2,5 млн. лв. бюджет за Ботев в "Б" група

феновете на среща с новите шефове тази седмица

2,5 млн. лв. бюджет за Ботев в "Б" група
Ръководството на едноличния лидер в Югоизточната "В" група Ботев (Пд) вече планира бюджета за следващия сезон в „Б" група. На стадион „Христо Ботев" се говори, че се обсъжда проектобюджет от 2,5 млн. лв. С въпросната сума се планира да бъде покрита издръжката на представителния тим и ДЮШ. Освен тези пари ще бъдат осигурени средства и за няколко класни попълнения, които да вдигнат нивото на отбора и да помогнат за завръщането в „А" група.
 
Най-актуалният вариант за треньор от лятото, както „7 дни спорт" писа, е Илиан Илиев. От клуба вече са се свързали с него и той обещал да им отговори след края на сезона.
 
Новосъздаденото АД официално пое издръжката на Ботев от 1 април, въпреки че ще почне да управлява от лятото. И досега отбора издържаше Цветан Василев, но парите идваха под формата на дарение и спонсорство от КТБ и ЗАД Виктория.
 
Междувременно стана ясно, че няколко от детско-юношеските формации на клуба ще използват базата в Куртово Конаре за подготовка и официални мачове. Търсят се още две бази за нуждите на ДЮШ.
 

След мача с Гигант (Съединение) в събота е планирана среща между феновете и члена на борда на директорите на новото АД и дясна ръка на Цветан Василев – прокуриста от КТБ Юли Попов. Той ще ги запознае с планове за развитието на отбора. Ще бъде създаден единен национален фенклуб на Ботев.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки