Мишел Платини в Бургас: Според УЕФА, България работи много добре за развитието на футбола

Правилата, които важат в Европа, пречат да ограничим чужденците, каза президентът на УЕФА

Мишел Платини в Бургас: Според УЕФА, България работи много добре за развитието на футбола
Президентът на УЕФА Мишел Платини даде пресконференция в Бургас преди финала на Европейското първенство за юноши до 17-годишна възраст между Франция и Германия на стадион „Лазур” (20 ч). 
 
Мосю Платини беше дипломатичен в отговорите си. Въпреки че уточни, че не е присъствал досега, той смята, че страната ни се е справила с организацията на форума.  
 
„Мисля, че всичко се е случило така, както трябва”, каза той в присъствието на президента на БФС и член на изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов.
 
В отговор на въпрос за едно евентуално домакинство на България и на шампионат до 21-годишна възраст, французинът каза: 
 
„Според УЕФА, България работи много добре за развитието на футбола. Ние сме доволни, но само бъдещето ще покаже какво ще бъде развитието на футбола в България.”
 
„Има чудесно развитие на младите футболисти в България”, допълни той. 
 
В края на пресконференцията легендарният бивш футболист бе атакуван с въпрос дали УЕФА би подкрепила ограничаване на чужденците в България. 
 

„Наистина трябва реформа, но правилата, които важат в Европа, ни пречат да го направим. Въпреки че благодарение на правилата на УЕФА, ние можем да наблюдаваме местни играчи, които са доста добре подготвени. И с помощта на УЕФА бихме могли да подпомогнем и подготовката на местните футболисти точно с тази цел – стимулиране на български играчи. През 1993 имаше подобен казус. Опитваме се да се адаптираме към тези условия, но това не е лесно.” 
 

Президентът на БФС Борислав Михайлов подчерта от своя страна, че юношите се изграждат в клубовете си и че специално в тази възрастова група това са ни възможностите. Както е известно, тимът на Александър Димитров приключи участието си още в групите след две загуби и едно равенство.
 
„Както чухте, оценката на УЕФА е много сериозна. Благодарение на това, че спечелихме домакинство, нашият отбор взе участие. Миналата година отборът до 19 години се класира за европейското в Унгария. Това са играчите, с които разполагаме в тази възраст, и както и друг път съм казвал, играчите се създават и усъвършенстват в клубовете. В националните отбори те идват за по 5-10 дни и това им дава тласък, за да може да се докажат пред Европа и света. Работим много сериозно, помагаме на всички треньори, имаме и треньорска школа, но това са възможностите ни особено в тази възраст.”
 

 

„За първи път организираме подобен форум, но аз съм щастлив от това, което видях. Искам да благодаря на всички, които участваха в организацията, в частност на кметовете на Бургас, Стара Загора, Созопол и Сливен, както и на всички мои колеги.” 
Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки