Монреал и Сейнт Луис запазиха лидерските си позиции с важни победи в НХЛ

Чикаго разжи Айлендърс с 4 точки на Джонатан Тейвс за първи път през сезона

Монреал и Сейнт Луис запазиха лидерските си позиции с важни победи в НХЛ
Джонатан Тейвс вкара два гола и подаде и за двата на Мариан Хоса, а Чикаго разби с 4:1 Айлендърс в първенството на НХЛ. За Тейвс това е първи мач през сезона, в който той има 4 точки, а отборът им постигна трета поредна победа или 7-а в последните девет мача. Чикаго обаче е на 3-о място в Централната дивизия с 90 точки, на 5 от новия лидер Сейнт Луис. Николай Кулемин вкара за Айлендърс в 5:29 минута на третата част, с което сложи край на надеждите на Кори Крофорд за шът-аут, но отборът му регистрира четвърто поредно поражение- най-сериозната негативна серия за сезона.

Така те остават на 5 точки от съгражданите си от Рейнджърс, които водят в дивизия Метрополитен. Монреал остава начело в Атлантическата с 95 точки след победа с 3:2 над Флорида като гост. Пи Кей Събън вкара третия от всичките попадения, паднали във втория период на мача. Джейкъл де ла Роуз вкара гол и подаде за още един, Алексей Емелин също се разписа. За домакините точни бяха Брандън Пири и Александър Барков, а вратарят на Канейдиънс Дъстин Токарски спаси 41 удара при първия си мач като титуляр от седем срещи насам. Питсбърг отстъпи с 0:2 на Ню Джърси като гост и остава 3-и в дивизия Метрополитен с 88 точки. За Дяволите вкара Якоб Йозефсон във втората третина и Адам Енрике 49 секунди преди сирената на празна врата. Вратарят на домакините Кори Шнайзер спаси 35 удара и регистрира пети шътаут през сезона. Гостите бяха без двете си големи звезди Евгений Малкин и Сидни Кросби, които не са възстановени.

Дълбоко последният на Изток Бъфало сякаш се събуди в последните си мачове и сега се наложи с 2:1 след дузпи над Бостън, но въпреки това изостава на 13 точки от Торонто. Вратарят Андерс Линдбак се превърна в герой, след като спаси 44 удара, в това число и 7 в продължението. При наказателните удари той отрази и трите удара, особено атрактивно удара на Тори Круг, изпълнил последен за домакините от Брюинс. Расмус Ристолайнен изравни за Бъфало в средата на третата част, след като Луи Ериксон откри резултата в 9:55 минута на мача. Тайлър Енис пък единствен беше точен при дузпите. Изненадваща загуба претърпя и Нешвил с 2:3 след продължение у дома от Минесота. Хищниците остават на 2-о място в Централната дивизия с 94 точки, след като бяха свалени от върха от Сейнт Луис. Мат Думба донесе изненадващата победа за гостите в 22-ата секунда на продължението, които се изкачиха до 4-о място в същата дивизия. Чарли Койл вкара два гола за Минесота, а Роман Йоси също с две шайби беше точен за Нешвил. Уинипег също продължава с опитите да вземе една от двете уайлд-карт-квоти и разби с 5:2 у дома Сан Хосе Шаркс.

Китоловците събраха 82 точки и са на 3 от Минесота, оставайки на 5-о място. Сан Хосе също заема 5-а позиция в Тихоокеанската дивизия със 76 точки. Блейк Уилър вкара два гола и подаде за още един за победителите, а още след първата третина резултатът беше 3:0. Адам Лаури, Майк Шийфеле и Андрю Лад вкараха останалите три гола за Уинипег. Алекс Стийн вкара първите два гола за Сейнт Луис, който размаза с 4:0 като гост Калгари и излезе начело в Централната дивизия, оформяйки квартет с равни точки за втори път през седмицата. Вратарят на Блус Брайън Елиът отрази 25 удара за петата поледа в последните шест мача на отбора. Йори Лехтера и Дейвид Бейкс бяха другите двама голмайстори.
ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки