ВИДЕО: Фъргюсън обмисля да размени Бербатов за Нойер, спекулира сайт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обмисля да размени Димитър Бербатов за вратаря на Шалке Мануел Нойер.

ВИДЕО: Фъргюсън обмисля да размени Бербатов за Нойер, спекулира сайт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обмисля да размени Димитър Бербатов за вратаря на Шалке Мануел Нойер.

 

Нойер допълнително впечатли щаба на шотландския специалист в Шампионската лига. Въпреки че „кралскосините” загубиха с 0:2 от „червените дяволи” в първия полуфинален двубой в надпреварата, германският страж направи няколко спасявания от световна класа, благодарение на които крайният резултат не беше разгормен.

 

В момента Юнайтед търси наследник на Едвин ван дер Сар, който ще напусне клуба в края на сезона и според Caughtoffside.com Фъргюсън е готов да предложи българина на Шалке в замяна на младия вратар.

 

Изпълнителният директор на Шалке Клеменс Тонис разкри миналия месец, че английският клуб е отправил запитване за Нойер. На опашката за германския национал се е наредил и Байерн (Мюнхен).

 

Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна, на Интер Жулио Сезар и този на Атлетико (Мадрид) Давид Де Хея също са свързани с трансфер на „Олд Трафорд” през лятото, пише още сайтът.

Както е известно обаче, фаворит за подписа на Ману Нойер е германският гранд Байерн (Мюнхен), като според голяма част от медиите в страната той дори вече има подписа предварително споразумение с "баварците".

Въпреки неодобрението на част от техните фенове, ръководството на мюнхенския тим предложи 4-годишен контракт, а 25-годишният страж призна през сълзи, че ще напусне "кралскосините" това лято.

Настоящият договор на германския национал с Шалке изтича в края на следващия сезон и според новите правила на УЕФА, той има право да преговаря с други клубове в края на този сезон, а при евентуално споразумение и напускане ще дължи на Шалке компенсация в размер на годишната си заплата, която надали ще е проблем за Байерн.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки