Сензациите в пресата: И Стилиян на нож с Попето

И още: Младенов избира между двама чужденци от „А“ група; Коко може да помага на Локо с по 20 бона на месец; Венцислав Христов ще мисли цял месец за нов договор с Берое; Касъмпаша пак идва за Серджиу Буш...

Сензациите в пресата: И Стилиян на нож с Попето
Сензациите в българската спортна преса на 20 ноември 2014 г.:
 
„И Стилиян на нож с Попето“, пише във водещия си материал вестник „Меридиан мач“
 
Скандални разкрития за изпадналия в немилост Ивелин Попов влошиха още повече имиджа на националния отбор. По време на един от последните лагери на тима капитанът се гаврил с един от масажистите, като го е карал да прави лицеви опори пред останалите футболисти. Попов тормозел човека от щаба и като го заставял да върши и други уронващи достойнството неща. Въпросният масажист е потърсил помощ от бившия капитан на националите Стилиян Петров, с когото са в близки отношения. Стенли лично се обадил на Попов и здраво го скастрил заради своеволията му.
 
„Заради бизнес в чужбина: Домусчиев пропуска дербито с ЦСКА“, съобщава от първата си страница вестник „7 дни спорт“
 
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев очевидно е сигурен как ще се развият събитията във футбола тази седмица и замина за чужбина. Той няма да присъства на заседанието на Изпълкома днес и няма да гледа на живо дербито между своя отбор и ЦСКА през уикенда, научи "7 дни спорт".
 
Собственикът  на шампионите замина снощи първо за Англия, след това лети за Съединените щати, където има неотложни бизнес дела. Той ще се завърне и ще седне на трибуните за мача с Ливърпул следващата седмица.
Пропуска и днешното заседание на Изпълкома на БФС. На него трябва да се решава бъдещето на националния селекционер Любослав Пенев. Именно Домусчиев е един от критиците на треньора, който призова за неговото незабавно освобождаване. За да не доминира с мнението си обаче, Домусчиев е преценил за по-подходящо да не присъства на сбирката.
 
„Тема Спорт”: „Младенов избира между двама чужденци от „А“ група
 
ЦСКА проявява интерес към двама чуждестранни бранители от „А“ група, разбра „Тема Спорт". Става въпрос за десните бекове Елтон от Локомотив (Сф) и Педро Еуженио от Хасково. Те са в полезрението на „армейците“ и попадат в плановете за зимната селекция, като Елтон е приоритет номер 1 на щаба за този пост, а идеята е да бъде достойна алтернатива на наложилия се като абсолютен титуляр в тази зона Венцислав Василев.
 
Французинът може лесно да се озове на "Българска армия" заради сериозните забавяния на заплатите в Локомотив. Интерес към него има и от Левски. Така Младенов ще избира между тези двама бранители за усилване на конкуренцията на десния бек.
 
Елтон дос Рейс е играчът с по-сериозна визитка. Той е на 26 години. Юноша е на Гьоньон, като в кариерата си е играл и за Сент Етиен. Елтон има 4 мача с отбора във френския елит през сезон 2009/10, но основно е бил при резервите. Собственост е на Локомотив (Сф) от септември 2013 г. Бранителят има 36 мача за „железничарите“ в „А“ група и 2 гола. Той отбеляза много красиво попадение от 25 метра при равенството с Лудогорец (2:2) през този сезон и като цяло е сред най-добрите и постоянни футболисти на Локомотив.
 
Педро Еуженио пък е на 24 и кара втория си престой в България. През сезон 2012/13 той игра 21 пъти в елита за Берое, като вкара 3 гола. Старозагорци го използваха като десен бек и дясно крило. Еуженио бе най-добрият в Хасково при домакинското поражение от ЦСКА (2:4), като вкара и красиво попадение от дистанция. Именно по време на мача той е привлякъл вниманието на Стойчо Младенов. Освен с десен бранител „армейците“ планират да се подсилят и с централен нападател - вариант е на Венцислав Христов от Берое да му бъде предложен предварителен договор, който да влезе в сила от лятото. А ЦСКА проявява интерес и към нигериеца Оларенваджу Кайоде от израелския Макаби Нетания. Клубът ще привлече също вратар от чужбина за алтернатива на Якуб Дивиш.
 
 
„Мантула се чуди за бъдещето си“, пише още „7 дни спорт“
 
Финландският защитник на Лудогорец Теро Мантула не е наясно дали бъдещето му ще остане свързано с разградчани. Въпреки че има договор до лятото, бранителят не знае какво ще се случи с него, след като Георги Дерменджиев не разчита на него. "Все още не съм разговарял с ръководството, защото си имам договор и го изпълнявам. Имам желание да играя, и при това в първия отбор. Ако няма шанс това да се случи, може би ще трябва да се замисля за други опции. Ако не друго, ситуацията, в която съм в момента, ми показа, че съм изключително устойчив в психологически план, и нещо, което ми дава увереност занапред", сподели Мантула пред медиите в родината си.
 
 
„Меридиан Мач”: Изпълкомът дава мандат на Борислав Михайлов да търси нов селекционер
 
Президентът на БФС Борислав Михайлов и колегите му в управата до последно очакваха легендарният голмайстор сам да подаде оставка и да спести разходите по компенсациите, които централата трябва да направи, ако реши едностранно да прекрати договора му, съобщава „Меридиан мач“. Това не се случи, но няма да е изключено, ако след срамното равенство с Малта решението за освобождаването на Пенев бъде взето с абсолютно мнозинство - без нито един против или въздържал се.
 
Ексцентричният треньор си спечели още повече противници с пресконференцията миналия понеделник, в която доста арогантно стана от стола и предложи всеки, който иска, да заеме мястото му.
 
След грешната стъпка срещу Малта Кирил Домусчиев призна, че е бил против това Пенев да продължи да води отбора, но след загубата от Норвегия не са го послушали. Йордан Лечков и Венцеслав Стефанов са другите, които не се притесниха и публично да изразят мнението си за необходимост от промяна в националния отбор. Твърдоглавието на Пенев и отказът му да се вслушва в съветите отстрани буквално отчаяха и най-убедените му поддръжници.
 
На днешното заседание във футболната централа обаче няма да се избързва с определянето на нов селекционер. Възможно е само да бъдат обсъдени няколко имена и да се даде мандат на Борислав Михайлов да преговаря с тях. Дискусията „българин или чужденец" се очаква бързо да приключи в полза на родните специалисти. Причината е прозаична и е свързана най-вече с влошеното финансово състояние на БФС. То от своя страна е във все по-силна зависимост от липсата на сериозни приходи от класирането на нашия отбор за голям форум.
 
 
„Меридиан Мач”: Коко може да помага на Локо с по 20 бона на месец
 
След като варненският бизнесмен Веселин Марешки загатна, че може отново да помага финансово на Локомотив (Пд), сега и бившият собственик на „черно-белите" Коко Динев е изразил готовност да дава някой лев за клуба. Тимът от парк „Лаута" има нужда от свежи суми за покриване на разходите и шефовете могат и да се съгласят на предложената помощ. Динев е готов да отпусне по 20 000 лева на месец само за това, че пловдивчани са отборът на сърцето му. Това е разкрил Коко пред фенове на среща в Сандански. „Меридиан Мач" научи, че група запалянковци, начело с бившия шеф на агитката Мартин Вълков-Умброто, са посетили южния град. Погледнато реално, ако Коко Динев отпусне тези пари, те излизат средно 1/3 от заплатите на първия отбор за месец.
 
Преди мача с Марек в събота ръководството на „черно-белите" ще стимулира футболистите с месечните им възнаграждения. След като Сдружение „Бъдеще за Локомотив" пое управленските структури на „Лаута", заплащането винаги става на определената дата.

 
„7 дни спорт”: В Локомотив (Пловдив) дават премии за шест точки
 
Ръководството на Локомотив (Пд) е намерило начин как допълнително да стимулира играчите си. „7 дни cnopт" разбра, че ръководителите от "Лаута" са обявили, че ще дадат премия на футболистите си само при шест точки в мачовете с Хасково и Марек. Играчите на Христо Колев свършиха половината от задача, след като се наложиха с 1:0 над Хасково с гол на Карагарен.
 
В предстоящия кръг пък "черно-белите" приемат другия новак - Марек. Мачовете с тези тимове са от изключителна важност за Локомотив в битката за оставане в елита. При нови три точки "черно-белите" ще се отдалечат от застрашаващата зона, където са двата новака и Славия. Локомотив има 16 точки - само 4 повече от Марек, който се намира под чертата. Ръководителите на "Лаута" осъзнават важността на мачовете и затова са стигнали до това решение да възнаградят футболистите срещу шест точки.
 
 
„Тема Спорт”: Антонио Аниете може да пропусне мача срещу Ботев (Пловдив)
 
Нападателят на Левски Антонио Аниете е под въпрос за гостуването на Ботев (Пловдив) в неделя.
 
Той е получил контузия на тренировката на „сините“ във вторник. Вчера Аниете направи само няколко обиколки на терена, при това ходом, след което се прибра в съблекалните. Ако той не бъде възстановен, това ще бъде сериозен удар по треньора Георги Иванов. Причината е, че Аниете е най-полезният му футболист от началото на сезона. Антонио започна лошо първенството, но след това вкара три гола, направи и толкова асистенции (най-резултатният футболист в състава по системата „гол плюс пас").
 
Георги Иванов обмисляше промяна в тактиката в атака за визитата на Ботев, а Аниете бе гласен за крило. Сега обаче участието му в двубоя е под въпрос. Добрата новина за Георги Иванов е, че наравно с основната група вече тренират Мигел Бедоя, Пламен Крумов и Веселин Минев. По всичко личи, че те ще са готови за битката под тепетата. Към тима се присъединиха и юношеските национали Мики Орачев, Божидар Краев и Илия Димитров.
 
Вчера „сините“ проведоха специални упражнения, след всяко от които кондиционният треньор Ясен Екимов измерваше функционалното състояние на футболистите. След това те имаха двустранна игра.
 
 
„Тема Спорт”: Лудогорец набелязали двама от България
 
Спортно-техническото ръководството на Лудогорец е набелязало двама играчи от България, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за вътрешен халф и крило. Засега от клуба не разкриват повече подробности. Имената им се пазят в тайна. Става въпрос за млади играчи, които да бъдат развивани от разградчани. Първоначално те ще бъдат част от дубъла на шампионите. Двамата са наблюдавани цяла есен от скаутското звено на шампионите.
 
Както е известно, във вторник собственикът Кирил Домусчиев привика на среща подопечните си, като една от темите на разговор е била именно зимната селекция.
 
 
В Марек: Взимаме 3 точки от Локомотив (Пловдив) и сме пак в играта
 
Лидерите на Марек Крум Бибишков и Еньо Кръстовчев са се наели с тежката задача да вдигнат отбора на бойна нога за гостуването на Локомотив (Пловдив), научи "7 дни cnopт“.
 
Двамата ветерани са нещо като помощници на бившия си съотборник Янек Кючуков и се опитват да държат отбора в кондиция напук на последните неуспехи.
 
"Бием на "Лаута" и пак сме в играта за оставане в групата. Гледате Славия колко е зле. А е и важно до Нова година да сме близо до тях. Ако дотогава сме сигурни изпадащи, няма начин да намерим спонсор за догодина", категорични са били нападателите наскоро в разговор с няколко от важните футболисти в състава.
 
 
„7 дни спорт”: В Ботев (Пд) форсират преговорите за нови договори с петима футболисти
 
Ръководството на Ботев (Пд) възнамерява да направи всичко възможно да преподпише договорите си с петима от по-опитните си играчи, чиито контракти изтичат през лятото, разбра „7 дни спорт". Спортно-техническият щаб на пловдивчани начело с треньора Велислав Вуцов иска да задържи за по-дълго в отбора Мариян Огнянов, Томаш Иршак, вратаря Адам Стаховяк, Пламен Николов и капитана и лидер на тима Иван Цветков. С приключващ контракт е и младокът Лазар Марин, който напоследък попадна рядко влиза в плановете на треньорите, но "жълто-черните" нямат намерение да се откажат с лека ръка от таланта си.
 
След Нова година въпросните играчи имат право да подпишат предварителни договори с други клубове. От Ботев (Пд) обаче не искат да се стигне до тази ситуация за някого, защото при подобно развитие е възможно да се наложи да го продадат срещу по-ниска трансферна цена, за да не го изпуснат без пари от юни. Както „7 дни спорт" вече информира, на "Коматево" нямат намерение да осъществяват изходящи трансфери през зимата. Според запознати в клуба първо правят необходимото, за да избистрят нещата около финансирането на клуба до края на сезона. След като го направят и калкулират възможностите си, ще имат яснота какви параметри ще могат да предложат на футболистите с изтичащи договори и ще стартират разговори с тях. Междувременно от Ботев (Пд) са внесли необходимата документация в БФС за картотекирането на новия специалист в щаба на Велислав Вуцов - Антон Велков. Той ще има право да седи на резервната скамейка още за предстоящото дерби с Левски.

 
„Меридиан Мач”: Венцислав Христов ще мисли цял месец за нов договор с Берое
 
Нападателят на Берое Венцислав Христов има близо месец да реши дали остава в Берое или не, научи „Меридиан Мач". Той е получил предложение за нов договор от ръководството на клуба. Настоящият му контракт изтича през лятото, което автоматично означава, че още през януари националът ще може да преговаря свободно с всеки отбор, който го желае и да подпише предварителен договор. Вече се появиха информации, че точно такава схема искат да приложат от ЦСКА и да вземат нападателя от новия сезон.
 
Срокът, който ръководителите на Берое са поставили пред националния футболист за отговор, е 15 декември.
 
Както е известно, преди време имаше страхотна сага именно с Венцислав Христов и ЦСКА. Футболистът на няколко пъти беше близо до „Българска армия", но в крайна сметка така и не заигра там. Той отказа тогава и на Лудогорец, за да замине за Украйна.
 
В същото време отборът тренира пълноценно, като единственият пропускащ мача със Славия ще бъде десният бранител Атанас Зехиров, който все още не може да се възстанови след мускулна контузия.
 
Треньорският щаб на Берое гледа изключително сериозно на предстоящия двубой, като за никого не е тайна, че въпреки малкия точков актив на Славия, двубоят ще бъде много труден.
 
„Меридиан Мач”: От турския Касъмпаша пак идват за Серджиу Буш
 
Емисари на турския Касъмпаша по традиция ще заемат места на „Българска армия" на дербито с Лудогорец.
 

Съседите от известно време не изпускат от поглед голмайстора на „армейците" Серджиу Буш, като искат да бъдат сигурни, че няма да има друг клуб, който да ги изпревари за подписа на талантливия румънски нападател. Очаква се Касъмпаша да капарира Серджиу Буш още през зимата, но официално да привлече футболиста след края на сезона. Турците са най-сериозният кандидат за подписа му и трудно ще изпуснат румънеца, който също би продължил кариерата в по-силно първенство. 

Сензациите в пресата: Левски взе стръв за голова акула

И още: "Литекс се интересува от Даксон", "Фамилия взе властта в Марек", "Лудогорец ударил Валенсия за Лукоки", "Лудогорец сложи 500 хил. евро цена на Хамза"

БФС припомни: ЦСКА и Локо (Сф) могат да играят само при аматьорите

Лицензионната процедура за професионалните лиги приключи, пишат от централата

Тенчо Тенев: В Марек има лов на вещици

Феновете да не забравят, че Паргов качи отбора в А група, припомни треньорът

Жребият за А и Б група на 30 юни

Отбо­рите в елита ще играят по 4 мача по­между си в 36 кръга, като няма да има плейофи

В Дупница искат оставки заради Марек

Фенклубът на привържениците на Марек разпространи декларация във връзка с отказа на Лицензионната комисия към БФС да издаде национален лиценз на Марек.

А група на минус с 60 млн. лева

Според отчетите в Лицензионната комисия Локо (Сф) е на печалба с близо 1 млн. лева

Феновете на Марек с призив за спасението на клуба

"Всички ни боли, че бъдещето на отбора е неясно", пишат запалянковците

А група в топ 7 на манипулираните първенства

Родният елит се нарежда до шампионатите на Албания, Кипър, Малта, Черна гора, Канада и Индонезия

Много шум за нищо: БФС ще обяви решението за лицензите на ЦСКА и Локо (Сф) в понеделник

Тайното заседание на Апелативната комисия не реши сагата с лицензите на ЦСКА, Локо (Сф), Марек и Хасково

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки