Треньорът на Гришо: Той може да играе финал всяка седмица

"Физически още е като малко кученце в сравнение с други състезатели"

Треньорът на Гришо: Той може да играе финал всяка седмица

Треньорът на Григор Димитров - Роджър Рашийд, направи ретроспекция на представянето на българския тенисист през 2014 г. пред австралийското издание The Australian.

"Когато започнахме съвместна работа през октомври 2013 г., аз поставих солидни задачи, които той трябваше да изпълни. За негова чест Григор успя да удържи на всички трудности, на които го подложих. Основите, които поставихме заедно, сега му дават увереност в играта. Всичко това, съчетано със здравата работа, която той полага, му помага да играе силно на големите турнири. Освен това е много спокоен и не се притеснява да научи нови неща”, заяви специалистът, който се върна на постигнатото от хасковлията на Уимбълдън.

"Той изоставаше с два сета на Александър Долгополов, но издържа на напрежението, демонстрира характер и спечели мача. Последва големият тест - 1/Ффинал срещу миналогодишния победител и олимпийски шампион Анди Мъ-ри на централния корт. Григор обаче се справи и ликува в три сета. Уимбълдън е меката на тениса. Трябва да си много добър и спокоен, за да играеш там срещу любимеца на местната публика. Особено на корта, на който е спечелил трофея и олимпийското злато. Такива подсказки за характера на един спортист ти разкриват неговите амбиции, както и желанието за развитие на собствените умения. Има и други играчи, които са достигали до подобни мачове на турнири от Големия шлем, но не са издържали психически. Григор не само не се уплаши, а игра така, сякаш това беше един обикновен двубой", добави Рашийд.

"Димитров вече има нагласата, че е достатъчно добър и може да играе финал на всеки турнир, на който участва. Лесно е да се каже, но трябва да видите усърдието му, за да разберете колко много е израснал. През тази година той натрупа много опит, тъй като имаше мачове, каквито преди това не беше играл”, завърши треньорът на Гришо, който отправи и една забележка към възпитаника си.

"Физически още е като малко кученце в сравнение с други състезатели. Трябва да поработим здраво и върху този аспект."

Надал: Искам синът ми да ме запомни на корта

Испанецът има намерение да играе още дълго

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки