1. Novsport
  2. - Шампионска лига
  3. БАТЕ Борисов все по-близо до групите на Шампионската лига (ВИДЕО)

БАТЕ Борисов все по-близо до групите на Шампионската лига (ВИДЕО)

Шампионът на Беларус отстрани литовския Екранас

БАТЕ Борисов все по-близо до групите на Шампионската лига (ВИДЕО)

Беларуският шампион, до болка познат в България от феновете на Левски и Литекс, БАТЕ Борисов се класира за плейофната фаза на Шампионската лига след успех над литовския първенец за миналия сезон, съставът на Екранас.

Първият мач в Литва завърши 0:0, а на реванша Витали Родионов откри за БАТЕ с гол в 18-ата минута. Само 4 минути по-късно публиката на домакините бе смразена след изравнителен гол на Андриуш Величка. Радостта на гостите обаче трая твърде кратко, защото в 35-ата минута Ренан Брешан отново даде аванс на беларусите.

Но в 40-ата минута именно Брешан бе изгонен за втори жълт картон, което означаваше трудни минути за „трактористите” до края на мача. И наистина Екранас имаше нелоши възможности за нов гол, но и домакините пропускаха да си решат мача...до 89-ата минута, когато Гордейчук сложи точка на спора и окончателно класира своя тим за плейофната фаза на Шампионската Лига и осигури на БАТЕ Борисов минимум участие в групите на Лига Европа наесен.

За литовците от Екранас остава възможността да си вземат поправителния във втория по-сила европейски клубен турнир като там „синьо-червените” ще са непоставени в плейофния кръг.

Жребият за следващия кръг на Лига Европа и Шампионската лига е в петък.