Кристиано Роналдо донесе рекордна победа на Реал над Базел и вече има 71 гола в ШЛ (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Кралският” клуб победи с 1:0 и остана еднолично първи в Група В

Кристиано Роналдо донесе рекордна победа на Реал над Базел и вече има 71 гола в ШЛ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал (Мадрид) победи Базел с 1:0 като гост в Група В на Шампионската лига. Голмайстор за испанския гранд стана Кристиано Роналдо. Така, той се изравни с Раул по най-много отбелязани попадения в турнира - 71. Лионел Меси счупи рекорда и вече има 74. Това бе и рекордна 15-а поредна победа за "белия балет" в най-престижната европейскаклубна надпревара. 

 

С този гол Роналдо все пак стана футболистът с най-много попадения, отбелязани при гостувания в историята на Шампионската лига - 37. Меси има 34.

 

На двубоя, който се проведе на препълнения стадион “Санкт Якуб Парк”, присъстава и селекционерът на националния отбор на Германия Йоахим Льов.

 

Защитникът на Реал Серхио Рамос получи жълт картон в този двубой и така той ще пропусне домакинството срещу Лудогорец на “Сантяго Бернабеу” на 9 декември. Това бе жълт картон номер 25 за Рамос в Шампионската лига. Повече от него имат Чаби Алонсо (28), Дженаро Гатузо (28) и Пол Скоулс (36).

 

В другия двубой от групата, Лудогорец и Ливърпул завършиха при равенство 2:2. Така Базел остана на второто място във временното класиране с 6 точки, а “мърсисайдци” - трети с 4. Българският шампион е четвърти също с 4 точки.

 

През първото полувреме отборът от Мадрид изцяло владееше иницитивата. “Кралският” клуб бе отправил само три удара към вратата на швейцарците за първите 45 минути, но и трите бяха в нейните очертания, докато футболистите на домакините нямаха нито един точен изстрел. Резултатът можеше да бъде открит още в третата минута, когато Роналдо изпълни майсторски пряк свободен удар, но Вацлик бе стабилен и улови топката.

 

Последваха няколко добри атаки за отбора, воден от старши треньора Карло Анчелоти, при който домакините противодействаха добре. В крайна сметка обаче те допуснаха гол и така спряха впечатляващата си серия от цели шест последователни домакински мача в този турнир без допуснат гол. Това се случи в 35-ата минута, когато Карим Бензема отправи страхотен пас към Кристиано Роналдо и той пред опразнена врата не сбърка. Португалската звезда вкара 71-ия си гол в Шампионската лига и така се изравни с Раул. Френският национал Бензема пък стана футболистът с най-много асистенции в надпреварата - 10.

 

Пет минути преди края на полувремето отборът на Базел бе много близо до изравняване, но фрапантен пропуск на Гонзалес. Той получи топката в наказателното поле близо до вратата, но не успя да намери нейните очертания.

 

В началото на второто полувреме отново Роналдо бе в центъра на вниманието с изпълнението от пряк свободен удар, който бе отразен от Вацлик. Възпитаниците на Пауло Соуса обаче не се бяха предали и упорито търсиха своите възможности, които не бяха безопасни. В 56-ата минута се стигна до любопитна ситуция. Тогава Гаши отправи удар към вратата на Кейлор Навас, но Рамос игра неволно с ръка и кълбото излезе в корнер. Сигнал за наказателен удар не последва. В 66-ата минута Навас трябваше да показва рефлекса си след коварен удар на Емболо.

 

Гостите бързо се отърсиха и на свой ред започнаха да атакуват опасно. Гарет Бейл бе много близо да вкара втори гол за Реал в 75-ата минута. Уелцесът получи добър пас, пое топката, напредна напълно сам и отправи бомбен удар, който здраво разтресе горната греда. Тази ситуация бе последвана от светкавична атака на испанците - Бейл намери Роналдо в наказателното поле с остър пас, но шутът на португалецът облиза дясната греда.

 

Минути преди края на двубоя Хамуди отправи страховит удар към вратата на Реал, но за щастие на Навас топката мина на около 3-4 метра в страни. Така и завърши срещата. 

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки