Сензациите в пресата: Пробутват ЦСКА на БГ - милиардер и руснак

И още: Тунчев се разбрал с Черно море?; Затвориха папката „Дочев” с 16 000 евро; Феновете изгоряха с бонусите; „Герена” призова: Стига с този лиценз, дайте ни заплатите; На „Тича” дърпат уши за „нямаме мотивация”; Лудогорец взима двама нападатели

Сензациите в пресата: Пробутват ЦСКА на БГ - милиардер и руснак
Сензациите в родната спортна преса на 23 април 2015 г.:

Меридиан Мач”: Пробутват ЦСКА на БГ - милиардер и руснак
 
Петър Манджуков не искал да е лицето на новата власт, отмениха с есемес пресконференция за бъдещето на клуба, пише на първа страница вестник "Меридиан мач".
 
Основният акционер в ЦСКА Ивайло Маиджуков започна трескава офанзива за намирането на инвеститори, които да продължат да издържат клуба. На този етап той е насочил усилията си в две посоки. Първата е мистериозен руснак, който е бизнес-партньор на семейството, от когото се очаква да осигури около половината от бюджета за следващото първенство. Ивайло Манджуков е започнал разговори и със смятания за един от най-богатите българи Васил Божков. Лично наследникът Антон е направил връзката и прави всичко възможно да убеди своя баща да помогне. Ивайло Манджуков е предложил основния пакет акции на бившия собственик на „червените", като го е уверил, че ще получи неговата подкрепа. Все още обаче не е ясно дали Божков ще се наеме да спасява ЦСКА, след като преди години напусна родния футбол със заканата никога повече да не се връща. Бащата Петър Манджуков пък е категоричен, че не желае името му да бъде свързвано с ЦСКА. Той държи да остане в сянка и да дава подкрепа дискретно. За целта са водени преговори с Юлиян Инджов, който обаче не иска да поеме отговорност. Очаква се в близките дни главните акционери на „Армията" официално да обявят какво е бъдещето на клуба. На фона на песимистичните прогнози за фалит бяха покрити най-належащите плащания, свързани с лиценза.

 
Двама бразилци си тръгват в края на сезона
 
На 11 футболисти им изтичат договорите в ЦСКА. Петима от тях са чужденци, а останалите шестима са българи, трима от които са юноши. От 1 юли те стават свободни агенти. Двама бразилци - Бергонси и Маркиньос, няма да останат в ЦСКА, съобщи Блиц. Те вече са уведомили ръководството за намерението си. Бергонси е направил това от родината си, където от няколко месеца се възстановява от тежка контузия. Със сигурност си тръгва и вратарят Якоб Дивиш, както и холандецът Супусепа. Ето и списък с футболисти, чийто договори изтичат на 30 юни: Александър Тунчев, Валентин Илиев, Апостол Попов, Александър Аспарухов (юноша), Никола Тодоров (юноша), Радой Божилов (юноша), Орелиен Жоаким, Еденилсон Бергонси, Кристиян Супусепа, Маркиньос и Якуб Дивиш.
 
„Меридиан Мач”: Тунчев се разбрал с Черно море?

Един от най-важните играчи на ЦСКА - Александър Тунчев, почти сигурно ще продължи кариерата си в Черно море. Договорът на опитния защитник с „армейците" изтича в края на сезона. Тунчев вече е провел предварителни разговори с ръководството на „моряците" и се очаква да се присъедини към тима от Варна. Там той ще има възможност отново да си партнира със своя приятел Кирил Котев.
 
Друг футболист с опит Апостол Попов, чийто договор също изтича през лятото, също може да се озове при „моряците". Треньорът Никола Спасов иска да подсили защитата, а опцията да не бъдат давани пари за привличането на Тунчев и Попов изглежда примамлива.
 
„Меридиан Мач”: Затвориха папката „Дочев” с 16 000 евро
 
Колкото и да звучи невероятно, ръководството на ЦСКА изплати дължимите от години заплати към Павел Дочев. Треньорът от ерата на „Титан" имаше да получава още 21 000 евро. След преговори с представителя на Дочев адвокат Милен Шопов сумата бе намалена с 5 000 евро. Новите главни акционери са спазили обещанието си и са превели на Павел Дочев договорената сума. Парите са пуснати от България в петък и вече са постъпили по сметката на специалиста. Дочев няма повече претенции към ЦСКА и сметките са изчистени. Така „червените" отстраниха поредната пречка около взимането на лиценз. Според източници на „Меридиан Мач" още редица дългове са погасени в края на миналата седмица.




"24 часа": Феновете изгоряха и с бонусите, няма нафта в рейса на първия отбор

Феновете на ЦСКА изгоряха и с бонусите, които събираха с карти от клуба. И по тях не било платено нещо на участващите фирми, където се ползваха отстъпки и сега всичко пропада.
 
Идеята с картите бе доста добра, като много хора си взеха от тях въпреки ограничения брой на участващите фирми.
Това е втори удар по запалянковците на ЦСКА след бягството на директора на магазина на „Българска армия". Както „24 часа" писа, Венелин духна с над 16 000 лева и изчезна в чужбина.
 
Фатално вече е и безпаричието в клуба. Школата остана без автобус, след като се счупи скоростната му кутия. Средства за ремонт няма. В този на първия отбор пък нямаше и капка нафта вчера, за да може да се пътува на тренировка. Телефоните в ЦСКА още не са пуснати. 

 
„Герена” призова: Стига с този лиценз, дайте ни заплатите”, пише още „Меридиан Мач”
 
Стига с този лиценз, искаме си заплатите", този призив е бил отправен към Тодор Батков от футболистите на Левски. Както е известно, играчите не са взимали пари вече 4 месеца и всички в съблекалнята са изнервени максимално от това. Допълнително масло в огъня наливат и постоянните информации, че клубът плаща стотици хиляди евро за евролиценза, а Левски все още няма квота за турнирите. Спортно-техническото ръководство на „сините" е твърдо зад футболистите в настояването им Тодор Батков да плати поне част от задълженията към отбора.
На „Герена" вярват, че играчите ще вземат една от забавените четири заплати преди реванша с Лудогорец за Купата на България. Именно успех в този сблъсък ще остави шансове на Левски за квота в евротурнирите.
 
Иначе наскоро тръгнаха слухове, че новите попълнения -Лукаш Гикиевич, Либан Абди и Емил Нину, са взели малка част от парите си, за да не си тръгнат. Треньорът Стойчо Стоев побърза да отрече, но доста от българите в съблекалнята на Левски вярват, че това е истина.

 
 
„Меридиан Мач”: На „Тича” дърпат уши за „нямаме мотивация”
 
Босовете на Черно море са започнали вече да се изнервят заради непрестанните оплаквания отстрана на футболистите и старши треньора, че им липсва мотивация, научи „Меридиан Мач". Според собствениците това, че всички на „Тича" получават заплати, е достатъчна мотивация да играят сериозно във всеки мач. Освен това никой не е виновен на играчите, че се класираха за втората седмица. Според босовете състезателите са професионалисти и подобни изявления от типа „нямам мотивация" изглеждат крайно несериозни. Черно море е един от малкото отбори в България, където каквото е обещано на футболистите, се дава на фиксирания ден. Единствено в момента те не получават премии, тьй като е предвидено във втората седмица да няма допълнителни бонуси за победа.
 

 
„Тема Спорт”: Лудогорец взима двама нападатели
 
 
Лудогорец почти сигурно ще привлече двама нападатели през лятото, разбра "Тема Спорт". Шампионите са решени на този ход заради очакваната раздяла на Роман Безяк и Юнес Хамза. Първият има договор с клуба до юни, докато тунизиецът не попада в плановете на треньора Георги Дерменджиев. Така тимът ще остане само с един чист нападател в лицето на Жуниор Кишада. Затова скаутите на клуба вече са изготвили списък с десетина футболисти, от които да бъдат избрани двама. Сред вариантите пред Лудогорец бе и бразилецът Жуниор Мораес, чийто контракт с Металург Донецк изтича след края на сезона. Бившият играч на ЦСКА обаче почти сигурно ще предпочете да заиграе в клуб от Китай.
 
В същото време стана ясно, че Динамо Загреб се е отказал от привличането на централния защитник Георги Терзиев. Модрите бяха включили името на национала в списъка си с играчи, с които да се подсилят през лятото. 23-годишният футболист е бил поставен под номер 1 за позицията в центъра на отбраната. Клубът имаше намерения да изпрати свои представители в България, които да наблюдават на живо изявите му и да преговарят с Лудогорец. В последните дни обаче хърватите са променили намеренията си и са насочили усилия към закупуването на друг футболист. Причина за това е станал статутът, който има Терзиев през пролетта. Младият защитник е твърда резерва, като е играл само в 3 от 12-те мача на разградчани.
 

Припомняме, че след силните си изяви в Шампионската лига бившият играч на Черноморец бе обект на сериозен интерес от страна на Лацио и Динамо Киев. Двата клуба дори отправиха запитвания през зимата. До преговори обаче така и не се стигна, тъй като разградчани поискаха 2 милиона евро за правата му. 

Малшанс: България загуби с дузпи финала в Лига на нациите

Националният ни отбор по мини футбол остана на косъм от първия си голям трофей

Караиванов: Форматът с 10, 12 или 14 отбора не е особено сполучлив

Президентът на ПФЛ обясни защо не е имало намаляване на отборите в елита

Бройката на чужденците в елита остава същата

Клубовете са се обединили около идеята, че сегашните правила работят

Караманджуков: Ние и още 4 клуба бяхме за намаляване на отборите в efbet Лига

Спортният директор на Лудогорец коментира срещата в централата на БФС

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Гражданският съвет, отговорен за "Колежа" иска преработка на проекта

Целта е стадионът да покрие категория 4 на УЕФА

ЦСКА остана без Каранга и Матей за Лудогорец

Най-вероятно Тобиас Хайнц ще води атаката на "армейците"

Левски пусна билетите за Черно море

Срещата на "Герена" е в неделя от 19:30ч.

Вратичка в закона дала старт на ремонта на "Армията"?

ЦСКА все още няма разрешително за реконструкцията на съоръжението

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки