столичните „Левски“, „Славия“ и ЦСКА, „Марица“ от Пловдив, както и новаците в елита ВК „Сливен“ (Сливен). Нека припомним, че сливенчани подадоха заявка за участие в последния момент и в момента сглобяват женски отбор.

Традиционният участник в „А“ група – „Спартак 1996“ от Плевен, отказа участие в женския елит, като клубът през този сесон ще играе само с формации до старша възраст. Миналогодишните новаци - „студентките“ от Европейският политехнически университет – Перник, също почти сигурно няма да участват в елита, поради организационни проблеми.

Като е известно форматът на женския шампионат се запазва, като след изиграването на редовия сезон, с цел повече мачове следва допълнителен турнир. Той е разделен на две части, като в първата част в София се срещат отборите по между си, а на друго място останалите три клуба. Във втората част всички тимове се събират на едно място и се срещат отборите, които не са играли помежду си.

 
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки