Тавекио: Италианската футболна федерация ще фалира, ако платим 443 млн. евро на Ювентус

"Старата госпожа" заведе дело в граждански съд след оправдаването на Моджи

Тавекио: Италианската футболна федерация ще фалира, ако платим 443 млн. евро на Ювентус
Ювентус на практика може да фалира Италианската футболна федерация, призна нейният президент Карло Тавекио.

След като бившите директори на Ювентус Лучано Моджи и Антонио Гираудо бяха оневинени по делото „Калчополи”, Ювентус заведе дело в граждански съд срещу италианската федерация за умопомрачителните 443 млн. евро като посочи в мотивите си нанесени материални щети от загубени приходи, наложителната продажба на играчи и уронване на престижа на клуба.

„Винаги съм изпитвал уважение към Торино. В Торино е създадена и Италианската футболна федерация (бел. ред. през 1898-а). Аз лично подкрепях Интер, вече не викам за тях по разбираеми причини, но винаги Торино ми е бил слабо място, заради тяхната история и традиции”, коментира Тавекио пред „Тутоспорт”.

„Също бях от малкото фенове на Интер, които бе бяха обидени, когато Ювентус спечели. Но ме тревожи гражданския процес, който Ювентус води за 443 млн. евро. Как това да не е проблем? Как можеш да отидеш на обяд с някой, който иска от теб 443 млн. евро.  Не опитвам да преча на никого, но Италианската футболна федерация ще банкрутира, ако даде на Ювентус тези 443 млн. евро”, признава Тавекио.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки