Димитров срещу Бердих в неделя от 16:00 ч

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу водача в схемата Томаш Бердих (Чехия) на финала на турнира на твърди кортове в шведската столица Стокхолм с награден фонд 593705 евро.

Димитров срещу Бердих в неделя от 16:00 ч
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу водача в схемата Томаш Бердих (Чехия) на финала на турнира на твърди кортове в шведската столица Стокхолм с награден фонд 593705 евро. Мачът бе насрочен в неделя от 16:00 ч. 
 
Защитаващият титлата си Димитров наниза 7 аса и победи Бърнард Томич (Австралия) с 6:3, 7:5 за 79 минути. Бердих, шампион от 2012 година, отстрани в другия полуфинал квалификанта Матиас Бахингер (Германия) със 7:6(7), 6:4 за 1:25 час.
 
"Имам добри шансове", коментира Димитров относно възможността да спечели пета титла в кариерата си. "Страхотно е, че отново съм на финал. С удоволствие бих защитавал титла всяка седмица. Това показва най-доброто от мен и така се чувствам чудесно", добави 23-годишният българин.
 
196-сантиметровият Бердих е 7-и в световната ранглиста в момента. 29-годишният чех има девет титли в кариерата си и е заработил над 19 милиона долара от наградни фондове като професионалист. Димитров има три победи в четири мача срещу Бердих, а това ще бъде трети сблъсък между двамата за тази година.
 

Българинът първо печели през 2009-а година в зала в Ротердам с 4:6, 6:3, 6:4. Три години по-късно Димитров побеждава на турнира от сериите "Мастърс" в Маями с 6:3, 2:6, 6:4. Бердих печели през тази година на "Мастърс" турнир в Мадрид на червени кортове с 3:6, 6:3, 6:2. За последно първата ракета на България победи с 6:7(3), 6:2, 6:2 на турнира "Мастърс" в Рим на 15-и май. 

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки