Инджов и Манджуков дават акциите на феновете срещу 1 лев (ВИДЕО)

Строителният бизнесмен призова Томов да направи същото и попита на кого е „Лира Инвестмънт”

Инджов и Манджуков дават акциите на феновете срещу 1 лев (ВИДЕО)
Юлиян Инджов отново изрази желанието си да се откаже от позицията си на акционер в ЦСКА при сегашното ръководство. Строителният бизнесмен е измислил план как клубът да се възстанови от финансовия колапс, в който е изпаднал.

В предаването „Още от деня” по БНТ1 Инджов подписа документ, според който той предоставя акциите си на стойност 1 милион евро на няколко представители от феновете на „армейците” срещу само един лев. Инджов увери, че в разговор с него Петър Манджуков също е готов да направи същото.

Освен това, призова и Александър Томов да направи същото и феновете на ЦСКА сами да изготвят финансовия отчет с помощта на одитори.

Интересното е, че днес, няколко часа преди изказването на г-н Инджов, феновете от "Сектор Г" излязоха с декларация, в която казват, че могат да излъчат трима привърженици, които да поемат акциите им.

„Упълномощаваме феновете като акционери, а те трябва да излъчат представители, които да получат пълномощното. Феновете се събират от понеделник още и се опитват да минимизират да минимизират вземанията от ЦСКА. Както аз сега продавам моите акции за 1 лев на стойност 1 млн. евро. В разговор днес с мен г-н Манджуков също пое такъв ангажимент. Той помоли да кажа на цялата общественост и на феновете, че той ще подпише такова пълномощно. Остава г-н Томов да се съгласи".

"Опитват се феновете да дисконтират вземанията на кредиторите, влиза в тяхна помощ одитор, който да ги ориентира, да проучват финансовото състояние, да подготвят финансовия отчет за лиценза. Най-вероятно ще закъснеят. Може би ще има някакъв компромис. Аз поне бих дал. Изясняват се задълженията на футболния клуб, след което феновете се събират и решават кого да поканят във ФК ЦСКА като управляващ. Този, който дойде да купи акциите, да дойде с обещание да инвестира. Не само да плаща стари задължения, а да има пари да инвестира реконструкцията на стадиона, спортните площадки, паркинг да обслужва и метростанцията, която е наблизо, и стадиона. Феновете правят нещо като конкурс, в който да излъчат един, двама, трима нови акционери, които да управляват това дружество. Това е процес. Нек да водят в разговори, може и с мен, аз не отказвам. Консултирал съм го с юристи".

„Днес е отказвам от 1 млн. евро в полза на ФК ЦСКА. Никога няма да поискам този милион евро. И г-н Манджуков казва същото нещо. Някой трябва да даде пример. Не може да се дисконтират задълженията към НАП – те са 11 млн. Те ще останат. Останалите задължения могат. Никой инвеститор не може да каже колко всъщност са задълженията на ЦСКА. Затова предлагам феновете да го установят. Те са най-навътре. Те знаят и кой футболист е играл, кой – не".

„Няма предварителна подготовка от страна на клуба, който да подготви документите за получаване на лиценз. Крайният срок е 31 март. Навсякъде повтарям, че необходимото условие за получаване на лиценз е финансов отчет. Аз се опитах да намеря, положих доста усилия, не успях да открия никъде. Обикновено трябва да се публикува, той е публичен, не е таен. От ноември миналата година съм акционер в ЦСКА. Виждал съм проектобюджет, който беше необвързан. Приходната част и разходната не бяха обвързани и беше върнат за доработка. Приходната част на един футболен клуб като Левски и ЦСКА не е по-голяма от рода на 3 млн. лева годишно – от билети, реклами, телевизионни права, продажба на артикули. Разходната част може би я знаят само г-н Томов и г-н Тодоров, но според мен не е по-малка от 13 млн.”.

„Като акционер си направих труда да проверя в БФС каква е цифрата за лиценза. Получих приблизителна цифра. В деня, в който попитах, беше 1,8 млн. лева. В момента клубът няма откъде да ги плати. Помолих още понеделник г-н Тодоров да помоли всички, които имат да вземат пари от ЦСКА, всички да си намалят парите чрез допълнителни договори. Но аз не видях документ цифрата да е редуцирана до 800 000 лева”.

„От чисто принципна позиция напускам ЦСКА. Като строител, първата ми работа е да си огледам площадката за строителство. Затова исках време да направя одит в ЦСКА. Във времето, което отделих и видях документи, стана ясно, че ЦСКА е едно блато. Как се строи върху блато? Трябва блатото да се пресуши и да се изгребе. Усилия и желание трябват. Мисля, че трябва да се върви в тази посока. Ако има шанс клубът да оцелее”.

Инджов не вярва и обявената „отворена стая” от Александър Томов, в която фенове да влизат и да даряват пари за спасението на клуба, да проработи.

„Категорично не. Не може с такива пожертвования да се спаси ЦСКА. Няма да стигнат парите”.

Накрая Инджов каза и някои доста интересни неща за компанията „Лира Инвестмънт” и за Александър Томов.

„Г-н Томов, ако той е собственик на „Лира Инвестмънт”, държи мажоритарния пакет акции, които ние трябва да придобием. „Лира Инвестмънт” има някакъв клон в България, който се управлява от адвокати. Но реалната собственост е неясна”, завърши бизнесменът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки