Алмерия се опита да постигне невъзможното на "Камп Ноу" и се опари жестоко (видео)

Каталунците не стъпиха накриво в домакинството си от 31-ия кръг на Примера Дивисион

Алмерия се опита да постигне невъзможното на "Камп Ноу" и се опари жестоко (видео)

Отборът на Барселона постигна 27-ата си победа от началото на сезона в испанската Примера Дивисион и по този начин се доближи още повече до титлата в шампионата. Жертва на каталунците този път бе тимът на Алмерия, който загуби с 1:3 на „Камп Ноу”. Барселона бе доста затруднен да отбележи през първата част на мача, а в началото на втората дори губеше в резултата, но все пак впоследствие успя покаже истинското си лице и да направи обрат, грабвайки победата.

В началните минути на срещата си личеше, че Барселона е по-класният тим. Първата по-опасна възможност дойде в 16-ата минута, когато Тиаго се озова на чиста позиция и стреля силно към вратата на гостите, но ударът премина над вратата. Единственият изстрел към Хосе Мануел Пинто за първата част пък бе в 20-ата минута бе отправен от Алберт Крусат. Стражът на каталунците обаче се справи със ситуацията.

До почивката Барса пропиля безброй ситуации, но така и не вкара. На два пъти добри възможности за отбелязване на гол имаше Лионел Меси. Пропуски направиха и Максуел и Дани Алвеш. Попадение във вратата на Алмерия преди почивката обаче не падна и първите 45 минути приключиха при резултат 0:0.

През втората част Барселона започна много активно и в 48-ата минута заменилият получилия контузия Боян Къркич Давид Вия получи отлична възможност да се разпише. Нападателят обаче нямаше късмет, защото ударът му покрай Диего срещна десния страничен стълб.

Две минути след този пропуск „Камп Ноу” замлъкна. Това се случи поради причината, че гостите успяха да поведат в резултата благодарение на Корона, който много прецизно прати топката покрай Пинто и по този начин даде преднина на Алмерия.

Барселона обаче веднага изравни. Това се случи в 53-ата минута, когато Давид Вия бе съборен от Диего в наказателното поле на Алмерия. Лео Меси застана зад топката и без никакъв проблем преодоля стража на съперника, пращайки кълбото в левия му ъгъл.

В 64-ата минута дойде и моментът, когато Барселона заслужено достигна до пълния обрат. Точен за каталунците бе Тиаго, който вкара с глава и така успокои всички на „Камп Ноу”.

Последваха нови ситуации пред вратата на Алмерия, които обаче бяха пропиляни от Педро и Иниеста.

В 92-ата минута бе оформен и крайният резултат. Точен за Барселона бе отново Лео Меси, който се възползва от грешка в отбраната на противника и прати за трети път кълбото зад вратаря на Алмерия. По този начин аржентинецът излезе с един гол пред Кристиано Роналдо в класацията на голмайсторите в Примера Дивисион.

Така Барселона постигна поредния си успех и продължава да оглавява класирането с актив от 84 точки. Алмерия е последен с 26.

Барселона 3:1 Алмерия
50’ 0:1 Корона
53’ 1:1 Меси (дузпа)
64’ 2:1 Тиаго
90+2’ 3:1 Меси

Жълти картони: Къркич, Масчерано, Вия (Барселона); Бернадейо, Диего, Ортис

Червени картони: няма

Стадион: „Камп Ноу”

Стартови състави:

Барселона: Пинто, Максуел, Милито (Педро 54’), Алвеш, Пике, Шави, Иниеста, Масчерано, Тиаго (Кейта 67’), Меси, Къркич (Вия 31’)

Алмерия: Диего, Хуанито, Ортис (Фегули 80’), Акасиете, Енрике, Мичел, Корона (Уче 57’), Крусат (Гойторн 71’), Бернадейо, Родригес, Пиати

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки