Исторически успех на "Ел Мадригал" изпрати Барса на финал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Два гола на Неймар и един на Луис Суарес донесоха успеха с 3:1 и в реванша срещу Виляреал

Исторически успех на "Ел Мадригал" изпрати Барса на финал (ВИДЕО+СНИМКИ)
Барселона е първият финалист за Купата на краля в Испания. Каталунците спечелиха с 3:1 и гостуването на Виляреал в реванша от полуфиналите с голове на Неймар (два) и Луис Суарес и така с общ резултат 6:2 ще играят в мача за трофея за 38-и път. Барса за първи път в историята спечели мач за купата на  „Ел Мадригал”.

Отборът на Луис Енрике имаше комфортен аванс от 3:1 след първия мач и тази вечер Ракитич бе получил почивка, а вместо него играеше Рафиня, а Монтоя бе заел мястото на Дани Алвеш отдясно в защитата.

През първата част „Жълтата подводница” създаде много повече голови положения, но имаше малшанса да допусна гол след първата опасна атака на „блаугранас”.

Масчерано пусна над защитата за Луис Суарес, който разтегли за Меси на другия фланг, а аржентинецът размина Черишев и центрира в наказателното поле, където Неймар се измъкна от засадата и с едно докосване прати зад Асенхо за 1:0.

Виляреал пресираше и опитваше да ограничи свободата в действията на съперника. Вието хитро чукна топката след корнер на първа греда и Черишев излезе сам срещу Тер Щеген, но от малък ъгъл заложи на силата и прати в трибуните.

Пина намери Уче вдясно, но нигерийският нападател стреля в близкия ъгъл от външната страна на мрежата. Денис Черишев се оказа на още по-добра позиция вдясно в наказателното поле след двойно подаване, но Тер Щеген изби с една ръка силния му диагонален изстрел.

Меси тази вечер явно бе решил не да вкарва, а да асистира и даде няколко фамозни паса зад защитата, но Иниеста и Неймар не се възползваха. Меси отново изведе Неймар вляво в 38-ата минута, но Марио добре остана залепен за кариоката и блокира шута му.

Виляреал изравни след красива атака в 39-ата минута. Черишев намери Хауме вляво и левият бек центрира на втора греда, където бившият кадър на Барса Джонатан Дос Сантос простреля далечния ъгъл с красив удар от въздуха – 1:1.

Освен гола, имаше и още една лоша новина за Барса. В атаката при изравнителното попадение при паса на Пина към Черишев бранителят на Виляреал настъпи много лошо Бускетс и сякаш му счупи глезена. Халфът на Барса остана да се превива и бе изнесен на носилка, а на негово място влезе Жереми Матийо.

В началото на втората част Меси дриблира отдясно и фалцира към далечния ъгъл, но Асенхо внимаваше и успя да спаси.

В 65-ата минута Пина се вряза с двата крака към Неймар и го заклещи сякаш с ножици, което накара съдията да му вдигне директен червен картон и надеждите на Виляреал за финал сякаш се изпариха в този момент.

След червения картон Масчерано даде отличен пас за Суарес, който изпревари вратаря, но стреля встрани. На Барса обаче бяха нужни само 8 минути, за да се възползва от числения си превес. Пак Масчерано намери Луис Суарес, уругваецът се пребори с Виктор Руис и търкули зад Асенхо, за да се разпише на празна врата за 2:1.

С човек повече каталунците се чувстваха още по-удобно на „Ел Мадригал” и узакониха успеха с трети гол в края. Шави изчака правилния момент и качи на главата на Неймар, който отблизо простреля Асенхо в далечния ъгъл за 3:0. Дори наставникът на Виляреал Марселиньо аплодира гола, а Sky Sports определи постъпката на треньора на домакините като проява на класа и стил.

Във финала Барселона очаква победителя от втория полуфинал Еспаньол – Атлетик Билбао. Там резултатът след първата среща на „Сан Мамес” е 1:1.

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки