Стефанов: Тази година почти няма мачове, в които се играе тото

„Надявам се по естествен начин да останат 10 отбора и ще се срещаме по четири пъти”, каза босът на Славия

Стефанов: Тази година почти няма мачове, в които се играе тото

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов очерта състоянието на българския футбол, като заяви, че тази година почти е нямало такива мачове, в които се е играло тото. Той взе отношение и за формата, при който тимовете бяха разделени на две шестица, и посочи, че това се е било направило за добро. Стефанов добави, че се надява по естествен начин отборите в елита да останат 10 и да играят по четири пъти помежду си.

 

„По принцип това беше направено за добро. Тази години почти няма такива мача, които да се играят за тото. Даже и във втората шестица. Ако говорим за големия резултат между Левски и Хасково (8:0), смея да твърдя, че футболистите на Левски не са участвали в такова нещо. Може нещо да е имало нещо в Хасково, но футболисти на Левски няма да участват. Както и такива на ЦСКА. Сигурен съм. Всеки клуб трябва да има гаранции, че е финансово стабилен, за да играе в А група. Ако Василев беше завършил стадиона в Пловдив щях лично да сваля шапка, защото това нещо, щеше да остане и да се ползва за спорта. Дори и да го бяха кръстили на неговото име, пак щеше да има полза”, каза той, който беше гост в Актуално студио „Дерби”.

 

„Моето предложение е тези клубове, които не отговарят за изискванията за лиценз, и тези, които нямат финансови гаранции, също да не получат. Ако останат 10 отбора ще се срещаме по четири пъти. Все ще се намерят 10 отбора, които да покриват всички изискания. Надявам се по естествен начин да станат 10 отбора”.

 

Стефанов каза още, че продължава да държи на това българските клубове да обръщат повече внимание на младите родни футболисти и посочи, че старши треньорите имат известна вина за големия поток некачествени чужденци.

 

„Като погледнеш трима треньори на кръст няма в България. Като дойде и казва искам тоя, искам ония. Ние ръководителите като малоумници ги взимаме и после тоя за нищо не става. Всичките проблеми на ЦСКА са от тия тълпи футболисти, които взимаха. А те си имат договори и е нормално да съдят”.

 

„По корем ще лазя, но поне това ще постигна за налагането на млади български футболисти. Има хора, които ме подкрепят. Не може да ги ограничим. Например, няма да играе в Шампионската лига, а само в България. Навън може да си излезе и с 12 чужденци. Сигурен съм че поне един ще прокараме, предложението беше за трима. Гриша Ганчев напълно подкрепя това предложение”.

 

„Господин Красен Кралев дори беше президент на футболен клуб и е запознат с проблемите. Ако успее да направи нещо за детско-юношеския ще е от голяма полза. Намират се пари за всичко друго. Стачкуват краварите, докарат кравите и им се осигурят едни 50 млн. Чудя се ако футболните запалянковци излязат на протест и да искат условия, младите къде да тренират. Ние сме най-зле в това отношение. Ходил съм от Манчестър Юнайтед до Казахстан”, добави Стефанов. 

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки