Ботев (Пд) обърна Оборище за първа победа в летните контроли

Треньорът на "канарчетата" използва 18 футболисти в двубоя, завършил 3:1

Ботев (Пд) обърна Оборище за първа победа в летните контроли

Отборът на "Ботев" записа първа победа в летните контроли, след като се наложи с 3:1 над втородивизионния "Оборище" на централния терен на клубната база в Коматево. "Жълто-черните" имаха превъзходство през целия двубой, но позволиха на гостите да поведат чрез Иван Колев, след което стигнаха до пълен обрат с две попадения на Божидар Васев и дебютен гол на новопривлечения нападател Димитър Алексиев.

Неофициалния си дебют за "Ботев" ден след присъединяването си към отбора направиха Даниел Генов и Валентин Галев.

Първият точен удар в двубоя отправи Филип Филипов в 14-ата минута, но вратарят на гостите Яначков отрази удара на бранителя. Минута по-късно стражът на "Оборище" спаси и техничен изстрел на Мариян Огнянов.

Противно на превъзходството на пловдивчани, в 18-ата минута гостите поведоха в резултата с гол на Иван Колев, който засече от движение ниско центриране отдясно на Обаси - 0:1.

В 26-ата минута Йордан Христов и Божидар Васев комбинираха на скорост по десния фланг, а Александър Колев засече с глава последвалото центриране, но ударът му не намери целта.

В 28-ата "Ботев" изравни резултата след атрактивно изпълнение на Божидар Васев. Крилото на "жълто-черните" засече със задна ножица избита от защитник топка и я прати неспасяемо във вратата на Яначков за 1:1.

В 32-ата Даниел Генов шутира над стената от пряк свободен удар, но топката профуча покрай десния страничен стълб, което бе и последната опасност пред двете врати преди почивката.

В началото на второто полувреме влезлият на смяна Димитър Алексиев бе изведен зад защитата от Мариян Огнянов, но нападателят стреля слабо в ръцете на вратаря.

Пет минути по-късно Алексиев се реваншира за пропуска и изведе "канарчетата" напред. 21-годишният нападател засече отблизо свалена с глава топка от Васев и даде аванс на "Ботев" - 2:1.

В 65-ата минута гостите можеха да върнат равенството след далечен удар на Ели Маркес и рикошет в крак на защитник, който излъга Валентин Галев, но топката мина над напречната греда. Две минути по-късно Галев направи отлично спасяване срещу останалия очи в очи с него Владимир Каптиев.

В 73-ата минута Божидар Васев реализира втория си гол в спаринга, след като се възползва от грешка в защитата на гостите и пусна топката покрай вратаря за 3:1.

Християн Казаков опита да увеличи аванса на "Ботев" в 77-ата след мощен удар извън наказателното поле, който обаче попадна точно в обсега на вратаря. Последният шанс в срещата се откри пред Лъчезар Балтанов след прецизно центриране на Йордан Христов отдясно, но ударът с глава на халфа не намери рамката на вратата.

Треньорът на "канарчетата" Петър Пенчев използва 18 футболисти в двубоя с "Оборище".

Стартов състав:

Михаил Иванов (46' Валентин Галев), Йордан Христов, Пламен Николов (46' Радослав Терзиев), Даниел Златков, Филип Филипов (46' Лазар Марин), Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков (53' Станислав Дрянов), Мариян Огнянов (69' Владимир Айтов), Даниел Генов (53' Християн Казаков), Божидар Васев, Александър Колев (46' Димитър Алексиев);

Летните контроли на Ботев:

24 юни Ботев (Пд) - Пирин (Бл) 0:1
30 юни Ботев (Пд) - Оборище (Панагюрище) 3:1
4 юли Ботев (Пд) - Пирин (Разлог)

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки