Днес следобед обявяват домакините на Мондиалите през 2018 и 2022 година

Изпълнителният комитет на ФИФА се събра в Цюрих, Швейцария, където за последен път ще прегледа кандидатурите

Днес следобед обявяват домакините на Мондиалите през 2018 и 2022 година

Днес в 17:00 часа българско време официално ще бъдат обявени домакините на световните футболни първенства през 2018 и 2022 година.

Изпълнителният комитет на ФИФА се събра в Цюрих, Швейцария, където за последен път ще прегледа кандидатурите, а всички кандидати ще имат на разположение по половин час за последни презентации.

Програмата стартира в 9:30 ч., като последователно ще бъдат показани официалните презентации на всеки от кандидатите. За първенството през 2018 г. ФИФА ще избира между Англия, Русия и съвместните проекти Испания/Португалия и Белгия/Холандия.

Претенденти за шампионата през 2022 г. са САЩ, Австралия, Катар, Корея и Япония. Като основен фаворит за Мондиал 2018 се очертава кандидатурата на Англия, която не е приемала Мондиал от 1966 година, когато „трите лъва” спечелиха и единствената си титла от най-големия футболен форум.

За кандидатурата на островитяните лобират премиерът Дейвид Камерън, принц Уилям, както и звездата Дейвид Бекъм.

Кандидатурата на Испания и Португалия ще бъде представена от министър-председателите на двете страни, съответно Хосе Луис Родригес Сапатеро и Жозе Сократеш.

Премиерът на Русия Владимир Путин пък отказа да пътува за Швейцария, като официални причини за това не бяха оповестени.

Част от делегацията на Русия е собственикът на Челси Роман Абрамович. Общата кандидатура на Белгия и Холандия ще защитават футболните величия Рууд Гулит и Йохан Кройф.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки