Беласица спечели с 1:0 срещу Граничар (Копривлен) предквалификацията за „В” група

Купата на областен първенец връчи на Беласица председателят на ОС на БФС –Благоевград

Беласица спечели с 1:0 срещу Граничар (Копривлен) предквалификацията за „В” група

Отборът на Беласица ще представя Благоевградска област на баражите за Югозападната „В” група, предаде кореспондент на Novsport.com.

Тимът от южния град, който доскоро играеше в „А” група, спечели с 1:0 финала на Пиринската Бундеслига срещу Граничар (Копривлен) пред около 200 верни фенове в Крупник.

Символичните гости от Петрич откриха резултата още в 5-ата чрез Андон Янкулов, който получи топката на границата на наказателното поле и я прати в мрежата на Павел Павлов за -1:0.

Методи Стоименов пропусна да удвои в 22-ата минута, когато негов удар с глава премина опасно покрай гредата.

До почивката за тима от Копривлен игра депутатът от ГЕРБ Георги Андонов. През втората част рамо на Беласица удари и страничния съдия Вили Миленков, който вдигна несъществуваща засада на откъсналия се Петър Атанасчиков в 53-ата минута. Малко по-късно пък Ибраи Бекташ пропиля най-чистото положение за Граничар. Тогава той нахлу мощно в наказателното поле на Беласица, но стреля над вратата. До края на двубоя пък стражът на Граничар (Копривлен) Павел Павлов спаси 3-4 положения и се превърна в герой на мача.

Символичните домакини останаха с човек по-малко на терена 8 минути преди края на редовното време, когато директен червен картон получи играещият треньор Божидар Бойчев. Той бе фаулиран в центъра на терена от Марин Дамянов, но след това наплю играча на Беласица и реферът Стефан Апостолов го изгони.

Така резултатът се запази и момчетата на Иван Златински триумфираха. Купата на областен първенец връчи на Беласица председателят на ОС на БФС –Благоевград Александър Кабзималски, а на загубилите купа връчи председателят на съдийската колeгия в Пиринския регион и член на Съдийската комисия към БФС Георги Кордев.

Съгледавачи на днешния мач бяха емблематичните фигури на Марек Анжело Кючуков и Сашо Паргов, тъй като съществува вариант двата отбора да се срещнат във финалния двубой за влизане във "В" група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки