Сензациите в пресата: Испанец сменя Дерменджиев, още 3 заявки за ново ЦСКА

В събота ще стане ясно - Купа или уволнения в Черно море, „моряците” искат левскар и още...

Сензациите в пресата: Испанец сменя Дерменджиев, още 3 заявки за ново ЦСКА

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 28 май 2015 година:

„Тема Спорт”: Испански треньор пред договор с Лудогорец
Испански треньор се очаква да води Лудогорец през новия сезон. Ръководните фактори в разградския клуб са взели решение най-после да поверят отбора на чужденец. На клуба са били предложени няколко варианта от Иберийския полуостров. Едно от изискванията на шампионите е специалистът да е до 50-годишен и да е бил начело на тим от Примера дивисион в кариерата си. Не е изключено обаче в Разград да акостира и треньор на отбор от Сегунда. През миналата седмица спортният директор Методи Томанов бе на мисия именно в Испания. Очаква се до десетина дни изборът да бъде направен и испанският наставник да подпише с Лудогорец. Въпреки че Георги Дерменджиев спечели титлата, дните му начело на орлите изглеждат преброени. Ръководството все още не е стартирало преговори с него за нов договор. Настоящият му изтича в края на месеца и едва ли ще бъде продължен. Въпреки това Дерменджиев ще остане в тима. До момента зелените са водени само от български треньори - Ивайло Петев, Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. Сега обаче В Разград са решили да направят завой в политиката си. Решението не е никак лесно, тъй като изборът е специфичен. През миналия сезон Левски намери испанец - Пепе Мурсия, но той се задържа само няколко месеца и бе освободен заради слаби резултати и игри. В момента в Лудогорец има двама испански кондиционни треньори Серхио Марти и Ха-виер Рамос Кастильо, като клубът е изключително доволен от работата им.

„Тема Спорт”: Черно море иска левскар

Черно море проявява интерес към играч на съперника си в предстоящия финал за Купата на България, научи „Тема Спорт". Става въпрос за халфа на Левски Стефан Велев. Треньорът на моряците Никола Спасов планира да се подсили с полузащитник през лятната пауза, а 26-годишният играч е плановете на Стойчо Стоев за следващия сезон и предстои да се раздели със сините, което ще позволи на варненци да го вземат като свободен агент. Очаква се евентуално развитие по трансфера да има в дните след финала. Велев обаче не е единствена опция пред Черно море за попълнение в полузащитата, споделиха източници от  клуба. Както е известно, след двубоя с Левски моряците ще се разделят с четирима играчи -Александър Чанович, Кирил Котев, Иван Коконов и Георги Божилов, чиито контракти няма да бъдат продължени. Капитанът Котев дори вече може да се смята за напуснал, тъй като няма да играе във финала. Освен това по-рано през пролетта си тръгна и Петър Златинов. Иначе договорите си с Черно море удължиха Даниел Георгиев, Тодор Паланков и Бакари. През лятната пауза на "Тича" ще търсят да се подсилят с двама защитници, халф, крило и нападател, като селекцията зависи и от изхода на финала. Ако Черно море спечели купата и респективно участие в евро-турнирите, ще се търсят опитни и класни играчи, които веднага да вдигнат нивото на отбора.

„24 часа”: Още три заявки за ново ЦСКА

Предстоящият фалит на ЦСКА активизира регистрирането на дружества с абревиатурата на „червените“. Вчера се появи ЦСКА-1948 на Георги Георгиев, който е представител на „Леджеа“. Днес се очаква ФК ЦСКА на Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, след като проблемите вече са отстранени. „24 часа“ научи, че поне още три дружества чакат да бъдат вписани в Търговския регистър и те да носят четирите букви в името си. Заради тоталния хаос и неяснота около бъдещето вече огромна част от феновете на клуба подкрепят все повече варианта Гриша Ганчев да премести „Литекс“ в София и да се спре с агонията. В социалните мрежи привържениците, които искат това, вече превъзхождат два пъти тези, които не искат това да стане. Всичко трябва да е ясно на акционерното събрание на сегашното акционерно дружество, което е за 5 юни. Днес обаче БФС може да обърне нещата. Почти сигурно е, че жалбата за участие в елитната ни група ще бъде отхвърлена, след като няма документ от НАП. Все пак вчера имаше и добра новина в ЦСКА. Токът на „Българска армия“ бе пуснат в ранния следобед, което означава, че мачът с „Литекс“ няма да бъде провален. Има обаче сериозна опасност приходите от билети да бъдат секвестирани от съдия-изпълнител. Той се появил и на предното домакинство, но „червените“ успели да го финтират. Сега обаче може да се е обърнал към полицията, която не може да му откаже съдействие. Заради пуснатия ток утре се очаква и Любослав Пенев да даде традиционната си пресконференция преди мач, след като бе провалена предходната му.

"7 дни спорт": В събота ще стане ясно - Купа или уволнения в "Черно море"
Моряците излизат на живот и смърт във финала срещу "Левски". Жесток ултиматум е поставен на футболистите на „Черно море" броени дни преди финала за купата срещу „Левски". На „Тича" официално са заявили пред играчите, че ако не спечелят трофея, половината ще изхвърчат веднага. Новината идва като студен душ за възпитаниците на Никола Спасов, на които веднага след класирането за финала бе заявено, че ще играят за отборна премия в размер на 100 хиляди лева. Финалът срещу „Левски" на практика се явява последен шанс за футболистите, които са с несигурно бъдеще в „Черно море". Както вече стана ясно, треньорът на варненци показа вратата на капитана Кирил Котев, а още няколко играчи стягат куфарите на "Тича". Така финалът се явява на живот и смърт не само за "сините", а и за съперника им от Варна.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки