Балъков: Излъгахме Лудогорец

В здравите мачове винаги има много стълкновения, коментира треньорът на Литекс

Балъков: Излъгахме Лудогорец
Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков сподели след мача с Лудогорец (1:0), че е очаквал да има „много стълкновения”. 
 
„Разбира се, че очаквах да победим, но абсолютно мач, с много стълкновение, с много борба, за много заряд от двете страни. И мисля, че ние имахме малко повече късмет от Лудогоец. И те имаха някое и друго положение, не можаха да отбележат, ние също имахме, важното е, че победихме, много жълти картони, два червени, което не е добре и за двата отбора. Получи се така, защото играят първия срещу третия, ние искаме да печелим три точки, те искат да печелят три точки, нормално. В здравите двубои понякога изскачат искри и съдията трябва да се намеси”, коментира Балъков след успеха.
 
„Мачове между първия, втория, третия, дори четвъртия може да излязат извън рамките на футбола и да се получат такива моменти, но е хубаво да няма контузени в края и колкото се може, по-малко червени картони”, добави той.
 
В отговор на въпрос, дали червеният картон на Козмин Моци им е помогнал, наставникът на оранжевите каза:
 
„Лудогорец е способен от една ситуация да вкарат, ние не искахме да рискуваме, въпреки че вече бяхме с 10 човека. Искахме да ги притиснем, но без да рискуваме. Защото ако ни вкарат, приключва мачът. Те искаха на всяка цена да спечелят мача. Ние спазихме нашата схема и успяхме да ги излъжем.”
 
Балъков похвали младите Кирил Десподов и Милчо Ангелов, след като през седмицата продаде Вилмар Джордан в Китай.
 
„Във футбола има покупки и продажби. Литекс работи много добре с ДЮШ, интегрира много млади футболисти – днес започнахме с Десподов и Ангелов. Миналия сезон от време на време влизаха. И не играем с Марек и Хасково, а с Лудогорец. За да ги обиграем, трябва да ги пускаме в такива мачове. Пожелаваме на Джордан всичко най-добро. Виждате, че след като се побеждава, всичко е ок.”
 
Пред „Диема Спорт” треньорът добави:
 
„Развитието на Десподов, който за първи път играе титуляр, поне при мен, се справи по най-добрия начин. Ангелов на фона на това, че продадохме Джордан, трябваше да почне, представи се много добре в Турция. Нас не ни притесняват младите, даваме им шанс. Ако в България им даваш шанс, наливаме и националните гарнитури.
 
„Хората, които дойдоха, бяха доволни от емоцията, от футбола и от играта.”
 
Що се отнася до тактиката си, той обясни:
 
„Стратегията ни беше малко по-дефанзивна, изчакваща, защото ако не ни отбележат, после ще се отворят. Тия жълти и червени картони развалиха малко идеите на треньорите, но в края на краищата важното е, че завърши добре мачът и беше спектакъл за българските фенове.”
 
Балъков не пожела да коментира съдийството на габровеца Георги Йорданов, като обясни свой коментар от пресконференцията преди мача.
 
„Аз съм от малкото треньори, коти не се занимава със съдии. Бях в Разград на мача им с Берое, по принцип мачовете, които са здрави, винаги се получават стълкновения. Исках да кажа съдията да не свири за всяко падене фаул, това бяха моите мисли. Аз говоря туй, което виждам. Надявам се следващата седмица с Лудогорец за купата отново да имаме съдия, който да се справи. Не искам да коментирам съдията.”
 
Джаксън Менди сам е пожелал да си тръгне от Ловеч.
 

„Аз просто използвам всеки момент да му благодарим за шестте месеца, той беше професионален във всяко отношение, работи на 100%, просто взехме Рафа Перес и Менди може би реши да потърси на друго място своя късмет. Конкуренцията в един отбор е изключително важна. Ако Менди искаше да остане, аз нямаше да имам никакви проблеми, но трябваше да поеме тази конкуренция с всички други.”  

Етър отрече за преговори с нови собственици

Вижте какво съобщиха от Велико Търново

Черно море няма шансове на Герена

Вижте подробности

Официално: Ботев (Пловдив) се раздели с директор

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Малшанс: България загуби с дузпи финала в Лига на нациите

Националният ни отбор по мини футбол остана на косъм от първия си голям трофей

Бройката на чужденците в елита остава същата

Клубовете са се обединили около идеята, че сегашните правила работят

Караманджуков: Ние и още 4 клуба бяхме за намаляване на отборите в efbet Лига

Спортният директор на Лудогорец коментира срещата в централата на БФС

След срещата в БФС: Efbet лига остава с 16 отбора

Това заяви Филип Филипов в Бояна

Гражданският съвет, отговорен за "Колежа" иска преработка на проекта

Целта е стадионът да покрие категория 4 на УЕФА

ЦСКА остана без Каранга и Матей за Лудогорец

Най-вероятно Тобиас Хайнц ще води атаката на "армейците"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки