Сензациите в пресата: Таен спонсор дава премии на Левски за Купата

И още: "Левски обезпечи лиценза с телевизионните права", "Орлите" дебнат младоци от Ботев"

Сензациите в пресата: Таен спонсор дава премии на Левски за Купата

Сензациите в българските спортни издания от днес, понеделник, 20-и април 2015 година:

 

"Меридиан мач": Таен спонсор дава премии на Левски за Купата

 

Футболистите на Левски ще играят за премии в реванша с Лудогорец за Купата на България, твърдят от "Герена". Те ще дойдат от спонсор, който държи да запази анонимност. Поради тежката финансова криза в клуба този сезон, футболистите не получават премии за победа в отделните срещи. Само веднъж досега "сините" прибраха бонус от по 500 лева за успеха с 3:0 над Ботев (Пловдив) в Коматево. Тогава парите също дойдоха от неназован източник, който е приятел на спортния директор Георги Иванов - Гонзо. Анонимният бизнесмен и фен бе дал 10 хил. лева на отбора.

 

Същото нещо се очаква да стане и в реванша с Лудогорец. От "Герена" потвърдиха, че богати привърженици на "сините" вече са обещали да дадат пари на играчите при класиране на финал за Купата на България. Както е известно, това е единственият важен мач пред отбора до края на сезона.

 

В същото време днес е поредният ден, в който играчите очакват да получат заплатите си от президента Тодор Батков. Футболистите и треньорите не са взимали минимум по 3 месечни възнаграждения. Очаква се до реванша с Лудогорец те да получат поне по една заплата.

 

"Меридиан мач": "Орлите" дебнат младоци от Ботев

 

Лудогорец дебне няколко младока от Ботев (Пд), научи „Меридиан Мач". Шампионите вече няколко мача пращат на стадиона в Коматево главния скаут Методи Томанов, който следи под лупа играта на „канарчетата". Според информацията „орлите" търсят спешно млади футболисти, които да използват следващия сезон. Тогава се очаква БФС да приеме официално правилото, според което във всеки отбор от „А" група трябва да има поне един титуляр до 21 години. Към днешна дата Лудогорец не разполага с подобен футболист.

 

Заради това Методи Томанов следи изявите на централния защитник на Ботев Милен Гамаков и съотборника му Лазар Марин. Двамата са основен приоритет за Лудогорец. Шампионите обаче дебнат още младоци от Ботев, сред които са Радо Терзиев и Цветелин Чунчуков. 

 

Според запознати от Лудогорец все още не са отправили конкретни оферти за играчи на Ботев, но постоянното присъствие на Томанов на Коматево, говори за сериозния интерес към Гамаков и компания.

 

"Тема спорт": Левски обезпечи лиценза с телевизионните права

 

Ръководството на Левски е взело заем, за да погаси голяма част от задълженията, касаещи получаването на евролиценз, разбра „Тема Спорт". Парите са били уредени от председателя на Управителния съвет Иво Тонев. Именно благодарение на неговите усилия клубът извади 351 264, 02 лева в петък и обяви пред обществеността, че ще е изряден пред УЕФА. Кредитът е бил гарантиран с приходите от телевизионни права, които сините ще получат в края на сезона. Сумата ще е от порядъка на 400 хиляди лева.

 

Днес от „Герена" ще внесат в БФС и необходимата документация, потвърждаваща разплащанията. Сините твърдят, че са спазили погасителния план, предоставен на Ли-цензионната комисия към БФС.

 

От „Герена" успяха да разсрочат и някои плащания - седмица преди да извадят 351 хиляди лева, мажоритарният собственик Тодор Батков разкри, че са необходими 560 хиляди лева за покриване на изискванията за евролиценз. Разликата между двете суми ще трябва да бъде платена до края на месец май. За тогава сините са успели да отложат някои искания на свои кредитори. Сред тях е и сръбският треньор Славиша Йоканович. Той имаше да взима около 30 хиляди евро. Сърбинът е получил в петък 18 400 евро, а през следващия месец ще вземе още 12 300. Подобна е и ситуацията с друг бивш треньор на отбора - испанеца Пепе Мурсия.

 

В момента от „Герена" водят разговори с няколко компании, които да спонсорират клуба от следващия сезон. Засега обаче Левски не е получил утвърдителен отговор. Всички изчакват това, дали отборът ще успее да се пребори за Купата на България, респективно за участие в Лига Европа. На пътя на тима е Лу-догорец, а първият полуфинал в Разград завърши 0:0. Реваншът е на 29 април от 18:45 часа на „Герена". 

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки