Принца на Пловдив се върна в Ботев с гол и асистенция

"Канарчетата" биха Димитровград с 2:0

Принца на Пловдив се върна в Ботев с гол и асистенция

Ботев Пловдив записа поредната си победа в първенството, след като се наложи без особени проблеми над бойкия тим на Димитровград с 2:0.

Двубоят, който протече при непрекъснат дъжд, започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от трагичните събития в Япония.

Отличен повторен дебют с „жълто-черната” фланелка направи Тодор Тимонов, който асистира на Светослав Асенов за първия и сам отбеляза втория гол в мача. Халфът започна като титуляр и остана на терена до 71-ата минута, когато бе заменен от Ирфан Юсеинов.

Костадин Видолов заложи на следния стартов състав: Армен Амбарцумян на вратата, Ники Димитров и Владо Байрев в центъра на отбраната, Емил Аргиров и Данчо Минев - крайни защитници. В средата действаха Николай Манчев и Ангел Рахов, малко пред тях бе Тимонов, а по фланговете Светослав Асенов и Васил Гуджев. На върха на атаката, както обикновено, игра голмайсторът на отбора Наско Курдов, който този път нямаше шанса да се разпише.

Още в началото Манчев стреля над гредата след пас с пета на Тимонов. В 13-ата минута бе първият реален шанс за гол пред „канарчетата”, но сгъстената защита и вратарят на гостите успяха да отразят последователни удари на Рахов и Байрев.

10 минути по-късно отново Манчев завърши поредното меле пред вратата на Димитровград с мощен удар, минал на сантиметри встрани от вратата.

Бетонът бе разбит в 28-ата минута, когато Асенов направи дълъг индивидуален пробив и след двойно подаване с Тимонов, хладнокръвно преодоля стража на гостите и откри резултата – 1:0. 5 минути по-късно Тимонов завърши самостоятелния си рейд с топовен шут за 2:0. С това се изчерпаха интересните ситуации преди почивката.

През второто полувреме на терена бе доста по-скучно и чисти ситуации пред двете врати почти липсваха. Наско Курдов опита да вкара със силен удар отдалеч, но Александров внимаваше и улови. В 60-ата минута и гостите най-после създадоха напрежение пред Амбарцумян, но отбраната се справи и изчисти в корнер. След него последва мълниеносна контра на Ботев, която завърши с удар в аут на Курдов.

В последния половин час ще се запомни единствено пропускът на влезлия като резерва Ирфан Юсеинов. Арфата опита красиво воле, след което топката се спря в тялото на защитник, а при добавката острието отново нямаше шанс да вкара.
В заключителните минути на терена се появиха Илиан Христов и Васил Василев, които заеха местата съответно на Светослав Асенов и Васил Гуджев.

В следващия си двубой за първенство „жълто-черните” гостуват на „Загорец” в сряда от 15 часа.

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки