Дунав стигна кота 100 в Шумен (СНИМКИ)

"Драконите" спечелиха с 4:1

Дунав стигна кота 100 в Шумен (СНИМКИ)

"Дунав" победи в Шумен едноименния отбор с 4:1 в мач от 23-ия кръг на първенството в Североизточната "В" група.

Двубоят не започна по най-добрия начин за "драконите". Те трябваше да догонват в резултата, след като още в 6-та минута домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу техен играч в русенското наказателно поле. Цветомир Цанков усети ъгъла, но не успя да спаси удара и "Шумен 1929" поведе с 1:0.

Още 13 минути бяха нужни на дунавци, за да разпечатат мрежата на русенския вратар на домакините Александър Ангелов. Мирослав Будинов засече топката след центриране отдясно на Николай Колев и изравни за 1:1. До края на първото полувреме обратът бе факт. След няколко пропуска, в които отново бе замесен Будинов, той асистира на Андреас Васев, реализирал за 1:2 в 26-та минута.

През първата част не липсваха и нервни моменти, като на няколко пъти двата тима се спречкаха след груби прояви на шуменци. До сериозни травми и картони обаче не се стигна.

След почивката момчетата на Веселин Великов не позволиха на съперника си повече шансове. В 51-та минута попадение на Георги Чакъров бе отменено за нарушение срещу Александър Ангелов. В 55-та минута и гредата помогна на домакините след изстрел на Николай Колев. В 62-та обаче Чакъров направи резултата 3:1 за "драконите" след пробив през централната част на шуменската отбрана.

В 72-та минута влезлият като резерва Йордан Димитров засече с глава центриране в наказателното поле на домакините, пращайки топката в мрежата за 4:1, с което отбеляза и стотния гол за сезона за "драконите". С това Димитров си спечели и специална премия от 100 лв. от един от феновете на русенския тим, които подкрепяха отбора в този мач Венцислав Великов.

След този мач отборът на "Дунав" продължава да води убедително в класирането на Североизточната "В" група, като след 23 мача има актив от 67 точки и голова разлика 100:9.

В следващия кръг "драконите" приемат "Две могили" на 25 април, събота, от 16 ч. на Градския стадион в Русе.

Състав на ФК "Дунав" Русе: Цветомир Цанков, Николай Парнаров, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов (65 мин. - Светослав Читаков), Николай Колев (70 мин. - Йорфан Димитров), Андреас Васев, Георги Чакъров (80 мин. - Денис Цолев), Мирослав Будинов.

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки