Световният сноуборд тур в Пампорово завърши с победа за САЩ и Норвегия

Състезатели от тринадесет държави се включиха в зрелищното събитие

Световният сноуборд тур в Пампорово завърши с победа за САЩ и Норвегия
Американката Карли Шор и норвежецът Маркус Олимстад спечелиха оспорваното състезание Пампорово Фрийстайл Опен - кръг от Световния Сноуборд Тур за 2015-та.
 
От 15-ти до 18-ти март, родопският ни курорт беше домакин на най-голямото състезание по фрийстайл сноуборд провеждало се в страната ни до този момент. Благодарение на събитието, в България пристигна част от елита на световната сноуборд сцена и за пръв път на родна земя се изгради състезателно слопстайл трасе с подобни мащаби.
 
Участниците в състезанието показаха много високо ниво, като караха с лекота по над 20 метровите скокове и разнообразните „рейл“ секции. 
За полуфиналите при мъжете днес се бяха класирали трима родни представители – Симеон Митрев,Петър Гьошарков и Марио Беньо, които въпреки доброто си каране не успяха да продължат напред към финалите, където надпреварата беше изключително оспорвана.
 
Най-добър резултат от 94.7  от максимум 100 точки успя да постигне норвежецът Маркус Олимстад, с което заслужено се качи на първото стъпало на стълбичката. Само с две точки разлика, на второ място след него остана сънародника му Монс Ройсланд, който беше и един от основните претенденти за спечелването на титлата. На трето място след тях с резултат 83.7 точки се нареди представителя на Австрия – Филип Кундратиц.
 
Надпреварата за призовите места при дамите също беше доста интересна, защото на място в Пампорово присъстваха няколко състезателки на много високо ниво. Олиймпийката Карли Шор от САЩ, очаквано успя да завоюва първото място, демонстрирайки много смело и стабилно каране и  постигайки резултат от 92 точки. На второ място след нея с 78.3 точки успя да се класира словенката Урска Прибосиц следвана от Мала Партанен (Финландия) с резултат от 69.7 точки.
 
Събитието се проведе със специалната подкрепа на Пампорово АД, Баългаро-Американска Кредитна Банка, Монстър Енърджи и др.

    

Торнто победи Бостън в мач от плейофите на НХЛ

Вижте подробности

ОБЗОР: Колорадо и Александър Георгиев напред в плейофите на НХЛ

Каролина също продължава, вижте всички резултати

Флорида елиминира Тампа Бей, Далас изравни на Лас Вегас в НХЛ

Резултати

ОБЗОР: Ню Йорк Рейнджърс напред в плейофите на НХЛ

Вижте всички резултати

Ню Йорк Рейнджърс на победа от следващия кръг на плейофите в НХЛ

Всички резултати

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки