Ботев (Пд) се озори срещу 10 от Берое под дъжда в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Дербито на Тракия” завърши при равенство 1:1, Самир Аясс си изкара два картона за четири минути

Ботев (Пд) се озори срещу 10 от Берое под дъжда в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) и Берое завърши при равенство 1:1 в двубой от 26-ия кръг на А група. Срещата се проведе на стадиона на базата в Коматево, като през второто полувреме заваля силен дъжд. Отборът на старши треньора Петър Хубчев завърши втори пореден мач с човек по-малко, след като Самир Аясс получи два жълти картона през първото полувреме в рамките на 4 минути.

 

В предишния кръг заралии също записаха равенство 1:1, а червен картон получи вратарят Благой Макенджиев.

 

Голмайстор за „канарчетата” стана Мариян Огнянов, а за Берое бе точен Елиаш след само три минути.

 

След тази точка Ботев (Пд) има 39 на шестото място, а Берое е пети с 41.

 

През първото полувреме двата отбора играха равностойно, като съперниците стигаха трудно до опасни положения. Срещата в Коматево започна в умерено темпо, а футболистите на Ботев действаха една идея по-активно и по всякакъв начин търсиха верния път към вратата, пазена от Илко Пиргов. Домакините заложиха предимно на центрирания от крилата, но гостите от Стара Загора се защитаваха стабилно и не позволяваха на „канарчетата” да действат свободно пред наказателното поле.

 

Първото полувреме ще се запомни най-вече със сериозния брой жълти картони, който главния съдия Цветан Кръстев, вдигна. До 27-ата минута всичко на терена вървеше гладко, но след това реферът от Варна показа общо шест картона. Два от тях получи футболистът на заралии Самир Аясс и принуди Берое отново да завърши двубой от този сезон с човек по-малко. Първо той фаулира Иван Цветков, а четири минути по-късно извърши нарушение срещу Лазар Марин в опит да стигне първи до топката.

 

Отборът на Петър Хубчев се прегрупира добре в защита, което направи задачата на Ботев още по-трудна, и изчакваше своя шанс на контраатака. Най-опасното положение за първите 45 минути бе в полза именно за Берое. Савио Нсереко финтира Марин и отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но Адам Стаховяк демонстрира завиден рефлекс и изби в корнер.

 

През второто полувреме очаквано отборът на Ботев бе много по-активният и действията се развиваха предимно в половината на Берое. Вратарят Илко Пиргов направи няколко много добри спасявания след удари на Лъчезар Балтанов и Пламен Николов. Той обаче капитулира в 63-ата минута. Тогава Балтанов отне топката от Пенев, напредна и центрира в наказателното поле към влезлият в игра след почивката Цветелин Чунчуков. Той чукна с пета към Мариян Огнянов, който отправи силен удар и откри резултата.

 

Минута преди попадението гостите от Стара Загора имаха великолепна възможност да излязат напред. Игор Джоман завърши бърза контраатака със силен удар над горната греда.

 

Радостта обаче за „канарчетата” бе кратка. Само след три минути заралии възстановиха равенството. Топката бе центрирана от пряк свободен удар, в наказателното поле Балтанов не успя да играе с топката, Пламен Николов също не действа по най-добрия начин, кълбото попадна в краката на Елиаш и той от 3-4 метра не сгреши.

 

В 68-ата минута пред Чунчуков се откри златна възможност да даде отново преднина за „канарчетата”. Той получи топката на много удобна позиция в наказателното поле, но отправи разочароващ удар високо над горната греда.

 

През втората част на срещата заваля и силен дъжд, но той не повилия върху качеството на двубоя. Картоните също продължиха да валят. Отборът на Ботев (Пд) получи още три официални предупреждения.

 

До края на двубоя футболистите на Ботев наложиха натиск, който обаче не доведе от очаквания от публиката в Коматево резултат. Така Берое продължи със серията си без загуби при гостуванията си.  

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки