Левски стартира дарителсксата кампания, Батков прехвърли първите 100 акции на сина на Гунди (ВИДЕО+СНИМКИ)

Имаме разговори с потенциални крупни инвеститори, мечтата ми е да наберем 10 000 акционери, заяви адвокатът

Левски стартира дарителсксата кампания, Батков прехвърли първите 100 акции на сина на Гунди (ВИДЕО+СНИМКИ)
Мажоритарният акционер Тодор Батков и председателят на тръст „Синя България” Васил Колев дадоха официален старт на дарителската кампания „Левски е твой”, при която феновете на „сините” ще получават акции от дяла на адвоката срещу минимално дарение от 100 лева. Това се случи точно 3 месеца преди 101-ата годишнина на клуба и ще продължи дотогава, предаде репортер на Novsport.com от стадион „Георги Аспарухов”. Акциите са с номинал 1 лев, т.е 100 лева значат 100 акции.

За да бъде почетена най-голямата синя легенда Георги Аспарухов, първият пакет акции от 100 бе безвъзмездно прехвърлен на сина на Гунди – Андрей Аспарухов.

„Няма нищо страшно. Ще го има Левски, спокойно. Акцията вече започна. В неделя тръстът се съгласи да направи символично дарение и да даря първия пакет акции на най-голямата легенда на клуба Георги Аспарухов (бел. ред. сина му Андрей), това вече е направено, дарител номер 2 е Васил Колев.





Още веднъж призоваваме всички, които обичат Левски да се включат в тази дарителска акция”, заяви Тодор Батков на специална пресконференция на „Герена”.

Адвокатът не скри, че има голям интерес към акциите и очаква крупен инвеститор, но не такъв, който да изкупи мажоритарния дял.

„Има голям интерес, много фенове пред касата, има интерес от САЩ и Австралия, но най-вече от България. Имаме разговори с крупни инвеститори, така че спокойно. Не става дума за мажоритарния пакет” уточни той.





Батков посочи двойна цел пред Левски – едновременно със спасяването на клуба да се набере и маса от 10 000 акционери, което по закон ще превърне Левски в публично дружество.

„Ако акционерите станат повече от 10 000, по закон дружеството ще се превърне в публично. Какво по хубаво от това и да правим на стадиона Общо събрание или в „Арена Армеец”. Моята мечта е за тез 3 месеца  да наберем тези 10 000 акционери и заедно да решаваме съдбата на Левски. Едната идея е подпомагане и спасяване на клуба, който се намира в трудна ситуация, другата е, че започнахме да връщаме Левски на тези, на които принадлежи. В сърцата на хората и през последните 45 години Левски означаваше свобода, по-различно мнение, любов, кауза и т.н”, коментира Батков.





Той сподели и личните си емоции от голямата настъпваща промяна в клуба.



„Левски е дълбоко залегнал в съзнанието ми и от 2-3 дни се будя нощем и се чудя как ще реагират сродните ни души. За тези 15 години Левски стана онова, което за мен ангажира най-много време, най-много нерви, най-много емоции. И се надявам да споделя това с възможно най-много хора”.

В дарителската кампания можете да се включите по следния начин:

Лично
Посещавайки офиса на ПФК Левски АД, намиращ се в гр. София на ул. „Тодорини кукли” 47, всеки работен ден от 10.00 до 15.00 часа.

По банков път от страната и чужбина
Превеждайки съответната сума в лева (разноските по банковия трансфер на всички обслужващи банки да бъдат за ваша сметка) по следната банкова сметка:

                Банка: БАНКА ДСК“ЕАД
                BIC: STSABGSF
                IBAN: BG06STSA93000021964080
                Бенефициент: „ПФК Левски“АД

Задължително в платежното нареждане трябва да посочите трите си имена и ЕГН и като основание за превода  „ДАРЕНИЕ“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки