Сензациите в пресата: Ганчев яхва ЦСКА, за да избяга от Темида

Литекс няма 50 бона за дублиращия отбор

Сензациите в пресата: Ганчев яхва ЦСКА, за да избяга от Темида

Сензациите в родната спортна преса на 26 юни, петък, 2015 година:

Меридиан мач: Ганчев яхва ЦСКА, за да избяга от Темида

Скандалният бизнесмен Гриша Ганчев се опитва да сложи ръка на футболния ги­гант и носител на 31 титли ЦСКА. Според запознати целта на подсъдимия за орга­низиране на престъп­на група, е да изпол­зва клуба като щит именно срещу съдеб­ните процеси, които се водят срещу него.

В момента Ганчев е клиент на Темида заедно със сина си Данаил и още 8 души за укриване на данъ­ци и закана за убийството на бившия ди­ректор на НАП Краси­мир Стефанов. Дело­то тръгна наскоро в Специализирания на­казателен съд, а Ган­чев дойде на заседа­нията заедно с някол­ко яки мъже, които завардиха съдебната зала и се опитаха да блокират достъпа на журналисти до нея. Наложи се съдът да се намеси и да разпо­реди медиите да влязат в залата. Спо­ред запознати идеята на Ганчев е ако успее да се уреди за шеф на футболния гигант ЦСКА, да използва агитките на клуба за протести при следва­щите си идвания в съ­да. Наесен процесът срещу бандата на Ганчев познат като „Захарната афера" продължава.

Според прокуратурата Ганчев е ръководил органи­зирана престъпна гру­па за укриване на да­нъци за над 700 хил. лв. чрез продажба на захар без фактури, произведена в заво­дите в Бургас и Девня, и че е отпра­вил закани за убийството на тогавашния шеф на НАП Краси­мир Стефанов. Всичко това е описано в 200 страници, като в криминално-мафиотски роман. Според събра­ните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шес­тима от участниците на 10 май 2012 г. Ако обвинението се дока­же, може да се озове минимум за 5 години зад решетките.



Меридиан мач: Позор! Литекс няма 50 бона за дублиращия отбор

Въпреки че меценатът на Литекс Гриша Ганчев се бие в гърдите, че ще спасява затъналия в дългове ЦСКА, „оранжевите" няма да имат дублиращ отбор в „Б" група заради... 50 000 ле­ва. Това е таксата за участие на втори тим, но поне за мо мента от Ловеч не са превели парите. Ако това не се слу­чи в следващите дни, то вторият ни ешелон ще стартира с 15 тима, тъй като единствено Лудого­рец е заявил и платил таксата за дуб­лиращ отбор.

Тази информация е доста любопитна, имайки в предвид, че се прокраднаха идиотски твърде­ния, че вторият от­бор на ловчанлии можел да бъде прекръстен     на ЦСКА и да играе в Б" група.

Явно забравяйки, че дуб­лиращите тимове са със специален ста­тут и не могат да се класират за „А" група, а освен това нямат право да иг­раят в турнира за Купата на България, защото там участва Литекс.

Заради неяснотите около дублиращия тим на „оранжеви­те" много от мом­четата в школата се чудят какво да пра­вят, тъй като едва ли ще получат шанс във водения от Кра­симир Балъков мъжки състав, прив­лякъл куп чужденци от началото на трансферния прозо­рец.




Меридиан мач: Божков ще продава 20% от акциите на феновете

Васил Божков е решил да предостави 20% от акциите за продажба сред феновете на ЦСКА. Има идея 10% от книжата да бъдат предложени на военни, бивши запасни офицери. Предвижда се бюджет в рамките на 5 000 000 лева, като почти цялата сума ще се използва за подобряване на спортната база.

Васил Божков въобще не мисли да се откаже от идеята си да възроди ЦСКА, въпреки че сегашното дружество е в ръцете на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.



Меридиан мач: Мисиджан навил Лукоки за шампионите

Крилото на Лудогорец Върджил Мисиджан може да ще изиграе сериозна роля при евентуален трансфер на Джоди Лукоки. Футболистът на Цволе, който във вторник и сряда бе на преговори с шампионите, призна пред медиите в Холандия, че е имал дълъг разговор с Мисиджан. „Той е вече 2 години в България и за този период Лудо­горец игра в групите на Лига Европа и Шампионската лига. А това е голям успех", каза пред „SoccerNews.nl".

„Преговорите продължават, но аз съм по­зитивно настроен. Все пак нека изчакаме малко", продължи Лукоки. Той е юноша на Аякс, като освен за Цволе, е играл още за Камбюр. Крилото е национал на ДР Конго.




Меридиан мач: Избраха Тоди за треньор на „армейците” във В група

Спряганите за но­ви собственици на ЦСКА Юлиан Инджов и Гриша Ганчев са решили да назна­чат за треньор Све­тослав Тодоров. Но­вината съобщи за „Меридиан Мач" чо­век от обкръжението на скандалния биз­несмен. Направилият кариера в Англия бивш футболист вече се пробва в занаята начело на Добруджа. Тоди е юноша на „армейците", където се скъсваше да вкар­ва, но не бе оценен. В последствие полу­чи шанс в Литекс и направи отлични ма­чове. Тодоров си спечели място в нацио­налния отбор, а дой­де и престижен трансфер в Уест Хям. Светльо Тодоров вече работи по набирането на екип, с който ще работи на „Ар­мията".

Друг бивш ка­дър на ЦСКА Xристо Янев, който се води тре­ньор на Миньор (Перник) се оча­ква да почне при „червените".

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки