Ще прекъсне ли ЦСКА най-черната си серия срещу Локо (Сф)?

"Червените" от зимен първенец се превърнаха в един от отборите в най-слаба форма в елита

Ще прекъсне ли ЦСКА най-черната си серия срещу Локо (Сф)?

Финансовата ситуация в ЦСКА бавно се подобрява, но дали същото ще се случи и с игровата форма на тима ще стане ясно в днешния двубой с Локомотив Сф. Срещата е на "Армията" в 20:00 часа и домакините ще се опитат да сложат край на най-черната серия в историята си - шест поредни мача в А група без победа и отбелязан гол. 

 

ЦСКА от зимен първенец се превърна в един от отборите в най-слаба форма в елита. Катастрофалното представяне на тима през втория полусезон (0-2-4 0:9 голова разлика) е без аналог.

 

Дали обаче ЦСКА ще успее да спечели първа победа за годината срещу Локо Сф? Треньорът на армейците Галин Иванов започна тиха революция в състава и готви някои нестандартни решения за стартовия си състав. Новият наставник осезаемо започна да налага повече българи сред титулярите и тази тенденция ще се затвърди с пълна сила в предстоящия днес двубой, на който се очакват около 3000 зрители. Индикациите са, че сред стартовите 11 ще попаднат 7 родни играчи, което ще е рекорд за ЦСКА през този сезон.

 

Със сигурност под рамката на вратата ще застане Анатоли Господинов, като юношата ла Сливен най-вероятно ще пази във всички мачове до края, а Дивиш ще е негова резерва. Крачунов пък ще запише първи минути в А група през този сезон, след като бе напълно забравен от Стойчо Младенов. Бившият бранител на Локо Пд получава шанс за изява в отсъствието на наказания Валентин Илиев. Най-вероятно Крачунов ще си партнира с Тунчев в центъра на защитата, но не е изключена и появата в игра на Апостол Попов. Отдясно ще е Василев, а отляво - Кукоч.

 

В средата на терена е възможно Галин Иванов да започне с двама българи. Галчев е сигурен титуляр, а юношата Витанов може да действа като негов партньор. Витанов би станал първият юноша на ЦСКА, използван през този сезон.

 

В предни позиции сред стартовите 11 се завръща Николич, около чието място в състава няма никакво съмнение. Черногорецът или ще замени Жоаким на върха на атаката, или ще действа заедно с него в схема с двама нападатели. Галин Иванов обмисля  и такьВ вариант. Въпреки слабата си форма фелипе също може да бъде считан за сигурен титуляр. По крилата пък се очаква да нападат ИВан Стоянов отдясно u Милисавлевич отляво. ЦСКА ще опита да стигне до бърз гол, който да успокои отбора.

 

В групата за мача се връща Тони Силва, а Маркович може да запише първи минути през този сезон, след като е аут от терените от началото на юли. Маркинъос, Уваренко и Фортес пропускат двубоя заради травми, а Вальо Илиев и Сънди -заради наказания. Сънди се прибра от тридневна визита в Испания, където бе по лични дела.

 

В Локо Сф сериозни размествания в състава няма да има. Очаква се Димитър Васев да седне на пейката, макар да бе откаран с линейка по време на предишния двубой с Лудогорец. Най-вероятно ще има само една промяна спрямо нулевото реми с разградчани - Ранджело-вич се връща в центъра на защитата. Той не е играл от първия пролетен кръг, когато Локо Сф победи точно ЦСКА - с 2:0 в "Надежда". За втори пореден двубой Васев ще използва фалшива деветка в лицето на Гър-горов предвид слабата форма на Йорданов и контузията на Шехуди. 24 часа преди мача Даниел Генов получи разкъсване на връзките на глезена и най-вероятно ще пропусне срещите до края на сезона.

 

Локомотив София ще играе на контраатаки, разчитайки много в предни позиции на Гъргоров. Именно на него футболистите на ЦСКА ще обърнат най-голямо внимание. Днешният сблъсък на "Армията" ще има пряко отношение в битката за квоти в евротурнирите. Ако Локо Сф победи, ще излезе на втората позиция. Но ако трите точки отидат в ЦСКА, червените почти сигурно ще си подпечатат евровизите.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки