Сан Хосе сложи край на серията на Анахайм от шест победи

Вицешампионът Ню Йорк Рейнджърс допусна домакинско поражение от Монреал

Сан Хосе сложи край на серията на Анахайм от шест победи

Сан Хосе разгроми гостуващия лидер в Националната хокейна лига Анахайм с 6:3 в мач от редовния сезон. Домакините вкараха шест поредни гола, пет от които във втората третина, за да запишат трети пореден успех в надпреварата. Патрик Марло, Джеймс Шепърд и Баркли Гуудроу се отличиха с по гол и асистенция и прекъснаха серията от шест поредни победи на съперника.

21-годишният Седрик Пакет записа първи хеттрик в кариерата си, а Тампа Бей се наложи над гостуващия Детройт с 5:1 и оглави класирането в Източната конференция. Вратарят Бен Бишъп направи 27 спасявания, а Джонатан Друин се отличи с две асистенции. Детройт прекъсна поредица от шест победи, след като допусна четири безответни попадения, три от които във втората част. Райли Смит и Милан Лучич завършиха с по гол и две асистенции, а Бостън се справи с Ню Йорк Айлендърс с 5:2 като гост. Джон Таварес завърши с попадение и асистенция за домакините, които останаха на върха в дивизия "Метрополитън".

Вицешампионът Ню Йорк Рейнджърс допусна домакинско поражение с 0:1 от Монреал. Единствения гол в срещата реализира Макс Пасиорети 4:17 минути преди края, а вратарят Кери Прайс отрази всичките 24 удара за третия си "шътаут" за сезона. Далас вкара три безответни гола в последните 9:09 минути, в това число и два при числено намален състав във финалните 52 секунди, за да си гарантират победата с 6:3 над домакина Отава. Тревър Дейли се отличи с попадение и две асистенции за гостите. Флорида се справи с гостуващия Кълъмбъс с 3:2 и сложи край на серия от десет мача без успех над съперника от 21 ноември 2007 година насам. Решаващото попадение реализира Шон Бергенхайм при числен превес 6:52 секунди преди сирената.

Деван Дубник отрази 30 шайби и записа трети "шътаут" за сезона, като помогна на Минесота да се наложи над домакина Калгари с 1:0. Зак Паризи вкара единствения гол още в 8:59 минута на мача.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки