Сензациите в пресата: АЕК отмъква Аниете, Галин Иванов амнистира Тони Силва

ЦСКА слага персонален пазач на Гъргоров, Жуниор Мораес отказва на Лудогорец заради Китай, Прохазка може да не остане в Левски, само безпаричието ще изгони Бедоя и още...

Сензациите в пресата: АЕК отмъква Аниете, Галин Иванов амнистира Тони Силва

Сензациите в пресата днес, неделя, 19 април 2015 година:

„Меридиан мач“: АЕК отмъква Аниете
Звездата на Левски Антонио Аниете на 99 процента няма да остане на „Герена" след края на сезона. „Меридиан Мач" научи, че испанецът е получил примамлива оферта от гръцкия гранд АЕК, която вероятно ще приеме. Както е известно, договорът на Аниете със „сините" изтича в края на сезона, а на този етап той отказва да го поднови. Хеттрикът, който Аниете вкара във вратата на Локомотив (Пловдив), правейки го №1 в голмайсторската листа на „А" група, допълнително го отдалечава от „Герена". Според роден мениджър, запознат със случващото се с Аниете, интересът към него ще се вдигне допълнително след поредицата от голове. Към днешна дата именно АЕК е най-близо до подписа на испанеца. Гръцкият гранд отиде при аматьорите заради жестока финансова криза през 2013 г. Две години по-късно АЕК води убедително в местната втора дивизия и със сигурност ще играе в елита на Гърция от новия сезон. Това със сигурност се харесва много на Аниете, който вече е изградено име при южните ни съседи. В началото на годината Антонио беше награден за най-добър футболист във втора дивизия на Гърция за миналия сезон. Припомняме, че нападателят стана голмайстор на групата с екипа на Ники (Волос), който същата година спечели промоция за елита. Испанецът обаче си тръгна оттам, защото дълго време не беше получавал заплата. Такава е ситуацията и на „Герена"... Малко след това Ники Волос фалира. Левски на този етап още се държи. Междувременно ръководството на „сините" в лицето на спортния директор Георги Иванов прави всичко възможно да задържи Аниете. Иванов говори постоянно с испанеца и съотборниците му, за да парира евентуален сериозен бунт заради неизплатените заплати. Отделно от това директорът няколко пъти е водил преговори с нападателя за нов договор. Според сигурна информация на „Меридиан Мач" Георги Иванов е използвал всякакви бонуси, за да задържи Антонио. Той не може да вдигне заплатата на голаджията, но за сметка на това му е обещал хиляди евро при всевъзможни положителни събития. Един от бонусите е испанецът да запази 50 процента от правата си при бъдещ трансфер. Нещо, което е уникално за „Герена". От съблекалнята на „сините" твърдят, че Аниете все още не е дал окончателен отговор дали ще остане в Левски. Всички обаче са наясно, че това едва ли ще стане.

„Меридиан мач“: Треньорът на ЦСКА амнистира Тони Силва


Галин Иванов е направил пореден компромис за доброто на ЦСКА, съобщава „Меридиан мач“. Младият специалист е заровил томахавките със звездата на тима Тони Силва. Португалецът бе в немилост след слабото си представяне срещу Лудогорец. В домакинството на Ботев Силва остана извън групата за мача. Словесни престрелки имаше между двамата, като крилото си позволи дори крайности в социалните мрежи. В крайна сметка всичко е изгладено и Тони Силва се очаква да започне в титулярния състав срещу Локомотив. Младият португалски талант иска да бъде продаден през лятото, което ще бъде добре дошло от финансова гледна точка за ЦСКА. През зимата „червените" отказаха изгодни оферти от Белгия и Турция за миналия през Ливърпул футболист. Тони Силва има възможност в мачовете до края на първенството да си върне формата и отново да предизвика интерес към себе си.

„Тема спорт“: Бедоя съгласен да остане още година

Испанецът Мигел Бедоя е дал принципното си съгласие да остане в Левски и през следващото първенство. Полузащитникът не изглежда отчаян от лошото финансово положение в клуба и липсата на заплата през последните три месеца не му се отразява негативно както на настроението, така и на формата. 29-годишният полузащитник произхожда от богато семейство и парите не са водещ мотив при избора му къде да продължи кариерата му. Бедоя има договор и за следващия сезон и е обявил пред ръководството, че няма нищо против да го изпълни докрай, ако все пак нещата малко от малко се нормализират. Мигел е най-използваният футболист от „сините“ този сезон - взел е участие във всичките 26 мача на „сините“ в „А“ група. Той има и 5 попадения, както и три асистенции. Бедоя започна сезона на фланга, след това действаше в позицията на плеймейкър. От зимата треньорът Стойчо Стоев пък го ползва в центъра на халфовата линия до Владимир Гаджев. "Тема Спорт" вече съобщи, че Стойчо Стоев държи много испанецът да остане. Сега „сините“ трябва да убедят същото да сторят Антонио Аниете и Роман Прохазка. Към първия обаче има сериозен интерес от чуждестранни клубове. Той дори има и оферта от гръцкия елитен Керкира. В момента „сините“ вече работят и по лятната селекция. Тя обаче ще е насочена към привличането на играчи от родния шампионат. Към момента клубът не може да си позволи да привлича скъпо платени легионери.

„Тема спорт“: Жуниор Мораес отказва на Лудогорец заради Китай
Жуниор Мораес е на път да се размине с Лудогорец, разбра "Тема Спорт". Разградчани отправиха наскоро оферта към бразилеца, чийто договор с Металург (Донецк) изтича през лятото. 28-годишният футболист обаче е получил изключително високо финансово предложение и от Китай. Бившият нападател на ЦСКА дори е дал съгласието си да премине в клуба от азиатската страна. Шансовете трансферът да бъде финализиран са много големи. С оглед очертаващия се провал с трансфера на голмайстора на „А“ група за сезон 2011/12 разградчани ще трябва да се насочат към някой от останалите си варианти за заместник на Роман Безяк. Както е известно, договорът на словенеца изтича през лятото и поне засега няма изгледи за положителна развръзка в преговорите между двете страни. Подобна е и ситуацията с испанеца Даниел Абало. Той може да премине в лидера на Сегунда Реал Бетис. "Искам да продължа кариерата си в Испания или Англия", бе лаконичният коментар на 27-го-дишното крило пред медиите в родината му.

„Меридиан мач“: Прохазка може да не остане в Левски, само безпаричието ще изгони Бедоя
Двама основни футболисти на Левски, освен Антонио Аниете, може да напуснат клуба през лятото. Става въпрос за словака Роман Прохазка и национала Владимир Гаджев. които също са с из тичащи договори. С Прохазка клубът бе започнал преговори, но затруднената финансова ситуация в последните месеци ги стопира. Все пак, той е много вероятно да остане на „Герена". Не така стои въпросът с Гаджев.. Самият халф отдавна има желание да напусне клуба и да осъществи трансфер, а и на „Герена" далеч не са сигурни дали искат да го задържат. Едно от малкото успокоения за феновете е, че друг основен играчи - Мигел Бедоя. има още година договор. Лошото е, че той може да си тръгне заради забавени заплати.

„Меридиан мач“: Турци следят Симеон Райков
Крилото на Черно море Симеон Райков е обект на интерес от страна на турски клубове.Скаути от южната съседка се очаква да гледат мача на тима срещу Славия, както и още няколко от двубоите до края на сезона. 25-годишният бивш играч на Левски прави пореден силен сезон за варненци и в момента минава за един от най-конвертируемите футболисти в тима на Никола Спасов.Той обаче има договор за още един сезон с Черно море и може да напусне само срещу трансферна сума. От ръководството не правят пречки на играчите при добри оферти, но в никакъв случай и не продават на всяка цена най-качествените си изпълнители. Райков бе с основна роля при категоричния успех с 5:1 срещу Локомотив (Пд) в първия полуфинал за Купата на България. Този двубой на практика подпечата участието на Черно море във финала, където съперник ще е Лудогорец или Левски.

„7 дни спорт“: ЦСКА слага персонален пазач на Гъргоров
Треньорският щаб на ЦСКА обмисля различни варианти, с които да спре най-опасния играч на Локомотив (Сф) Емил Гъргоров. Наставникът Галин Иванов почти сигурно ще постави персонален пазач на Гъргоров, който се очаква да играе като фалшива деветка в столичното дерби. Заради контузията на Ламжед Шехуди в "Надежда" нямат особено голям избор в предни позиции. Поради тази причина се очаква Гъргоров да играе като фалшива деветка, а по крилата полузащитникът да бъде подпомаган от Владислав Романов и Даниел Генов.

„Тема спорт”: ЦСКА няма споразумение за дълга към агента Вучков
ЦСКА не е постигнал договорка за разсрочването или намаляването на дължимите 320 000 евро към агента Генади Вучков. Той очаква сумата заради преждевременното прекратяване на договорите на Венков, Кириакидис, Тасио и Сержиньо. От "Армията" влязоха в разговори с мениджъра преди десетина дни, но те са били преустановени след Великден. По настояване на Александър Томов ръководството на клуба бе обжалвало сумата пред Върховния касационен съд. ЦСКА обаче е изпуснал срока да си внесе таксите и на 14 април жалбата е била отхвърлена. По този начин армейците са задължени да платят всички 320 000 евро. Те вече изтърваха първоначалния срок да сторят това. През следващата седмица се очаква Дисциплинарната комисия да наложи парична глоба на клуба заради просрочието. Ще се постави нов 14-дневен срок за превод и ако той не бъде спазен, може да се отнемат точки от актива на червените.

„Тема спорт”: „Червените” без телефони три дни
Финансовата криза в ЦСКА все още не е отшумяла напълно. Заради неплатени сметки към един от мобилните оператори у нас, служебните телефони на клуба са спрени поне за три дни. В Борисовата градина не могат да използват номерата си от петък, като се очаква навъртяната сметка да бъде платена в понеделник. Подобен проблем се появи и с официалния сайт на клуба по-рано през седмицата. Тогава заради задължения администраторът на cska.bg спря интернет страницата в рамките на 20-ина часа. Армейците нямат пълен контрол върху сайта си и в случая от пресслужбата не е имало как да спрат свалянето му. Администраторът на страницата е бил бесен заради неспазените обещания за плащане към него от страна на Томов и Тодоров. Липсата на средства е толкова сериозна, че служители в клуба са търсили пари от новите инвеститори за... бензин на косачката за терена на "Армията"!
 

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки