Сензациите в пресата: Нови акционери спасяват ЦСКА

Левски има три седмици за селекция, ако стигне до Лига Европа, в Лудогорец наредиха победа над Литекс

Сензациите в пресата: Нови акционери спасяват ЦСКА
Сензациите в родната спортна преса на 23 май, събота, 2015 година:

Стандарт: Нови акционери спасяват ЦСКА

Схема за спасение на ЦСКА е измислена, но чака зелена светлина от държавата по отноше­ние на дълга към НАП. Индикациите са, че та­кава ще бъде дадена, тъй като планът включ­ва изплащане на борчо­вете от близо 11 мили­она лева. Иначе и хаз­ната губи, тъй като се очертава фалит и невъзможност за събира­не на задълженията.

В най-общи линии спасението минава през новорегистрираното ФК ЦСКА и преструк­туриране на дълга към НАП. Той ще бъде предложен за изкупува­не от нови акционери. Такива не липсват, нау­чи "Стандарт".

Така и държавата ще остане сита, и ЦСКА цял. Сту­дена вода ще пият оста­налите кредитори, тъй като клубът ще се уп­равлява от синдик. Иде­ята е заимствана от чуждестранни клубове. Според схемата това дори няма да лиши "ар­мейците" от евентуално участие в Европа през следващите три сезона, ако тимът се класира.

Любо Пенев е готов да остане при осъщест­вяване на плана, научи "Стандарт". Това е га­ранция, че той има твърда вяра в новите акционери, които биха имали желание да по­магат на ЦСКА след първи юни. Няколко човека са запознати с детайлите, но катего­рично отказват да назо­ват имената на инвести­торите. Очаква се фено­вете да бъдат запозна­ти с намеренията на Милко Георгиев и Ивайло Манджуков днес.

Тема спорт: Левски с три седмици за лятна селекция

Ръководството на Левски ще трябва да действа екс­педитивно с лятната селек­ция, ако тимът се класира за участие в Лига Европа. Сините ще добият това право при успех срещу Чер­но море във финала за Купа­та на България. Той е на 30 май, събота, на стадион "Лазур" в Бургас.

Правеното на експресни трансфери се налага поради факта, че до 22 юни всеки отбор - участ­ник в първия квалификацио­нен кръг на Лига Европа (как­ъвто евентуално ще бъде Левски, а това важи също за Черно море, Литекс и Берое), ще трябва да заяви пред УЕФА кои футболисти възна­мерява да използва. Това оз­начава, че Левски ще има точно три седмици за прив­личане на нови след края на настоящия сезон. Първият мач от та­зи фаза на Лига Европа е на 2 юли. За следващите етапи ще могат да се правят и промени в картотеките.

Трансфернията пазар у нас отваря на 15 юни и за­вършва на 15 август.

Към момента Левски няма пълна яснота около селек­цията и от клуба си призна­ват, че закъсняват с нея. Причина за това е липсата на гаранции за финансовото бъдеще на сините. Ръковод­ството се стреми да осигу­ри бюджет от около 5 ми­лиона лева за следващата кампания. Все още обаче ня­ма основен спонсор, а разго­ворите с такъв не са финализирани. Освен това на първо време на „Герена" трябва да задържат на­стоящите футболисти с из­тичащи договори, сред кои­то Роман Прохазка и Антонио Аниете.

Сините имат набелязани пет-шест футболисти от родния шампионат. За нито един от тях обаче на този етап не е сигурно, че ще обле­че екипа на столичани.

Меридиан мач: Заповед в Лудогорец: Бийте Литекс!

Задължително бийте Литекс! Такава заповед беше издадена в Лудо-горец преди днешната визита в Ловеч.

„Орлите" вече са шампиони и доиграват сезона. Но въпреки това треньорът Георги Дерменджиев ще зало­жи на всичко най-добро и няма да пази ни­кой. Само по този на­чин разградчани ще запазят феърплея, за­щото ако излязат с ре­зерви и юноши, ще улеснят Литекс, който води здрава битка с Бе­рое и Локо (Сф) за вто­рото място в „А" група.

Меридиан мач: Псувни по семейството взривили Хубчев

Войната срещу треньора на Берое Петър Хубчев се води са­мостоятелно от фенове на централната трибуна в Стара За­гора. Именно те изкарали четвъртия в све­та извън кожата му по време на побед­ния мач с Литекс от 30-ия кръг в „А" гру­па.

Победата с 3:1 на практика гарантира място на старозагор­ци в Европа, особено като се има предвид решението на БФС. Днес е домакинският мач с последния в първата шестица - Ботев (Пловдив). С победа в него тимът на Петър Хубчев ще си гарантира и на те­ория място в тройка­та. В евентуалното тройно класиране с преките конкуренти Литекс и Локо (Сф), с които сега е с по 51 т., е с 5 точки напред. Тоест, беройци ще бъдат недостижими кръг преди края.

Независимо от то­ва благоприятно раз­витие на събитията за Берое налице е вътрешно напреже­ние. Както е извест­но, проблемът бе признат от самия Хубчев веднага след скандалния за него финал на двубоя с Литекс. Благодаре­ние на тв камерите се видя как фамозният ни централен за­щитник, извършил подвизи в САЩ, показва кукиш на фенове.

Наяве излязла и причината за тази негова бурна реак­ция, научи „Мериди­ан Уикенд". На нароч­на среща, проведена през седмицата с Националния фенклуб Берое" Хубчев обяс­нил, че той и семейс­твото му са били псувани постоянно по време на срещата.

„Затова и си изпус­нах нервите. Това са определени индиви­ди от централната трибуна. Нямам ни­какви претенции и търкания с хората от агитката", уточнил треньорът, който из­веде Берое до Купа­та и Суперкупата на България през 2013-а.
ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки