Волфсбург вдигна за първи път Купата на Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Вълците" вгорчиха раздялата на Юрген Клоп с Дортмунд след 3:1 на финала

Волфсбург вдигна за първи път Купата на Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Волфсбург спечели за първи път Купата на Германия, след като на финала на "Олимпиящадион" в Берлин се наложи с 3:1 над тима на Борусия Дортмунд. Раздялата на Юрген Клоп с "жълто-черните" след седем години начело на тима бе вгорчена от "вълците", които успяха да обърнат резултата в своя полза, след като до 22-ата минута изоставаха с 0:1. Дортмунд започна добре двубоя и в 5-ата минута Обамеянг откри резултата. Това амбицира футболистите на Волфсбург, които стигнаха до пълен обрат през първото полувреме. Луис Густаво изравни в 22-ата, а точни до края на първата част бяха още Кевин де Брюин (33`) и Бас Дост (38`).

Мачът започна отлично за Дортмунд и в 5-ата минута тимът на Юрген Клоп излезе напред в резултата. Шинджи Кагава успя да матира отбраната на „вълците” с прехвърлящ пас, който намери Обамеянг и нападателят с едно докосване отклони топката в долния ъгъл за 1:0.



Волфсбург можеше да върне попадението две минути по-късно, но Лангерак показа класа и отрази опасен удар на Кевин де Брюин.

Обамеянг изведе на добра позиция Ройс в 19-ата минута, но последният не показа добър мерник и стреля над вратата.



В средата на първата част равенството в срещата бе възстановено след гол на Луис Густаво. При заучено изпълнение от фаул Налдо нанесе удар към вратата на Дортмунд, където Лангерак успя да избие, при добавката обаче Густаво не сгреши и върна Волфсбург в мача.



Голът донесе импулс в играта на „вълците” и в 33-ата минута Дортмунд бе наказан за втори път след фантастичен далечен шут на Кевин де Брюин.



Волфсбург доминираше на терена през втората част на първото полувреме и в 38-ата минута закономерно стигна и до трето попадение. Перишич проби отдясно и изсипа топката в полето на „жълто-черните”, където Бас Дост се възползва от неориентираната защита на Дортмунд и заби с глава за трети път топката в мрежата на Лангерак.



След почивката Кагава бе близо до попадение, но не успя да засече точно в близост до голлинията.



Волфсбург успяваше да се справи с натиска на „жълто-черните” и от своя страна отправяше бързо контри, като в 66-ата минута Калигури от чиста позиция бе обезкуражен от фантастичната намеса на Дурм, който предотврати четвърти гол във вратата на Лангерак.

Беналио с ключова намеса в 81-ата след шут на Кагава спаси вратата си от втори гол, а в 88-ата швейцарският страж отчая още повече Дортмунд, парирайки  и удар на Обамеянг.

Срещата завърши при резултат 3:1 и така Волфсбург триумфира за първи път в историята си в турнира за Купата на Германия.

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки