Сензациите в пресата: Любо готов с оставка, Хубчев скрит фаворит за негов наследник

Левски вади 100 000 за холандски голмайстор, Верона и Удинезе с оферти за Краев, ЦСКА чака отговор за акциите до края на месеца и още...

Сензациите в пресата: Любо готов с оставка, Хубчев скрит фаворит за негов наследник
Сензациите в пресата днес, петък, 17.10.2014 година:

"Меридиан Мач": Любо готов с оставка при Уво за Ради или "шапка"
Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев ще си подаде оставката, ако Изпълкомът на БФС реши да освободи помощника му Радослав Здравков. Изданието твърди, че сред шефовете на родния футбол има сериозни настроения срещу бившия халф на ЦСКА.

Отделно от това Ел Голеадор не иска да му се назначава и консултант, каквато идея също ще бъде обсъждана. За момента изглежда вероятно Пенев да остане начело на България до мача с Малта, който е на 16 ноември, след което да напусне. Тогава Изпълкомът на БФС ще има повече време, за да му намери заместник.

„Стандарт”: Хубчев е скритият фаворит за националния
Петър Хубчев е скритият фаворит за нов национален селекционер, ако се стигне до очаквана раздяла с Любо Пенев, твърди "Стандарт".

Треньорът направил страхотно впечатление на Боби Михайлов с отличните резултати в Берое. "При избор между четвъртите в света Хубчев има много по-голям шанс от Красимир Балъков", довериха запознати. Въпреки клетвите, че Любо остава, дадени от шефове в Изпълкома, истината е съвсем друга. Задаващото се решение да сложат съветник на Пенев, като ограничат функциите на Ради Здравков и Давид Родригес, няма как да мине при настоящия селекционер. Запознати с характера му са категорични, че той би си тръгнал на секундата, ако му наложат каквото и да е кадрово решение. Освен това Любо държи страшно на екипа си. В същото време стана ясно, че БФС ще привлече един от най-кадърните треньори от школата на ЦСКА. Галин Иванов става от Нова година селекционер на една от юношеските национални формации. Бившият национал се е навил, тъй като на "Армията" чака с месеци заплата. Иначе Галин постигна впечатляващи резултати в ЦСКА, като отборът му е хвален не само заради успехите, но и за атрактивния стил на игра. Припомняме, че по същия път мина и друг "армейски" кадър - Методи Деянов.

„Меридиан мач”: „Червените“ на 500 бона от издължаването
Ръководството на ЦСКА сведе дълговете за евро-лиценз до 500 000 лева. Сумата трябва да бъде платена до края на март. Мониторингът от УЕФА ще продължи още няколко месеца, но на този етап „армейците“ са изрядни платци. Александър Томов и компания осигуриха около 530 000 лева, за да платят най-належащите задължения. Най-големият дълг е към Емил Гъргоров - 123 000 лева. Бившият треньоо Павел Дочев прибра 50 000 лева, но чака почти още толкова до края на годината. 30 000 евро са преведени на бившия френски нападател Елиот Грандей, играл за кратко при “червените” през 2011 г. Още 50 000 лева са отишли в джоба на скандалния защитник Костадин Стоянов. Не се знае дали той още играе футбол. Същата сума получи и вратарят Томаш Черни, напуснал през лятото. По сметката на френския бранител Же-реми фо Поре отидоха 40 000 лева, а бившият изпълнителен директор от времето на “Титан” Георги Илиев взе 20 000 лева.



„Меридиан мач”: Томов плаща заплати днес
Александър Томов е положил поредната си клетва пред футболистите на ЦСКА. Босът се заклел, че най-късно днес, петък, ще им изплати заплатите. Ръководството на клуба беше ангажирано през последните дни да спази срока, поставен от УЕФА (15 октомври) за изчистване на част от финансовите задължения. След като това е било свършено, сега играчите очаквали и те да бъдат зарадвани от шефа си. Ситуацията с парите на играчите е туширана и напрежение има само когато има натрупване. В момента това не е така и футболистите не се забъркват в интриги. За съжаление, служителите от администрацията и ДЮШ не могат да се похвалят, че всичко е наред. Те имат да получават по няколко заплати и няма никаква светлина това да се случи. Парите винаги свършват, преди да бъдат платени най-малките възнаграждения - тези на служителите. Общата сума за хората извън отбора е по-малко от 100 000 лева и въпреки това е оставена на заден план. Сега, когато сагата с лиценза утихна, служителите се надяват поне на една заплата, с която да покрият поне борчовете си.

"Тема Спорт": Клубът чака отговор за акциите до края на месеца
ЦСКА е подал необходимата документация, свързана с второто публично предлагане на акции. Това се е случило през миналата седмица и сега се чака отговор от Комисията по финансов надзор, която трябва да позволи продажбата на книжа. Решението на КфН най-вероятно ще излезе до края на този месец. Пред клуба има два възможни сценария. При единия комисията ще позволи още сега старт на втората кампания за акциите. При втория обаче, който е и по-вероятен, от КФН ще имат известни забележки по документацията на клуба. В този случай ще бъде даден срок на ЦСКА, в който да ги изчисти, след което отново да внесе необходимите документи в комисията. След като това се случи, КфН ще има нови 30 дни, за да вземе крайно решение. Клубът планира да пусне в продажба 1 400 000 акции. Предложената от червените цена е по 3 лева за един брой, каквато бе и при първата кампания. Това обаче ще се реши окончателно от комисията. Без значение колко книжа продаде, ЦСКА ще стане публично дружество след края на предлагането. Така акциите ще се търгуват постоянно на фондовата борса, а клубът ще е задължен да публикува финансови отчети на всеки няколко месеца.

„Тема спорт”: Верона и Удинезе с оферти за Краев

Ръководството на Левски е получило оферти от Удинезе и Верона за правата на 17-годишния халф Божидар Краев. Италианските първодивизионни клубове нямат намерение да го "крадат" и да плащат според таблицата на УЕфА за играчи, нена-вършили 18 години, а да постъпят както преди време с Антонио Вутов. Тогата Удинезе го привлече, след като се разбра с Левски и плати около 600 хиляди евро за правата му, като сумата може да нарасне в бъдеще. Сега обаче от "Герена" ще искат около милион от европейската валута, за да се разделят с играча. През този сезон Божидар дебютира за мъжкия тим на „сините” - влезе като резерва срещу Локо Пд (1:1) и започна като титуляр при визитата на Марек (1:1) в А група. За Купата на България вкара хеттрик срещу Спартак Варна (7:1). Английският вестник "Гардиън" по-рано през седмицата го нареди сред 40-те най-големи таланти в света, родени през 1997 година.

„Тема спорт”: Милисавлевич отпадна от сметките на Стойчо
Неманя Милисавлевич почти сигурно ще остане извън групата на ЦСКА за домакинството на Литекс. Сърбинът е "получил разтежение в една от последните тренировки и едва ли ще се появи на терена в събота. Друг от фланговите футболисти в отбора - Иван Стоянов, пък със сигурност няма да е титуляр срещу ловчанлии, но може да попадне в групата за мача. Така за титуляр по лявото крило ще се избира между Антон Карачанаков и Луис Соарес-Платини. Шансовете на двамата да започнат в предстоящата среща са 50 на 50. Напълно идентична е и ситуацията в средата на халфовата линия, където, както "Тема Спорт" съобщи, за място сред стартовите 11 ще се борят Борис Галчев и Маркиньос. Почти сигурно в защита вместо контузения капитан Валентин Илиев ще дейстба Марин Оршулич. Той ще е партньор на Александър Тунчев в центъра на отбраната.

"Меридиан мач": Базел се стресна, праща скаут №1
В Базел очакват много тежки двубои с Лудогорец. Именно заради това швейцарците пращат в Разград за днешния мач на „орлите" с Хасково своя главен скаут Руди Збинден. Няма как да не отчетем, че преди малко повече от година, когато двата тима се срещнаха в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига, дойде човек от щаба на Збинден. А сега идва именно той. Друг е въпросът, че съставът на Лудогорец няма да бъде този, с който „орлите" ще се изправят срещу Базел другата седмица. Георги Дерменджиев е решил да направи няколко промени. На вратата ще излезе Владо Стоянов, тъй като Милан Борян се прибра едва вчера в България. Пред него ще действат Кейшара, Георги Терзиев и националът Александър Александров, който обаче не записа и минута срещу Хърватска и Норвегия. Ляв бек ще е Браян Ангуло. Козмин Моци, Йордан Минев и Светослав Дяков може би ще получат почивка. В средата на терена ще действат Анисе и Ешпиньо. По крилата ще са Дани Абало и Върджил Мисиджан, а Вандерсон ще смени Марселиньо, който има здравословно проблеми през последните дни. На върха на атаката ще е Роман Безяк, тъй като Юнес Хамза бе ангажиран с националния тим на Тунис.

„7 дни спорт”: Левски вади 100 000 за холандски голмайстор
В Левски вече работят усилено по зимната селекция. "Сините" редовно получават дискове с изяви на всякакви футболисти, но разбираемо най-гледани са нападателите, а на "Герена" вече имат и набелязан играч на този пост. Това е Ерик Кекел от холандския втородивизионен Ден Бош. От началото на сезона в 7 мача той се е разписал 5 пъти и е лидер сред голмайсторите в Юпилиерлигата. Още по-интересно е, че мениджъри близки до "сините" твърдят, че от клуба са готови да се бръкнат с трансферна сума за този играч. Левски не е купувал играч от повече от година заради тежката финансова криза, но сега е готов да извади 100 хиляди евро за правата на Кекел. Неговият договор с Ден Бош изтича през лятото, а според сайта transfermarkt.de цената на играча е около 200 хиляди евро. От Холандия няма индикации, че Кекел и Ден Бош са започнали преговори за удължаване на контратка на играча, като това може да се окаже още един бонус за Левски. "Сините" ще опитат да изкушат нападателя с обещание за участие в евротурнирите наесен, както и с максималната заплата, която клубът може да си позволи в момента. - Има доста време до зимата и нищо не е сигурно, гледат се доста футболисти, все пак заявиха от "Герена". Левскарите вече се разминаха с един холандски нападател. Гийон Фернандес отказа трансфер на "Герена", въпреки че бе увещаван от Дъстли Мюлдер и Сержиньо Грийн. В момента той е близо до договор с румънския Петролул.
Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки