Мохамед Салах натри носа на високомерния Ювентус (ВИДЕО+СНИМКИ)

Египетската звезда вкара и двата гола за 2:1 в Торино и сложи край на серията на Юве от 42 мача без домакинска загуба

Мохамед Салах натри носа на високомерния Ювентус (ВИДЕО+СНИМКИ)
Фиорентина наказа небрежната игра на Ювентус и спечели с 2:1 като гост първия полуфинален сблъсък между двата отбора за Купата на Италия. Звездата на вечерта беше Мохамед Салах, който вкара и двата гола за „виолетовите”, които спряха серията от 42 поредни мача на Юве без домакинска загуба и на свой ред вече 13 мача нямат поражение във всички турнири.

Отборът на Монтела си осигури и отлични изходни позиции преди реванша на 7 април във Флоренция, докато италианският шампион изигра най-слабия си мач от доста време насам.

Юве беше без Пирло, но пък на терена се върна възстановения Погба. Алегри бе направил ротации и заложи на 4-3-3 с Пепе, Коман и Йоренте в атака.

В началните минути Видал на два пъти стреля неточно, а същото направи и Куртич при красив опит за воле от въздуха след центриране отляво.

Домакините владееха играта, но всичко се преобърна след страхотен гол на Мохамед Салах. Играещият за „виолетовите” под наем от Челси египетски халф пое топката в собствената си половина след изчистване, подмина Падоин като малка гара и разстреля Сторари по диагонала за 1:0 след 11 минути игра.

„Старата госпожа” се отърси сравнително бързо от този забележителен гол и изравни в 23-ата. Симоне Пепе центрира отдясно, а Йоренте се извиси и отклони елегантно към далечния ъгъл, където топката срещна лявата греда и мина зад голлинията.

Мати Фернандес бе близо да изненада Сторари от разстояния, но стражът успя някак да избие свирепия шут над гредата. При последвалия корнер неточен шут на Марио Гомес се оказа пас за Басанта, който от два метра с глава нацели гредата и направи непростим пропуск.

Кингли Коман беше сритан неприятно от Куртич, който получи жълт картон, но френският младок не можа да продължи и бе заменен от Тевес. Милан Бадел също видя жълтия картон и няма да играе на реванша.

Началото на втората част ще се запомни с най-лошата игра на Ювентус от много време насам. „Бианконерите” бъркаха пасове навсякъде по терена и бяха неубедителни в защита.

Майка Ричардс се озова на чиста позиция в наказателното поле отдясно, но Сторари с крак успя да избие удара му от малък ъгъл.

В 56-ата минута капитанът Маркизио сбърка фрапантно при изнасянето на топката пред наказателното поле на Юве, Салах овладя и се устреми към вратаря, за да прати хладнокръвно по земя в долния ляв ъгъл – 2:1 за Фиорентина и 6 гола за Салах в последните 6 мача.

Алегри беше бесен и включи Мората на мястото на Йоренте, а Марио Гомес получи лека травма и бе сменен от Иличич.

Именно Иличич можеше да отбележи трети гол и хубавият му изстрел към долния ляв ъгъл мина на сантиметри от гредата на Сторари, който бе преодолян.

Фиорентина се затвори в последния четвърт час и организирано отразяваше атака след атака, докато на Юве бе явно, че му липсват идеите на Пирло.

9 минути преди края Касерес настигна на аутлинията и пусна успоредно на вратата, но Перейра не успя да насочи добре и последва само аут.

Резервата Диаманти получи чудесен шанс да направи победата на Фиорентина още по-убедителна, но Огбона се намеси с отличен шпагат.

До края Ювентус така и не стигна до добър шанс за изравняване и падна у дома за сефте след 47 мача без загуба.

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки