Фенклубът на Ливърпул в България организира шести детски футболен турнир

Шестият ежегоден детски турнир по футбол, организиран от "Клуб на привържениците на ФК "Ливърпул" в България", ще се проведе на 30 и 31 май на стадион "Пловдив" с участието на отбори от деца набор 2006 и набор 2005.

Фенклубът на Ливърпул в България организира шести детски футболен турнир
Шестият ежегоден детски турнир по футбол, организиран от "Клуб на привържениците на ФК "Ливърпул" в България", ще се проведе на 30 и 31 май на стадион "Пловдив" с участието на отбори от деца набор 2006 и набор 2005. В турнирът участват общо 12 футболни школи. Вече традиционно сред участниците са пловдивските "Марица", "Ботев", "Локомотив" и "Спартак". Останалите участници тази година са "Векта", "Хасково", ФК "Сопот", "Спортинг". "Орлета - Пазарджик", ФА "Суперстарс", ФА "Пловдив" и "Локомотив 2000 Пловдив".
Регламентът на турнира: Отборите ще са съставени от максимум 20 деца. Тимовете се разделят - всеки набор в две групи: група "А" и група "Б". Всяка група ще е съставена от по 6 отбора, всеки от по 6 полеви футболиста и един вратар. Тимовете играят всеки срещу всеки в две полувремена от по 10 минути. След класиране в групите се играят мачове за разпределяне на местата от 1-во до 12-то.

Финалните мачове ще се изиграят в две полувремена от по 15 минути, като при равенство се изпълняват по 5 дузпи, а при ново равенство - по една до излъчване на победител.

Основаният през 2009 г. "Клуб на привържениците на ФК Ливърпул в България" със седалище в гр.Пловдив, подема през 2010 г. идеята за организиране на турнир по футбол на малки врати за деца в най-ранна футболна възраст. Всичко започва спонтанно с идеята да се направи един празник за децата от град Пловдив и региона занимаващи се с футбол. 9-10 годишните деца все още нямат организирани първенства и целта на турнира е те да усетят удоволствието... Да се изправят, като своите батковци, в истински мачове със съдии и публика, облечени с екипите на отборите, в които тренират.

През 2010 година се провежда първият турнир. Участват 8 отбора от Пловдив, които се състезават на игрището на хотел "Империал". Тогава финалът ръководи най-добрия български футболен съдия Атанас Узунов, който допринася децата участници във този двубой да се чувстват като на истински финал от голям турнир.

През 2011 г. турнирът се провежда на стадион "Пловдив" със съдействието на Община Пловдив, която на практика се превръща в съорганизатор на турнира и за напред.

През 2012, 2013 и 2014 г. бяха поканени освен пловдивските "Локомотив", "Ботев", "Марица", "Спартак" и отбори с дългогодишна футболна традиция от Асеновград, Първомай, Чирпан, Пазарджик, Съединение, Сопот, както и частни футболни школи като "Ботев 2002", "Векта", Екохотел "Здравец" и други.

В сегашния си вид турнира се провежда за два набора, при най-малките 9-10 годишните и при следващия набор. Така отборите победители при най-малките в предходната година, могат да "защитят" своите отличия през следващата.

Представяме ви всички победители в турнира до момента:

► 2010г.: "Векта" (Пловдив) - набор 1999 г.

► 2011г.: "Спартак" (Пловдив) - набор 2000 г.

► 2012г.: "Ботев" (Пловдив) - набор 2002 г.

► 2013г.: "Локомотив" (Пловдив) - набор 2003 г. и "Локомотив" (Пловдив) - набор 2004 г.

► 2014г.: "Ботев" (Пловдив) - набор 2004 г. и "Ботев" (Пловдив) - набор 2005 г.

► 2015г.: ???  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки