Камбуров: Не ми е за цел да вкарвам голове само на Левски

"Мисля, че нещата в Локо (Сф) и ЦСКА ще се оправят", добави нападателят на Локо (Пд)

Камбуров: Не ми е за цел да вкарвам голове само на Левски

"Не съм си поставил за цел да вкарвам голове само срещу Левски. Просто имам късмет срещу тях", заяви звездата на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров в интервю за БГНЕС.


"Machine Gun" (както обичат да го наричат феновете) говори за предстоящия двубой на "смърфовете" срещу "сините". Тази среща буди интерес у родния запалянко, тъй като Камбуров и Антонио Аниете водят спор за голмайсторския приз на "А" група. На този момент таранът на Левски има 12 гола за сезона, докато Мартин е с един повече - 13.

- Предстои ви мач срещу Левски, какви са очакванията ти?
- Очаквам да стане един добър мач, без напрежение, тъй като реално и двата отбора не се борят за нищо. Надявам се да има много фенове на стадиона и по-добрият тим да победи.

- Повечето специалисти у нас определят утрешния двубой не между Локомотив Пловдив срещу Левски, а Камбуров срещу Аниете. Възможно ли е да се получи подобно нещо?
- Не искам да се определя този мач по този начин. Играят Локомотив срещу Левски. Това че имам гол повече от Аниете и двамата се борим за "Голмайстор на "А" група" нищо няма да значи в утрешната среща. Футболът е отборна игра и по-важно е отборът да побеждава.

- И все пак, какво ще означава за теб да станеш още един път "Голмайстор на "А" група"?
- Нищо ново, няма да ми е за първи път. Пак казвам по-важното е отборът да побеждава, а това кой има повече голове ще видим на края на сезона.

- Левски е един клубовете, на които най-често бележиш голове. На какво се дължи това според теб?
- Да, наистина на Левски и на Литекс съм вкарвал най-много голове, но просто срещу тях ми върви. Аз във всеки един мач искам да бележа голове, но се получава доста по-често срещу Левски... Късмет, това е!

- Ако може да получим някоя друга новина за Локомотив от теб. Излезе информация, че Спас Делев и Господинов са напуснали. Истина ли е това и още колко от играчите смятат да ги последват?
- Да, вярно е за тези имена, които изброихте. Но аз мисля, че никой в Локомотив няма правото да им се сърди. Делев и Господинов останаха в отбора, когато бе най-трудно и помогнаха много. Всички вие знаете какъв сезон изживяваме в момента и как се спасихме с помощта на феновете, играчите и треньорите ни. Пак казвам едно голямо "Благодаря" на всеки един, който остана и помогна на клуба в този труден момент. На този етап изчакваме да видим какво ще стане с новото сдружение, което ще поеме отбора. На доста играчи ни изтичат договорите, но до една седмица би трябвало да има повече яснота за случващото се.

- Ти лично би ли останал, носеше се слух, че ще ходиш в Черно море?
- Пак казвам, нека да изчакаме новото ръководство да влезе в клуба и тогава ще говорим. Лично моето желание е да остана, казвал съм го много пъти.

- Бившите ти отбори ЦСКА и Локо София останаха без лиценз. Коментарът ти по тази тема?
- Аз мисля, че нещата ще се оправят. Имат една седмица, за да обжалват и според мен ще си вземат лицензите, но става дума за "А" група. За Европа май нещата са малко по-сложни. Дано да се оправят. "А" група няма да е същата без ЦСКА и Локо София, а и не мисля, че някои клубовете от "Б" група биха могли достойно да заместят тези два отбора. "А" група има нужда от ЦСКА и Локо София. 
ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки