Левски пълни три дупки с българи

"Сините" остават без Дембеле, Тасевски и Минев, но някой трябва да ги замени

Левски пълни три дупки с българи
Левски махна Видович и Матондо, които не успяха да заменят продадения Жоазиньо. Всеки момент ще изтъргува Дембеле, а ред чака и Тасевски. Весе­лин Минев вече е в Анталия. Като ги няма, зейват дупки за запълване.

За трима от тях за­местниците вече са ясни - Орлин Старокин застава на бека вместо Минев, а Тодор Христов отива на крилото, където цяла про­лет не успяха да намерят заместник на бразилеца. Иван Цветков пък ще иг­рае зад все още неизвест­ния нападател от чужбина, когото ще вземат на място­то на Дембеле.
 
Тримата направиха мно­го силни мачове за досе­гашните си отбори и беше съвсем логично Левски
да ги привлече. Всяка по­добна сделка обаче крие и рискове. Ясно е, че в крал­ството на слепите едноо­кият е цар. Това важи и в по-малките отбори, които винаги намират по един-двама играчи да ги дърпат напред. И Левски събра каквото читаво имаше от малките отбори. Дали ще ги превърне в звезди, е друг въпрос.
 
Съдейки по представя­нето на тримата футболи­сти през изминалия сезон, те не би трябвало да имат проблем да поемат дири­гентската палка на Герена. Най-лесно би трябвало да се включи Иван Цветков. Той има много богат опит в Холандия и Турция и за него "А" група изглежда като прочетена книга.
 
По­казателно за това е, че той игра без пари за Пирин, дори понякога си плащаше за това удоволствие. И въпреки това само за един полусезон вкара 8 гола. Вярно, два от дузпа и един от фаул, но Левски опреде­лено се нуждае от играч, силен при статичните по­ложения. Защото попаде­нията от преки свободни удари се броят на пръсти, а именно дузпите провалиха тима в турнира за Купата на България. Бърз поглед върху цифрите показва, че Цветков е бил много
по-ефективен за Пирин, отколкото Дарко Тасевски за Левски - повече голове и центрирания и почти толкова асистенции за... двойно по-малко мачове!
 
За да прогнозираме как­во ще е нивото на Тодор Христов, логично взехме за база последния сезон на Жоазиньо с екипа на Левски. Все пак Видович и Матондо разочароваха с представянето си и със си­гурност всеки ботушар от "А" група може да се спра­ви с техните функции. Но показателите на Христов са съпоставими с тези на Жоазиньо - те имат почти еднакви показатели във всяко отношение - голове, асистенции, центрирания, спечелени единоборства... На този фон изглежда, че и за този пост от Левски са намерили подходящия човек.
 
Такава е ситуацията и с Орлин Старокин. Във всич­ки показатели за дефанзивна игра той е наравно или по-добре от Минев. Що се отнася до атаката, нормал­но е Старокин да изостава спрямо Минев, като се има предвид, че за цяла пролет Черноморец направи може би толкова атаки, колкото Левски изгради само в мача със Сливен.
 
Факт е обаче, че и трима­та футболисти се доказаха като едни от най-добрите в България. Те бяха баро­метрите за представянето на клубните си отбори. Имат необходимия опит и самочувствие да играят на Герена и очакванията към тях трябва да са големи.
 

Още повече че в гран­довете се играе по-лесно, защото съотборниците им ще са по-добри, ще получа­ват по-точни пасове... Или иначе казано, новите три попълнения имат всички предпоставки да надминат предшествениците си. 

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки