Стойчо Младенов към БФС: Каква сигурност има българският треньор? Ние се превръщаме в домакини, администратори...+ВИДЕО

Ако има неустойка 500 000 евро, ще го освободят ли, попита наставникът на ЦСКА

Стойчо Младенов към БФС: Каква сигурност има българският треньор? Ние се превръщаме в домакини, администратори...+ВИДЕО
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призова БФС да предприеме промени в защита на родните специалисти. Младенов коментира въпроса с надвисналото уволнение на селекционера на националния отбор Любослав Пенев, като посочи, че трябва да се започне от нулата с промените.  
 
„Няма да правя анализ и разбор на мача с Малта. Мога да кажа, че това, което се случи, е крайно неприятно за българския футбол, за авторитета и имиджа му. Ние трябва да погледнем малко по-дълбоко за причините. Лесно иначе се дават оценки и мнения. Българският футбол страда от бази, от школи, много малко качество има отдолу, за да може ние да се сравняваме с големите и да мислим, че може да победим Германия, Франция, Италия. А ние трябва да започнем от нулата. Държавата трябва да даде възможност всеки клуб да развива база. В Египет всеки клуб има база, която е подпомагана от държавата. Не може най-големият клуб в България ЦСКА да няма база, да няма стадион. Не може други региони като Враца, Благоевград да бъдат в такава мизерия. Как да има кадри? Нали трябва да гледаме пирамидата отдолу нагоре.”
 
Стига с тия смени на треньорите! Има кадърни и качествени треньори, на които трябва да се даде възможност да работи. Ние тук ги сменяме като носни кърпи. Вижте Дортмунд и Дания. Какъв авторитет и имидж да има българският треньор като знае, че във всеки един момент може да бъде сменен. Същото се отнася и за това, че БФС трябва да даде стабилитет на българския футбол, с промяна на договорите, които треньорите сключват с клубовете. Не може като бъдат изгонени, да няма никакво обезщетение. Това е свободата, която дават на собствениците на клубовете. Ако има неустойка 500 000 евро ще го освободят ли? Каква сигурност има българският треньор? Той работи под напрежение, а в същото време няма никаква подкрепа. На Запад лесно се работи, да знаете. Аз работих в много различни условия. Там нямаш проблем нито с базата, нито с екипировката. А ние се превръщаме в домакини, администратори, а последното, което работиш, е като треньор. А после искаме успехи. Няма как да имаме!”

 
„Нормално е един треньор да има своите проблеми, нормално е да бърка, но ние пак се вглеждаме в грешките. Нормално е някой да сбърка при подхода, при селекцията, при избора. Нормално е да бъркат, след като работят под голямо напрежение. И как да създаваме кадри? От година на година все по-малко кадри излизат. На нас най-добре ни е да развиваме български кадри. В Лудогорец, Левски, ЦСКА като има само чужденци, да видим какво българско качество ще има.”
 
„Един треньор, за да стане голямо име, трябва да стажува навън. Аз похарчих маса пари. Бях в Германия, къде ли не… Допуснаха ме дори до разбора преди мач, видях цикъла сряда-събота, видях цикъла събота-събота. Но аз имах парите да си го позволя. Значи трябва да се предприеме нещо. Да се направят курсове. Да се обере каймакът.”

 
Запитан дали смята, че заслужава приза „Треньор на годината” предвид скорошните церемонии, Младенов отвърна:
 

„Не искам нито да смятам, нито да мисля. Това, че хората ме възпират непрекъснато и ме поздравяват, и това внимание, с което сме обградени, е най-голямата награда, която може да получи един ръководител, футболист, треньор. Една награда повече или по-малко няма кой знае какво голямо значение.”  

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки