1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Помощник треньорът на Бдин с покана за националният отбор на ветераните на Сърбия

Помощник треньорът на Бдин с покана за националният отбор на ветераните на Сърбия

Лично директорът на сръбските национали-ветерани Драголюб Гайевич се е свързал с Цветкович и го е поканил за утрешния мач

Помощник треньорът на Бдин с покана за националният отбор на ветераните на Сърбия

Помощник треньорът на „Бдин” Зоран Цветкович получи покана да играе за националният отбор на ветераните на Сърбия утре срещу шампионския отбор на „Етър” Велико Търново от 1991 година .

Лично директорът на сръбските национали-ветерани Драголюб Гайевич се е свързал с Цветкович и го е поканил за утрешния мач. Само до преди месеци Зоран Цветкович влизаше в решителните мачове на „Бдин“ в първенството на Северозападна „В“ група и дори отбеляза два важни гола.

Срещата е по покана на ръководството на великотърновския клуб и е част от проявите по официалното представяне на „Етър 1924″ за новото първенство. Делегацията от западната ни съседка се води лично от Драган Джорджевич, който е зам.-председател на Футболния съюз на Сърбия, както и от директора на сръбските национали-ветерани Драголюб Гайевич.

Освен Зоран Цветкович куп известни имена от сърбия ще вземат участие в мача. Сред националите ветерани личат имената на Зоран Бата Миркович, с 59 мача за националния тим и участник на Мондиал-98, играл в „Партизан“, „Фенербахче“ и „Ювентус“, Деян Говедарица, с 29 мача и участник на Мондиал-98 и Евро-2000, играл във „Войводина“, „Ниймеген“ и „Лече“, Зоран Симович, с 10 мача, играл в „Напредак“, „Хайдук“ и „Галатасарай“, игралия в „Цървена звезда“, „Лече“ и „Сампдория“ Ненад Сакич, в „Београд“, „Славия“ (Сф) и „Нюрнберг“ Раде Тодорович, Душан Пешич, Славолюб Янкович, Драгиша Бинич и други.

Селекционер на тима е Миле Станкович. Футболният празник е в събота от 16.00 часа на стадион „Ивайло”. Срещу сръбските легенди ще се събере сериозна част от шампионския състав на „Етър”.

С екипа на етърци ще излязат Калоян Чакъров, Бончо Генчев, Мирослав Байчев, Сашо Христов, Андриян Гайдарски, Георги Георгиев и Генчо Генчев. Веднага след този мач ще сатне и официалното представяне на „Етър“ с мач срещу сръбския „Синджелич“ Ниш. След срещата Зоран Цветкович ще се прибере във Видин, където в неделя от 18.00 часа ще е и официалното представяне на „Бдин“ с мач срещу ОФК“Тимок“ Зайчар.